.

.

måndag 28 november 2011

Refusering, jo man tackar

I morse fanns det ännu en refusering i inboxen. Föga förvånad, eftersom det var ett av de stora, skulle jag bocka av dem i listan. Där fanns de inte, jag kollar igen. Nej, de finns inte där. Jag har inte skickat mitt manus till det förlaget. Inte den här gången. Den här refuseringen kom på den versionen av mitt manus som jag skickade förra gången. Så ett år och två månader tog det att få en refusering från det förlaget. Rätt fräckt faktiskt om ni frågar mig. En standardrefusering kan rimligen inte ta så lång tid. Eller, det kan det ju uppenbarligen göra.


Nåja, jag fick en refusering till idag. Yay!! Jag är lite chockerad över hur snabba de är den här gången. Den här gäller den nya versionen, den som jag har skickat nu. Fast lite glad blev jag faktiskt över den. Om det är möjligt? Det står så här:

Det är verkligen en gripande och viktig bok du skrivit! Den passar dock inte in i vår utgivning just nu och vi önskar dig därför stort lycka till på annat håll.

Ett förlag som faktiskt verkar ha läst mitt manus. Härligt! Dessutom väljer jag att tolka det som att jag faktiskt har skrivit något som fungerar. Ännu mer härligt! Så jag fortsätter att hoppas att något förlag faktiskt kan hitta en plats för mitt manus.

23 kommentarer:

 1. En riktigt fin refusering, men ändå trist. Om den var så gripande och viktig borde de väl kunnat peta in den i sin utgivning? Det hade jag gjort! :)

  Kram på dig och imorgon får du rusa till postlådan! :)

  SvaraRadera
 2. wow, det var verkligen ett positivt besked. jag skulle definitivt ta det som att den funkar, det bara inte passar dem just nu, (kanske har de redan en liknande roman i programmet och vill inte att deras befintliga författare ska få konkurrens :)) )
  Grattis hur som helst. Det måste vara en härlig känsla att få ett sånt omdöme, trots omständigheterna.

  SvaraRadera
 3. Samtidigt blir man (jag) smått irriterad över motsägelsen att de tycker att man har skrivit något bra men att det inte passar dem. Vad passar för vem? Den där sista standardfrasen tycker jag att de ska byta ut. Däremot är det ju positivt att förstå att de faktiskt läst hela ditt manus! (Jag fick höra att mitt manus var välskrivet och gripande men saknade allmänintresse. Också en motsägelse tycker jag.)

  SvaraRadera
 4. Det var det där med trägen vinner ;-)

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 5. Så dåligt av dem att ta så lång tid på sig, respektlöst! Men det är bra att du inte ger upp! Du får publicera den som nätbok annars. Kram

  SvaraRadera
 6. Ett år och två månader? Galet!
  Jag håller alla tummar för att du ska bli antagen, vill väldigt gärna läsa din bok.

  SvaraRadera
 7. Grattis till det omdömet! Med tanke på att de tydligen är ganska snåla med ömdömen överhuvudtaget är det ett gott tecken.

  SvaraRadera
 8. Shit vad länge. Häng på oss på Egenutgivarna.

  Jag fick två idag, och det där med "passar inte i vår utgivning" är verkligen en standardklassiker. Jag fick personliga kommentarer (någotsånär) av de snabba, men de långsamma ger bara standard. Sjukt omvänt!

  SvaraRadera
 9. Fina ord, även om det känns lite tråkigt varje gång det blir ett nej. Hoppas du inte ger upp!

  SvaraRadera
 10. Joanna:
  Ja, man får vara nöjd med något annat än en standardrefusering :) Samtidigt håller jag med, är det en bra berättelse så borde man kanske försöka få plats för den!?
  Nu ser jag istället fram emot en tur till brevlådan i morgon :) Spännande!
  Kram!

  Katarina:
  Tack!
  Ja, jag hoppas det i alla fall! Jag är glad över att få något annat än en tråkig standardrefusering :)

  Hanna:
  Jag håller helt och hållet med dig. Trots att jag tycker att det är trevligt att få något annat än en tråkig standardrefusering och att de faktiskt verkar ha läst hela manuset, så har du helt rätt. Det är väl så enkelt att de måste chansa på vad som kommer att sälja eller inte. Att en berättelse är bra och intressant, men att den ändå inte passar deras utgivning känns aningen krystat. Jag har ingen aning om hur förlagen diskuterar runt manusen de får in, men det skulle vara extremt intressant att få veta. Att de inte har så bra koll som de tror, förstår man ju när de bedömt att din bok inte har något allmänt intresse. Det var en av de bästa och mest intressanta böcker som jag har läst. Och välskrivet, där hade de rätt i alla fall :)

  Pennelina:
  Absolut och den här trägen fortsätter att kämpa:)
  Kramar!

  Ulla:
  Nej, det känns inte riktigt respektfullt faktiskt! Ut kommer den, på ett eller annat sätt :)
  Kram!

  Andra intryck:
  Tack!
  Visst är det galet. Och respektlöst!
  Vad glad jag blir över att du vill läsa den :)

  SvaraRadera
 11. Nedrans! Rackarns! Apans! Jag viftar med heja-på-flaggorna som bara den och håller alla tummarna för att dessa refuseringen gynnar dig på så sätt att det väntar ett kanonerbjudande runt hörnet.

  SvaraRadera
 12. Kämpa på och vilken fin refusering.. trots allt :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. men... jag förstod inte... fick du två stycken idag då? en gammal o en ny?

  SvaraRadera
 14. Det sägs (av andra) att det är positivt ju längre man får vänta innan förlagen hör av sig. Gah!
  Om ett par veckor - om jag inte hör något innan dess - har jag väntat ett år - det är också ett av de stora. Jag vet att du skickade in ett par månader före mig - så de har kanske kommit neråt i högen (om det är samma förlag) så då kan jag se fram mot ett svar, helst utan standard i februari 2012!

  Glädjande att höra att ett förlag har andra tangenter att trycka på än de vanliga uttjatade:-) Jag gläds med dig att de har läst:-):-)
  Vänta bara, snart smäller det till och då kan alla de andra förlagen stå där med långnäsa.

  Kramar

  SvaraRadera
 15. Oj, så lång tid de tog på sig! Ändock - det var ju en positiv refusering trots allt. Längtar efter att få läsa din bok och hoppas verkligen på roligare besked snart! :)

  SvaraRadera
 16. Åh, tack snälla Anneli för dina fina ord! Dem kommer jag leva på länge! :)

  SvaraRadera
 17. Nilla:
  Tack! Ja, snåla är väl bara förnamnet. Det är skönt att äntligen få något annat än en standardrefusering, även om det fortfarande är en refusering :)

  Duktiga Tjejen:
  Mmm, det tog en stund! Det är väl inte så osannolikt att jag sällar mig till er egenutgivare. Det är ett härligt gäng :)

  Annelie:
  Ja, det känns lite bra, trots att det var en refusering. Jag ger inte upp :)

  Lovable:
  Tack snälla du!
  Absolut på alla pumkter! Och jag hoppas att du har rätt :)

  Mia:
  Det var absolut skönt att få något annat än en standardrefusering för en gångs skull. Jag kämpar alltid envist vidare :)
  Kram!

  Katarina:
  Ja, en gammal och en ny. En av det manuset som jag skickade för över ett år sedan och en av det redigerade manuset som jag skickade för en månad sedan.

  Ebba:
  Tack gulliga du!
  Så är det kanske, till en viss punkt, då det har gått alldeles för lång tid :) Jag hade faktiskt slutat vänta. Jag hoppas att du snart får svar och att det är ett JA!

  Det ÄR skönt att se att de har andra svar att ge än standardrefusering :)
  Kramar!

  Märta:
  Tack snälla du!
  Ja, den som väntar på något gott, får ibland vänta för länge, och då är det inte ens något gott längre :) Fast jag fick ju äntligen en trevlig och hoppfull refusering :)

  Hanna:
  You are so welcome! Du och din bok är värd vartenda ord! :)

  SvaraRadera
 18. Vilken härlig refusering ändå!! Med fina ord och allt! :)

  SvaraRadera
 19. Nä, nu får någon faktiskt ta sig an ditt manus för jag vill läsa din bok. Jag som just nu känner mig mitt i ett vägskäl i livet får kanske ta och starta ett bokförlag istället...med tanke på hur fantastiskt du skriver på din blogg kan jag bara tänka mig hur din bok är!

  SvaraRadera
 20. Kämpa på, så håller vi andra tummarna allt vad vi kan...

  SvaraRadera
 21. Hej Anneli!

  Usch, vad trist att avsluta förra veckan med refusering och påbörja den nya på samma vis. Men vet du, denna vecka började ju faktiskt på ett fantastiskt sätt mitt bland de tråkiga känslorna. För de där raderna betyder ju oerhört mycket. Visst är det fortfarande en refusering MEN de har ju läst ditt manus, tycker om det men tycker inte att det passar deras utgivning just nu. Det är ju fantastiskt fin respons Anneli som dessutom visar att du är på helt rätt väg. Någonstans därute finns det där förlaget som tycker att din bok passar just deras utgivning. Så ta till dig varenda rad och kämpa vidare. Första delmålet är närmare än någonsin vännen. Heja dig!

  Ha nu en strålande fin vecka och ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 22. Heja vad bra, trots refusering.
  Du är helt på rätt väg!

  SvaraRadera
 23. Trillingnöten:
  Ja, det känns rätt trevligt, trots allt! :)

  Caroline:
  Tack snälla du! Dina ord gör mig så lycklig att de lyfter mig uppåt och framåt! :D

  Tankarna om att starta ett eget förlag finns även hos mig. För jag tänker inte ge upp.

  Lotta:
  Tack gulliga du! Sådant är livet ibland! Det går inte att hänga läpp över saker man inte kan göra något åt :) Du har rätt i att det ändå finns något positivt att fokusera på nu. Det känns betryggande mitt i bland alla standardrefuseringar. Jag tror att jag ändå är på rätt väg och jag hoppas att något förlag kan hitta en plats för min berättelse.

  Ha en riktigt härlig fortsatt vecka du också!
  Kramar!

  Åsa:
  Tack snälla du! Jag hoppas verkligen det :)

  SvaraRadera