.

.

måndag 7 november 2011

Och vidare


Det är måndag och höstlovet är slut. Jag var lite matt idag efter att ha levt så intensivt med barnen i en vecka,  så därför tog det lite tid att komma igång i morse. Nu har jag i alla fall börjat lägga in min redigering i mitt andra manus. Jag håller också på att hitta rätt namn för min huvudkaraktär. Det finns sidor där man söker random, efter olika namn. Perfekt! Det dyker upp namn som man inte hört på flera år och namn som man aldrig hört. Ännu har jag inte hittat helt rätt, så jag söker vidare efter det namn som passar perfekt för min tjej.

Nu börjar det kännas overkligt att jag faktiskt har skickat iväg mitt första manus. Förra gången räknade jag veckor och kunde inte släppa telefonen ens för ett ögonblick. Den här gången glömmer jag bort att vänta. Nu vet jag ju dessutom hur lång tid det kan ta att få svar. Det känns skönt att slippa tänka på det hela tiden och att jag istället kan koncentrera mig på mitt andra manus igen. Det blev ingen lång vila när det gäller alla tankar man har runt berättelsen. Var den behöver styrkas, om den lyckas beröra och om den håller överhuvudtaget. Nu är jag redan inne i alla de där tankarna igen. Fast jag gillar det, det håller hjärnan i trim.

9 kommentarer:

 1. namn på karaktärerna är viktigt, det kan avgöra vilket intryck de ger, trots att vi inte alltid tänker på det så ger ju vissa namn vissa associationer, så du gör rätt i att lägga ner tid på valet av dem. :)

  SvaraRadera
 2. Det är roligt med namn, jag skickar gärna med ett och annat dolt budskap när jag bestämmer ett. Det är kul.

  SvaraRadera
 3. Spännande! Visst blir man lite luttrad efter några refuseringar? Ganska skönt tycker jag:).
  Jag är som Nilla, många gånger väljer jag namn för att de betyder nåt för mig. Och superviktigt är det. Visseligen associerar man olika men det finns definitivt namn som kan störa läsningen. Jag har svårt för många typiska anglosaxiska namn i en svensk roman t ex. Det känns inte trovärdigt att folk i Bästeträsk eller Småköping heter Andrew, Melissa, Steven och Felicity.
  Lycka till och hoppas att du hittar det perfekta namnet!

  SvaraRadera
 4. Ovanstående kommentar var från mig, Maria E som inte kan logga in. Så du vet. Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att kunna slumpa namn! Just det där med namn är så viktigt i en bok tycker jag...

  SvaraRadera
 6. Jag är en riktig namnsamlare. Jag kan till och med gå på en kyrkogård och söka namn på gravstenar. ;)

  Just nu funderar jag på att ändra namnet på en bifigur i manus 1. Hon ska få en huvudroll i en uppföljare och då lät inte namnet jag gett henne först så bra.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Katarina:
  Namn är viktiga, i alla fall om man vill låta namnet hjälpa till med att ge karaktären liv.

  Nilla:
  Det är ju en av de roliga sakerna med att skriva, att man kan gömma dolda budskap i texten :)

  Maria:
  Tack!

  Refuseringar och att man faktiskt varit med en gång förut, man har liksom mer koll på läget :)

  Jag håller med om namn, hur mycket man än gillar vissa så måste man, eller i alla fall måste jag, hålla mig till dem som passar karaktären.
  Kram!

  Trillingnöten:
  Att hitta rätt namn känns väldigt viktigt och jag söker vidare :)

  Nina:
  Jag samlar också namn, men just den här gången har jag inte hittat riktigt rätt.

  Spännande att du också är på namnjakt, jag hoppas att du hittar något som passar :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det är spännande det där med namn. Med mina två huvudkaraktärer kom faktiskt namnen först. Pang, så var de bara där i huvudet och när vi hade klarat av presentationen började vi lära känna varandra. Jag har märkt att det är viktigt för mig att veta mina karaktärers namn så fort de dyker upp i min historia. Men jag har en bit kvar så vem vet, kanske det blir några namnändringar längs vägen. ;)

  Lycka till med din namnjakt och tummarna håller jag stenhårt för ditt manus. Nu jäklar! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Lotta:
  Tack snälla du för tummhållningen!
  Jag har valt namn och så har jag kommit på under vägen, att jag faktiskt känner människor som har just det namnet. Jag tror kanske man gör bäst i att ha namn som ingen kan känna igen sig i och sedan kanske försöka läsa in något gömt budskap i berättelsen :)
  Kramar!

  SvaraRadera