.

.

onsdag 21 november 2012

Simmar långsamt upp

mot ytan igen!


Alltså om jag får välja så använder jag all min tid till att bara skriva. Det vill säga den som jag inte tillbringar med familjen så klart. Tyvärr ser inte verkligheten så enkel ut och jag känner ofta att jag håller på att drunkna i alla måsten och allt det som väntar på att jag ska ta tag i det. Så mycket att jag känner mig handlingsförlamad till slut. Jag försöker också att mer och mer leva ett liv som är så trevligt och harmoniskt som möjligt och undviker onödiga saker. Det är så mycket man gör som inte alls är viktigt. Och så många andra saker som är viktiga. Sedan är det en hel del saker man ändå måste göra om inte för något annat så för sin familjs bästa. Nu har jag tagit mig ur förlamningen och betar av allt det som finns på min inre lista allt eftersom. Jag inser ju att den bästa vägen till skrivandet är att få bort allt det som ligger och trycker i bakhuvudet. Så jag går igenom listan systematiskt. Det känns riktigt bra, saker tar faktiskt inte så lång tid som man tror när man funderar på det. Det tar mycket längre tid att gräma sig än att faktiskt göra det. Så nu ser jag mer skrivtid komma åt mitt håll alldeles snart.


I går hann jag sitta och ändra lite i mitt andra manus en liten stund. Sedan uppstod en liten kris i familjen som löstes snabbt men tog fokus bort från skrivandet och mot omhuldande, kärlek och närhet till mina barn. En känsla som följde med mig ända in i sömnen. För att skapa lugn och harmoni har jag börjat tända ett doftljus i sovrummet på kvällen innan jag somnar, kanske är det det som ger lugn i själen och får hjärnan att tänka logiskt och positivt redan på morgonen.

16 kommentarer:

 1. För mig (tidigare, inte nu när jag är ostressad) var det skönt att skriva listor. Det var skönt att få ur det ur huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett komplicerat förhållande till listor, jag gillar dem helt enkelt inte : ) Men jag har en i huvudet där jag kan möblera om som jag vill : )

   Radera
 2. Vad skönt att höra att du mår bättre. För några år sedan gick jag igenom en jobbig tid och jag märkte då att om man drar ut spökena ut i ljuset och tittar på dem, då brukar de blekna bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är mycket bättre, men det går ju ofta lite upp och ner här i livet!

   Radera
 3. Barnen kommer alltid först och främst! skönt att det har löst dig. Att göra listor är bra! Det gör jag då o då för att få fokus och sedan se på pappret vad jag har fått gjort!

  Älskar doftljus! Det är rogivande... KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen ger så mycket kärlek och lycka! De är ren energi. Och livet det har ju sina upp och ner gångar, det är bara att hänga med på bästa sätt.
   Kram!

   Radera
 4. Usch, den där stressen är inte rolig, skönt att du är på väg upp från den.
  Låter väldigt mysigt och rofyllt med ett doftljus, speciellt så här i höstmörkret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vardaglig stress kan vara både tråkig och jobbig, men man får göra det bästa av den. Att tända levande ljus i höstmörkret är mysigt och särskilt sådana med härlig doft.

   Radera
 5. Inte alltid så lätt att finnas till i allt man önskar och vill. Verkar som du börjat få ording på det iallafall, skönt! Själv brukar jag spraya lite lavendeldoft i sovrummet före läggdags, det är behagligt!
  Ha det gott!
  *Kram Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tid är något som jag alltid tycks ha för lite av. Men det gäller att prioritera på bästa sätt.
   Ha en härlig vecka!
   Kram!

   Radera
 6. Ibland pockar livet runt omkring extra mycket på ens uppmärksamhet och är det då familjen det gäller får det ju högsta prioritet. Det är väl så det ska vara. Skönt ändå att du hittat det som ger dig harmoni och återhämtning i en tid med många måsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt! Livet har sina upp och ner gångar och det är bara att försöka hänga med. Tid är något jag alltid tycks ha för lite av, men med rätt prioritering för mig så går allting. Jag strävar alltid efter harmoni.

   Radera
 7. Ja listor kan vara bra i sådana lägen. skönt att du känner dig bättre nu. hoppas du får en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att jag inte gillar listor så kan vara bra att ha ibland, om än bara i huvudet. Ha en riktigt härlig vecka!

   Radera
 8. Man måste ingenting. Det gäller att gallra och dela ut uppgifter till andra. Jag och barnens far delade alltid upp föräldramöten och utvecklingssamtal. Städningen kan barnen ta om de får en liten peng. De kan även gå och handla (så kan de få köpa någonting de vill ha själva). Muta, jag vet, men det är värt det. Det finns många sätt att slippa göra allting själv. Bara man är beredd på att det inte blir lika bra gjort. Men det är det värt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt i att det inte finns särskilt mycket man måste göra, men med en stor familj kommer ändå en hel del som man bör göra. Fast det är det värt, även om det ibland känns som det är mycket på en gång. Vi hjälps åt väldigt mycket allihop i familjen och det känns mycket bra. Det får faktiskt familjen att bli mer sammansvettsad.
   Kram!

   Radera