.

.

onsdag 30 november 2011

Tro, vikt och tankens kraft


Jag läste hos Maria Engelwinge om vikt och vikten av våra tankar. Jag tycker alltid att man ska vara kritisk i sitt tänkande. De flesta så kallade sanningar är påhittade i alla fall. Man ska ifrågasätta och hitta sin egen tro. För mig är det självklart att jag styr en stor del av mitt liv med min tankekraft. Det är självklart eftersom jag har sett att det fungerar. Första gången jag började fundera över mitt utseende och  bantade, var jag 13 år och hade en fullkomligt normal vikt, då startade jag den destruktiva viktcirkeln som fick mig att istället gå upp i vikt. Att aldrig vara nöjd gör inget nytta för varken kropp eller själ och min tid som jojobantare tog fart. Jag tror att jag hade klarat mig mycket bättre både viktmässigt och på andra områden, om mina tankar inte hade börjat fokusera på det omöjliga här.

Jag har också, kanske hänger det helt enkelt ihop, haft dåligt självförtroende under min uppväxt. Av en mängd olika anledningar, så trodde jag aldrig att det jag gjorde hade någon egentligt värde. Uppvuxen som jag är tillsammans med herr Jante och hans vänner. Däremot tror jag att jag faktiskt är född med en extremt stark självkänsla. Inget har kunnat rubba mig i min tro, på vad det än må gälla. Jag vet vem jag är och vad jag står för. Här vänds aldrig någon kappa för någon vind.

Sammanhållet så ledde  min väg i livet mig mot en hel del jobbiga tankar och lätt depression i omgångar. Jag kunde inte för mitt liv hitta den inre och trygga harmonin. Trots att jag hade precis allt man kunde önska sig, så gnagde det i mitt inre av en odefinierbar längtan efter något. Bara att inte veta vad det var, gjorde tillståndet så mycket värre. Man känner sig rätt misslyckad när man inte ens vet varför man är ledsen eller vad man vill och vad man längtar efter. Man får dåligt samvete inför dem som faktiskt ger en så mycket. Här spelade vikten också en väldigt stor roll i mitt liv, för samtidigt som jag saknade och längtade, så var jag så rädd att den giriga längtan efter mer, skulle ta allt ifrån mig. Så övervikten blev det som skulle väga upp för allt det perfekta i mitt liv och skapa en balans. Mina märkliga tankar gjorde mig till ett offer och min tro fick mig att inte våga söka efter den totala lyckan.


Jag var i desperat behov av rejäl  soul seaching, så för några år sedan började jag läsa alla möjliga böcker i ämnet om att hitta tillbaka till kärnan i mig själv. Att hitta den som jag egentligen skulle ha varit, om jag inte följt alla de så kallade sanningar och andras tankar som dykt upp på vägen. Jag fastnade till slut för mediet Carmen Harras böcker. Hon har en andlighet som tilltalar mig och en stark tro på kraften av våra tankar. Jag har läst och lärt av många, däribland Carmen Harra. Jag började snart läsa en bön varje kväll, som hon har ett exempel på i en av sina böcker. Tanken är att visa sin tacksamhet över livet och att bli påmind varje dag om allt det fantastiska som vi har. Den hjälper mig hitta min styrka. Sedan den dagen så har min själ blivit lugn. Det var också då jag började skriva och hittade min stora passion i livet. Det är också anledningen till att jag aldrig kommer att ge upp mitt skivande. Vägen till skrivandet har varit alldeles för lång och ibland smärtsam och lyckan över att ha hittat rätt väg i mitt sökande är för stor för att jag någonsin skulle kunna lämna det bakom mig igen. Det är vad som gör mig lycklig och harmonisk. Jag tar tag i det jag vill själv och litar på min egen förmåga.

Bönen ser ut såhär:
Be om uppmärksamhet för de tecken som visar vägen till kunskap.
Be om kunskap som hjälper dig att upptäcka signalerna.
Be om visdom och självinsikt.
Be i tacksamhet över livets mirakel.
Be om beskydd från negativa krafter, både yttreoch inre.
Be för din hälsa och ditt välbefinnande.
Be för dina närståendes hälsa och välbefinnande.
Be om sinnesro.
Be om allt som gör livet rikt.
Be om välgång för dina vänner och tacka för deras vänskap och generositet.
Be för dem som har det svårt.
Be om andlig utveckling.
Be för de döda.
Be om förmåga att lyssna till Guds röst och att rätta dig efter hans vishet.
Be att du ska bli en bättre människa.
Be om förlåtelse för de negativa gärningar och ord du gjort dig skyldig till under dagen.
Be för fred på jorden.
Be för en bättre värld.

Här kommer också min religiösa tro in. Där har jag också hittat min väg. Religion gör så mycket illa i världen, så min tro finns bara i det goda och det som bejakar livet. Jag backar långt ifrån det som vill ge pekpinnar och regler att följa. I min tro är det viktigaste att söka lycka och harmoni på det sätt som passar varje individ. Men jag tror på en högre makt, jag har varit med om för mycket som visar på den, att det skulle vara vansinne för mig att förneka den. Hur den ser ut däremot är också helt min egen tanke. För mig finns den inte i någon kyrka. Den finns i mig och runt mig hela tiden. En andlighet och ett enormt lugn.

Min dotter som är elva år är en riktig tvivlare. Hon tror inte alls på något högre väsen. Inte än i alla fall. Vi diskuterar det ibland, hon och jag. Jag är stolt över att hon redan tänker själv. Det ger mig hopp om att hon ska slippa en del av de fällor som jag själv ramlade i. Men hon har tid än. Tid att uppleva och lära sig nya saker. Hon har tid att hitta sin egen väg.

Och jag har äntligen hittat min och är så tacksam och lycklig över det! Allt för många människor lever hela sina liv utan att hitta sin väg. Den som ger lycka men framför allt inre harmoni. Jag känner att när jag äntligen  tog kontroll över mina tankar, så kunde jag hitta tillbaka till mig själv igen.

Sedan är det de där karaktärerna i berättelserna som tar sina egna vägar titt som tätt. Jag måste ju ta upp dem, eftersom jag tycker att det är så spännande. Jag tror att våra tankar och allt som vi gör i livet gömmer sig långt  inne i vårt medvetande, för att, när tillfälle ges, kunna ta sig fram på olika sätt. Alltså tror jag att vi omedvetet använder vår tankes kraft i allt vi gör. Även om vi inte alltid vet om det.

Hoppas att ni orkat läsa ända hit. Det var nog mitt längsta inlägg hittills. Jag tänker avsluta med Bibeln på en minut för oss som inte har tid att läsa bibeln utan mycket hellre läser något annat.

12 kommentarer:

 1. Mycket intressant och utlämnande skrivet... Kloka ord i bönen också.

  Andlighet är väldigt spännande och min dotter är som din. Ska bli kul att se om hon alltid kommer att vara en tvivlare eller om hon kommer på andra tankar...

  Varm kram och tack för att du delar med dig av dina tankar och din själ!

  SvaraRadera
 2. Fint skrivet och många bra tankar.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Jag läste hela och tror precis som du att vi styr våra tankar undermedvetet. Alltså går de att styra om, på lång sikt, om vi gör dem till medvetna tankar.

  Jag ska ta tag i mitt liv så ofantligt mycket när jag säger upp mig. Jag är så negativ nu eftersom jobbet tar knäcken på mig att jag inte orkar styra om tankarna ens.

  Jag tror också på en högre, andligt makt.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg, känner igen mig själv så väl i det du skriver. Har alltid haft min egen övertygelse som jag inte backat på, trots att det kostat mig en del. Är inget flockdjur. Har läst många böcker men ingen av Carmen, ska genast se vad jag hittar. Tack för tipset. Än har jag inte funnit den riktiga balansen. Är fortfarande alldeles för mycket "göra-person". Kram

  SvaraRadera
 5. Väldigt fina ord, igen skriver du om någonting som är så viktigt. Jag letar fortfarande ibland efter den där självkänslan och vilken väg jag ska gå, men då och då dyker självklarheter upp, som skrivandet.
  Jag tror mycket på tankens kraft och hur viktig den är, men ibland måste man påminna sig och då är det fint att läsa dina inlägg.

  SvaraRadera
 6. Att du tror som du tror genomsyrar allt du skriver - inte bara idag, utan alla dagar. Jag misstänker att ditt sätt att tänka påverkar alla oss andra på ett mycket positivt sätt. Det är väl därför vi gärna hänger här hos dig?:-)

  Tack för att du bjuder på dig och att du står för det du tror på.

  Jag har en andlig tro, den har kostat mig mycket men givit oxå såklart. Utan den hade det inte blivit ett enda ord skrivet.

  Den där "Bibel-minuten" var verkligen toppen!

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 7. Det var fint skrivet och en fin bön. Jag är glad att du hittat ditt inre lugn, det tror jag är någonting som vi alla strävar efter men som jag tror få kan säga att de verkligen känner. Jag hoppas jag också kommer dit en vacker dag.
  Jag känner så väl igen mig i det du skriver om självförtroende vs. självkänsla, har haft precis samma problem hela livet. Tack för att du delade med dig av dig själv. Det gav mig mycket att tänka på.

  SvaraRadera
 8. Jag avundas de som tror på nåt högre. Jag har alltid försökt, men lyckas aldrig :) Inre frid är så viktigt och jag ser att många som har en tro också finner en inre frid snabbare!

  SvaraRadera
 9. Mycket kloka ord!

  Som du säger, vi föds ju säkert som starka individer (även om man i grund och botten är olika). Konstigt hur samhället och omgivningen tvingar ner oss i en "låda" om hur vi SKA vara... :-P

  SvaraRadera
 10. Så fint! Och vilken underbar bild på vågen. Den ska jag bära med mig varje gång jag väger mig (vilket blir alltmer sällan :-)).

  SvaraRadera
 11. Jante är en besvärlig och destuktiv individ som dyker upp alldeles för ofta. tankens kraft är däremot enorm, den kan förflytta berg!

  SvaraRadera
 12. Joanna:
  Tack snälla du! Jag delar så gärna med mig :)

  Andlighet är spännande, men det viktigaste är att hitta sin egen väg, den som leder till lycka och harmoni. Vad härligt det är, att våra tjejer är så starka att de vågar gå sin egen väg :)

  Kramar!

  Bokplantan:
  Tack snälla du! :)
  Kram tillbaka!

  Duktiga Tjejen:
  Ja, jag tror att vi styr våra tankar både medvetet och omedvetet. Därför tror jag också att vi har övertaget över våra liv, om vi försöker styra dem medvetet, så mycket vi bara kan.

  Du anar inte hur jag önskar, av hela mitt hjärta, att du ska hitta en bättre väg i livet för dig. Ingen människa borde borde behöva leva under den pressen som du lever under. Att tro på en högre makt brukar kunna hjälpa till på vägen. Jag önskar dig all lycka!
  Många kramar!

  Ulla:
  Tack snälla du! :)
  Att ha stark självkänsla tror jag är en av de viktigaste sakerna man kan ha. Kolla upp Carmens böcker, hon har skrivit några stycken. Det är såklart så att olika böcker passar olika människor, men man måste ju söka för att finna :) Kram!

  Andra intryck:
  Tack, vad snäll du är! :)
  Jag tror att det viktigaste är att man är medveten om hur viktigt självkänslan är. Sedan går det upp och ner med den i perioder, precis som det gör i livet i övrigt. Det är helt ok, bara man hittar tillbaka igen! :) Tankens kraft är ett väldigt kraftfullt verktyg att ha hjälp av när man kryssar sig fram igenom livet.

  Ebba:
  Åh, du är så gullig! Inget skulle göra mig gladare än om jag kunde inspirera på ett positivt sätt. Jag är så glad över alla er som vill hänga här hos mig :)

  Jag är ganska övertygad om att en andlig tro hjälper en i alla möjliga situationer i livet. Vad tråkigt att den har kostat dig mycket, så borde det verkligen inte behöva vara.

  Kul att du gillade Bibel-minuten :)

  Kramar!

  Katarina:
  Tack snälla du! :)
  Jag tror tyvärr att du har rätt och delvis tror jag att det beror på att vi inte tar oss tid att ta reda på vad som ger oss lugn och harmoni. Det tar onekligen lite tid, men det är mer än väl värt det. Jag tror att självkänslan är mycket viktigare att ha än självförtroendet, även om det såklart vore skönt att ha både och :)

  Trillingnöten:
  Jag vet ju inte alls hur det känns att inte tro, men jag kan tänka mig att det är lättare att hitta inre frid och harmoni om man har en tro.

  Västgötskan:
  Tack! :)
  Precis, att tänka utanför boxen, är verkligen viktigt i alla sammanhang. Det låter en människa växa utan ramar och tvångströjor.

  Susanne:
  Tack! :)
  Den vågen skulle väldigt många människor behöva ha hemma :)

  Monika:
  Jag håller med och undrar hur länge vi ska behöva dras med den där Jante egentligen. Kanske kan vi bara mota bort honom med hjälp av vår tankes kraft.

  SvaraRadera