.

.

torsdag 1 december 2011

Hela vägen igenom

mitt andra manus. Jag är äntligen igenom hela redigeringen. Nu känns det som om jag måste läsa igenom en gång till. Det är ju en konstig känsla att ha gjort en massa ändringar och samtidigt inte ha full koll på det nya resultatet. Det skapar osäkerhet ännu en gång. Jag tappar lite av helheten och behöver få kontroll över den igen, innan jag kan skicka det vidare ut i vida världen. Jag känner mig ändå aningen upprymd just nu. Den har ett namn, den har ett bra och lättläst format och den har det lilla ordet SLUT på sista sidan.


Om det bara hänger på entusiasm, så kan jag inte misslyckas :) Det kan ju vara så att det behövs en bra historia också. Jag jobbar på den biten också!

Som bakgrundsmusik idag har jag haft julmusik. Inte så mycket skrivmusik kanske, men jag har ju trots allt bara redigerat och det kräver inte riktigt lika mycket inspiration. Julmusik gör mig så harmonisk. Det är en mysig tid vi får leva i nu. Härliga juletid! Det är den första december och nedräkningen har börjat för barnen. Det är nästan lite smörigt mysig och alldeles underbar amerikansk julfilm över livet just nu, men jag klagar inte. Man kan ha det sämre. Mycket, mycket sämre!

10 kommentarer:

 1. Men då är du ju en bra bit på väg! Heja dig! Hoppas du känner en massa pusselbitar falla på plats när du läser igenom allt på nytt nu - det är så underbart när man känner så! Kram!

  SvaraRadera
 2. Heja Anneli, vad bra du jobbar!

  SvaraRadera
 3. Kanske en dum undran, men du sparar väl ursprungsmanuset, ifall om att...

  SvaraRadera
 4. Åh vad roligt! Håll oss uppdaterade =)

  SvaraRadera
 5. Joanna:
  Tack för härligt hejarop!
  Jag är verkligen en bra bit på väg, och det känns fantastiskt bra :) Nu är jag ju tyvärr inne i en fas då jag läst manuset så många gånger, att jag inte längre litar på min egen känsla och om den håller. Men det ordnar sig på vägen :) Kram!

  Åsa:
  Tack, och heja tillbaka! :)

  Fruntimmerslivet:
  Det finns inga dumma frågor, utan frågor får man inget veta :) På det här andra manuset, som jag jobbar med nu, så håller jag fortfarande på mitt ursprungsmanus. Du kanske tänker på mitt första manus, som är ute på egna vägar hos förlagen just nu. På det har jag kvar flera olika manusvarianter som skrivits i olika stadier.

  Andra intryck:
  Definitivt! :)

  SvaraRadera
 6. wahey! Vad blir nästa steg? lektörsläsning? Vad handlar det om? (ifall du vill berätta det, såklart)

  SvaraRadera
 7. Tjohooo - vad du kan:-)

  Du kanske skulle behöva ha en "Ebbaspecialare" = översikt på längden. Då går det lätt att se helheten och lättare att minnas det som är kvar efter ett antal redigeringar. Rekommenderas alltså!

  Oavsett hur du gör så håller jag på dig:-)

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Katarina:
  Lektörsläsning är det nog tänkt. Den handlar om att tappa bort sig själv och att förvilla sig bort i livets labyrint, bland annat:)

  Ebba:
  Vad snällt av dig! Det skulle jag med all säkerhet behöva, om du känner att du har tid såklart :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Med en "Ebbaspecialare" menar jag att du själv skulle göra som jag gjorde med mitt senaste manus. Du vet klistra A4:or på kortsidorna och göra kolumner, skriva in alla kapitelnr, sidnr, början o slutet på kapitlet etc. Men som du sagt tidigare så är det kanske inte din melodi att jobba så. Lycka till hur du än gör!

  Det låter som ett förståndigt beslut att skicka det till lektörsläsning innan det flyger vidare till förlagen:-)

  KRAMAR

  SvaraRadera
 10. ebba:
  Tack Ledsen för missförståndet :)
  Precis som du säger så är det inte alls mitt sätt att jobba på. Helheten är klar den här gången. Nu är det mer småsaker som jag jobbar med.

  En lektör är det enda rätta just nu, frågan är bara om min förra verkligen har tid? Jag hoppas det!
  Kramar!

  SvaraRadera