.

.

torsdag 8 november 2012

Time travel

var något jag fick uppleva igår!


Trots att jag fortfarande är sjuk så skulle jag följa med maken för att hämta vår nya bil och då köra hem vår gamla. Jag hade då gjort mig i ordning och tagit på mig en parfym som jag inte haft på mig på flera år. När jag kom hem var jag trött och la mig för att vila. Precis mellan sömn och vakenhet kände jag doften av parfymen som skickade mig tillbaka i tiden. Jag vet inte riktigt när men något av våra barn var bebis. Jag kände den där sagolika lyckan man känner när man precis har fått lära känna sitt lilla barn. Det var den mest förunderliga känsla, det var jag men ändå inte. Inte som jag är nu. Det var ingen händelse utan bara en känsla och det var som att få uppleva känslan ännu en gång och verkligen förstå hur vi förändras och glömmer. Jag kände igen känslan så väl i kroppen som jag hade då, men som jag hade glömt. Det var verkligen som att resa tillbaka i tiden. Helt otroligt och den mest märkliga känsla jag har varit med om! Det var en sällsam känsla att vakna och upptäcka att man befann sig i framtiden.

Och den nya bilen är superfin! : )

I dag har jag börjat läsa igenom mitt andra manus. Jag insåg då att jag faktiskt har redigerat det en gång efter  lektörsutlåtandet. Det hade jag glömt! Nu ska vi bara se hur det känns att läsa det igen. Särskilt när jag kommer till partiet där lektören och jag inte är överens. Spännande! Än så länge tycker jag fortfarande att det är bra. Det måste vara ett gott tecken.

Några skrivtips måste det bli idag. Här pratar författaren Junot Dias om att man måste vara vilse, man måste vara det för då vet man att det inte är något som redan finns och som man känner igen. Man är ute på ny mark. Det låter hoppfullt för mig som just nu är lite vilse i min berättelse.

6 kommentarer:

 1. Härliga tillbakakänslor!!
  Lycka till med manus!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du! Det är härligt att få vandra längs memory lane ibland. : )
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det där skulle kunna bli ett häftigt manus! Parfym i tiden!
  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk känsla!
  Lycka till med redigeringen!

  SvaraRadera
 5. Det där lät smart. Både parfymresan och det han sa om att vara vilse.

  SvaraRadera
 6. Förstår vad du menar - upplever en liknande känsla när jag öppnar en burk med sparris.
  Spännande att få höra framöver om du kan förlika dig med lektörens utlåtande - eller om du går din egen väg. Lycka till - vilket som!
  Kram

  SvaraRadera