.

.

tisdag 1 november 2011

Gargoylen

Jag har läst boken som jag faktiskt köpte bara för dess utsida. En djupröd framsida med ett brinnande hjärta och kolsvarta kanter. Man måste bara bli nyfiken på en sådan bok. Det visade sig att det är en bästsäljare runt om i världen.

Det visade sig också att det var en fantastisk bok. Väldigt annorlunda och när jag läste de första sidorna blev jag helt tagen.

Första meningen är:
Aningslösa överrumplas av olyckan, ofta med samma kraft som hos kärleken.

Bokens berättare, som har det speciella yrket porrskådespelare, blir mycket svårt brännskadad i en olycka och hamnar på sjukhus. Han blir vanställd och har förlorat allt. Han kommer aldrig mer att kunna återgå till sitt liv som han känner det. När han blir tillräckligt återställd planerar han att ta livet av sig. På sjukhuset träffar han Marianne Engel som visar ett extremt intresse för honom. Hon påstår att de känner varandra och att de varit ett kärlekspar i Tyskland på 1300-talet och att de känt varandra i flera liv sedan dess. Marianne har väntat på att de ska träffas igen. Nu har de äntligen gjort det och hon berättar att han har varit brännskadad förut. Hon tar honom med i en fantastisk berättelse som ska vara deras liv tillsammans. Själv vet han inte vad han ska tro. Är hon en sjuk människa som berättar sagor eller stämmer allt det som hon berättar? Är det verkligen möjligt?

Det är definitivt en mycket annorlunda berättelse som låter tankarna få arbeta en stund. Dessutom innehåller den flera fantastiska berättelser om djup kärlek. Sådan som är starkare än döden.

4 kommentarer:

 1. Hej jag heter Joanna och är 23 men när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda vilken bakgrund man än har:)
  Så kolla gärna in min blogg:)
  Ps.Glöm inte att anmäla dig till min veckans blogg tävling och ha chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika läsare/dag:)

  SvaraRadera
 2. wow, den ska ja kom ihåg. gillar du coelho btw?

  SvaraRadera
 3. Låter som en fantastisk bok, skriver upp den på min lista över böcker att titta närmare på =)

  SvaraRadera
 4. Malin:
  Jag tycker mycket om Coelho.

  Andra intryck:
  Den är både annorlunda och mycket bra.

  SvaraRadera