.

.

lördag 26 november 2011

Tiden som vi har

bör användas på ett sätt som gör dig glad och lycklig. Helger brukar vara lätta att fylla med sådant. Så också denna.

Jag fick tag i en kul t-shirt i Ullared till mig själv. Den kommer att bli perfekt att ha på sig på bokmässan nästa år :)Jag har skickat mitt manus till ett par nya förlag. De tog emot manus på mail, man måste bara tycka om sådana förlag. De små förlagen känns trevliga på något sätt. Ett av förlagen skriver: Vi återkommer alltid med besked och synpunkter. Det känns väldigt förtröstansfullt med tanke på debatten vi haft om respons från förlagen. Ett annat förlag påpekar att en refusering inte nödvändigtvis beror på kvalitén på arbetet, eftersom ekonomiska ramar och förläggarens tycke och smak ofta avgör vilka böcker som blir publicerade. Var det inte det vi trodde i alla fall. Jag känner mig ganska övertygad om att det gäller för alla förlag. Det gäller "bara" att hitta rätt förläggare med andra ord. Så då hoppas jag helt enkelt på det, att rätt förläggare lägger vantarna på mitt manus.

Dessutom har jag funderat lite på mitt bokomslag. Google och Youtube gör ju så att man helt plötsligt kan hamna på helt osannolika och otroliga vägar. Jag har hittat en fantastisk illustratör som kanske ska få hjälpa mig helt enkelt, i alla fall om jag inte får ordning på photoshoppandet.

Reklam då. Reklam är viktigt när man ska ge ut en bok. Det finns så mycket dålig reklam och minst lika mycket bra. Här kommer en reklamfilm som om inget annat, i alla fall gör mig glad.

11 kommentarer:

 1. Haha, vilken kul reklam!! Och jag tycker som du att det känns mer personligt med de små förlagen, jag fick bra intryck av de jag skickade till också. En av dem var jag inte säker på ifall de gav ut den sortens litteratur och skickade följebrevet först med en presentation av boken och frågade ifall de var intresserade av att läsa den och fick ett svar ett par timmar senare där jag ombads att skicka in den :) Det kändes extra kul. Du har nog rätt i att det handlar mest om att hitta Rätt Förlag.

  SvaraRadera
 2. Vilka trevliga förlag du tycks ha hittat nu! Vill du berätta vilka det är?

  Och det är ju en alldeles underbar tröja!!!

  SvaraRadera
 3. Håller med, tröjan var perfekt! (Skulle gärna köpa en likadan, detta är nämligen mitt nyårslöfte!) ja, berätta gärna vilka förlag det var som bemötte så trevligt.

  SvaraRadera
 4. Katarina:
  De små förlagen är säkert mycket mer personliga och lättare att arbeta med. Vi får fortsätta vår kamp om att hitta rätt förlag :)

  Joanna:
  Tröjan är verkligen lite rolig!
  Klart jag ska berätta om förlag som verkar ha en trevlig syn på manus de får in. Det ena är Kentaur bokförlag i Malmö och det andra är Tiedlund förlag i Lund.

  Pennelina:
  :D
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Katarina:
  En perfekt tröja för oss som läser och vill läsa mer :)

  Jag har berättat vilka förlagen är i svaret till Joanna. Det jag skrivit om i mitt inlägg är vad de skriver på sin hemsida angående insända manus.

  SvaraRadera
 6. Och jag kan aldrig sluta förundras över din livsglädje, din vilja av stål, din handlingskraft och framåtanda. Det är som att bli boostad att komma in. Påmind och boostad.

  SvaraRadera
 7. Det är otroligt trevligt och generöst av förlag som ger feedback och synpunkter! :) Det tycker jag alla kan kosta på sig som ändå tagit sig igenom ett manus!

  SvaraRadera
 8. Ann:
  Vad gullig du är! Jag boostar så gärna :) Det är inte alltid lätt, men för mig är det nödvändigt att försöka se allt det fantastiska som livet erbjuder.

  Trillingnöten:
  Det är generöst och jag tycker precis som du att alla förlag skulle kunna kosta på sig en kort respons till alla aspirerande författare..

  SvaraRadera
 9. Håller med - jag blir också boostad av din blogg. Och tröjan är ursnygg. Det vore väldigt roligt att ses nästa mässa!

  SvaraRadera
 10. Susanne:
  Vad glad jag blir över att kunna boosta :)
  Det skulle vara mycket kul att ses på nästa bokmässa!

  SvaraRadera