.

.

tisdag 8 november 2011

Hjärtat i halsgropen

och tillbaka igen.


Hjärtat hoppade högt upp i halsgropen då jag såg ett mail ifrån ett bokförlag i min mailbox i dag. Jag hann tänka att det var den snabbaste refuseringen hittills. Det var bara ett mail som bekräftade mottagandet av mitt manus. Vilken tur, en sådan snabb refusering känns inte riktigt bra i det här läget.

Men sedan hoppade hjärtat tillbaka på sin rätta plats igen och dessutom blev det lite extra varmt. Den vanliga posten bar med sig en fin present från gulliga och så duktiga Maria Engelwinge.


Ett egenhändigt scrappat bokmärke. Hon har fastnat i det sköna scrapbookträsket, där jag själv befann mig i många år. Nu får det dela plats med min nya passion, skrivandet. Tack snälla du, du gjorde min dag så mycket ljusare!

Idag har jag fortsatt lägga in mina ändringar i mitt andra manus. Just idag tillkom dessutom ungefär 300 ord. Det känns bra, tror jag, kanske, precis så ambivalent som det kan vara just i den här fasen :) Dessutom dök den här låten upp hemma hos min huvudkaraktär, som ännu inte har fått sitt riktiga namn.

11 kommentarer:

 1. Oh! Det där pirret när det plingar till i majonäsen från förlagen... Jag fick bara refuserinar. Snyft. Bättre lycka till dig!

  Gullig present från Maria :)

  SvaraRadera
 2. Vad lustigt, ibland verkar det nästan som om vi är synkroniserade, för precis igår hände det mig samma sak. Ett mail i inboxen från ett av förlagen jag skickat till, hjärtat i halsgropen och ett "redan?" innan jag kunde konstatera att det handlade om något helt annat, nämligen ett mail jag skickat tidigare med en fråga som de nu besvarat. Jag blev lite rädd där ett tag, det var ett av mina favvoförlag. Men några bekräftelsemail har jag inte fått än... vilken tur att det bara var det! :D

  SvaraRadera
 3. Duktiga tjejen:
  Det är en pirrig känsla när de där breven och mailen kommer. Fast jag vet ju inte om det bara är refuseringar som kommer så?
  Jag hoppas att jag snart får läsa din bok :)

  Maria är jättegullig!

  Katarina:
  Haha, vad lustigt. Det ser ut som om vi följs åt i den här världen. Hoppas att vi får våra antagningsbesked samtidigt också :) Det där med favvoförlag är ju också en grej, man vill ju liksom helst bli publicerade av dem :D

  SvaraRadera
 4. Usch de där mailen... När de kommer så tidigt då är de inte roliga. Fick ett brev från ett förlag efter ett par veckor och jag var bedrövad över att redan bli refuserad, men när jag läste brevet så var det bara ett bekräftelsebrev. Sedan blev jag ju refuserad ändå, men man vill inte ha mailet SÅ tidigt i processen, då är det som om ingen på förlaget ens brytt sig om att läsa det.

  Jättesött bokmärke från Maria! Hon är duktig. :)

  Kram och hoppas att nästa mail du får är mer positivt. :)

  SvaraRadera
 5. Huuua - skönt att det var ett annat innehåll än refusering:-)

  Ditt manus ökar i omfång - det är bra när det är så:-)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Gah, såna där mail är läskiga! hahaha....snyggt bokmärke! :)

  SvaraRadera
 7. Vilken tur!

  Härligt bokmärke :-D

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna nu när de har mottagit det!
  tack för Bowie =)
  Fin dag till dig... kram Anna

  SvaraRadera
 9. Nina:
  Det är ju verkligen en jobbig väntan man har framför sig när man väl skickat iväg sitt manus.

  Vi får bara fortsätta att tro och hoppas på ett positivt svar :)
  Kram!

  Ebba:
  När jag väl fick tänka efter så kändes det lite väl snabbt. Jag har en känsla av att manusen ligger ganska länge på förlagen innan de ens tittar på dem :)
  Kramar!

  Trillingnöten:
  De är verkligen inte roliga alls :)

  Pennelina:
  Verkligen :)
  Kramar!

  Anna:
  Tack snälla du!
  Lite Bowie är aldrig fel :)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad skönt och bra att det var ett mail som bekräftade att de hade fått ditt manus. Positivt bara det tycker jag. Nu håller vi tummarna! :)

  Vilken fin och omtänksam gåva! :) Det är roligta tt få något som någon annan har lagt ner tid på att tillverka själv. Sådant värmer. Precis som det fina kortet som jag fick av dig. Tack! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Lotta:
  Varje litet livstecken från förlagen är spännande, så länge det inte är en refusering :)

  Handgjorda personliga gåvor är såklart lite extra roligt. Kul att du uppskattade kortet, det är minst lika kul att göra dem som jag hoppas att det är att få dem :)

  Kramar!

  SvaraRadera