.

.

söndag 25 november 2012

Afternoon tea med författarmingel

är sådant som får höst/vintermörker att blekna en aning och sprida ljus över hela mitt universum.


Efter att ha anlänt och fått med mig en tallrik med diverse godsaker och en kopp te hittade jag en plats som väl inte kändes som optimal, nästan längst bak och jag såg absolut ingenting av scenen. Mina bordsgrannar var inte nöjda alls, det var för trångt, det kunde jag hålla med om. Det fanns inte något att äta som kunde göra de 200:- vi betalat någon rättvisa, det kunde jag däremot inte hålla med om. Dessutom var jag inte där för maten överhuvudtaget så . . . På andra sida var det två säten lediga, likaså mitt emot, var det något med mig . . .?! : ) Jag såg framför mig en lång timme innan författarsamtalen skulle börja när min räddande ängel dök upp i dörren. Åsa Hellberg med författarkollegor kom in och sökte sittplatser, varav i alla fall en fanns vid min sida. Åsa satte sig där och kvällen såg mycket ljusare ut på en gång. Det är alltid lika trevligt att träffa Åsa. Till och med mina småtjuriga bordsgrannar lyste upp. Åsa och de övriga författarna såg dessutom till att de hade barstolar istället för fåtöljer på scenen, vilket gjorde att alla såg dem när de pratade. Utmärkt! När sedan författarsamtalen började så var kvällen en succé. Leenden blandades med handklappningar och skratt och alla verkade ha det trevligt. Jag hade det definitivt!


Åsa tog sig an scenen precis så proffsig och rolig som hon alltid gör. Hennes feelgood brättelser skapade nyfikenhet hos publiken. Övriga författare gjorde detsamma och fick mig att trivas och skratta i en härlig blandning. Dag Öhrlund fick publiken att fundera över hur många som vill skriva och hur få som faktiskt lyckas få sina alster utgivna på förlag. Han tycker att aldrig ge upp är receptet till framgång. Det känns lovande, för det är något jag är riktigt bra på, att aldrig ge upp. Eftersom jag just läst hans bok visste jag precis vad han pratade om och det gjorde hans samtal extra trevligt att lyssna på. Tyvärr glömde jag ta med hans bok för att få den signerad. Trist! Carin Hjulström hittade den mest fantastiska berättelsen i knät hos en man hon var förälskad i. Som så ofta överträffar verkligheten dikten. En kokbok som gör det lättare att skapa en fröjdefull jul berättade Johanna Westman och Jens Linder om. Jag fick lära mig göra nyttiga grymma grönkålschips. Christer Nylander berättade om den politiska scenen och hur man skapar en spännande berättelse där. Christoffer O´Regan hade en spännande historisk roman att berätta om. Han berättade på ett sätt som fick mig mycket intresserad, duktig på berättande som han är.


Julstämningen tog sig in i sinnet mycket subtilt. Den fanns där även om alla de författare som talade, tillsammans med Lotta Bromé, var höjdpunkten på kvällen. Själv fick jag med mig en skön känsla och härlig inspiration blandat med en spirande julkänsla.


Och en goodiebag som heter duga! Två spännande pocketböcker varav en är den mycket spännande Döden på en blek häst av den fantastiska författaren Amanda Hellberg, en värmande filt med dalahästar på, ett fint halsband med pärlor, ett mascara och ett läppglans och ett exemplar av tidningen Books & Dreams. Perfekt alltihop!


Och jag kommer inte att ge upp. Aldrig och det är ett löfte! : )

30 kommentarer:

 1. Vilken helg du haft. Och vad rätt tänkt att aldrig ge upp. Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag har haft en riktigt härlig helg.

   Radera
 2. Wow vilken kväll! Så många spännande människor du mött! Förutom de trista bordsgrannarna! Kul med pep o bokprat! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en riktigt härlig kväll fylld av inspirerande samtal.
   Kram!

   Radera
 3. det låter som en härlig kväll. Och du (och Dag) har rätt. aldrig ge upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en underbar kväll full av inspiration. Klart man aldrig ska ge upp : )

   Radera
 4. Instämmer med föregående kommentarar: Låter som en härlig kväll och du har rätt inställning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en härlig inspirerande kväll!

   Radera
 5. Underbart att få gå på något så upplyftande i höstmörkret. Jag är också övertygad om att konceptet; Ge aldrig upp, är ett lönande koncept. De flesta av de stora författarna fick kämpa för att nå sin dröm. Med envishet, tålamod och hårt arbete når vi dit Annelie. Jag lovar också att aldrig ge upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det verkligen, man behöver lite ljus i höstmörkret. Precis sådär är det, med envishet och lite jävlaranamma ska vi ta oss hela vägen fram. Bra att du inte heller kommer att ge upp! : )

   Radera
 6. Visst är det mysigt med såna där träffar. (hade man väl aldrig kunnat tro när man var tonåring och såg ett gäng vuxna sitta och lyssna på en färglös författare i gråkvaj med fodrade armbågar) ;). Men det är sååå mysigt och inspirerande. Har du läst något av Diana Gabaldon? Hon är jättebra, just den du fick har jag inte läst. Hon har en serie om typ 8 böcker som är tegelstenstunga. Jättebra, men hon borde korta ner lite kan jag tycka, ibl blir det transportsträckor. Läs hennes första Främling om du inte läst dem. Om du vill ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det låter verkligen inte som något man skulle önska sig. Fast den här gången var det ingen färglös författare med, bara inspirerande och roliga : ) Jag har inte läst Diana Gabaldon, men ser fram emot att göra det nu.

   Radera
 7. Men GUDARS vad trevligt det låter! När är det författarmingel i Göteborg tro? Jag vill ju också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det var det verkligen också. I Göteborg borde det ju kunna dyka upp något trevligt författarmingel snart. : )

   Radera
 8. Det låter fantastiskt, vad kul att du fick vara med om en sådan trevlig kväll! Låter som att du blev inspirerad och är ännu mer hängiven att få din bok antagen? Jag är säker på att du kommer lyckas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det var verkligen fantastiskt! Jag blir alltid Inspirerad av sådana tillställningar och vill såklart också bli en utgiven författare : )

   Radera
 9. Det låter som en härlig kväll! Och så sant. Det gäller att aldrig ge upp. Dags ord från en skrivarkurs jag gick ekar ofta inom mig :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en fantastisk kväll! Att aldrig ge upp är väl en förutsättning när man skriver och ord som Dags kan vara en verklig drivkraft på vägen dit : )

   Radera
 10. Vilken härlig kväll du har haft. verkligen! Och att aldrig ge upp - perfekt! Världen är full av tappade sugar så den behöver inte en till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag verkligen! Några tappade sugar vill vi inte vara med om : )

   Radera
 11. Åh, författarträff - så kul! Och vilken goodiebag - perfekt! Har läst "döden på en blek häst". Gillade den inte jättemycket, men helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Goddiebagen var verkligen generös. Jag har också läst "Döden på en blek häst" och tyckte att den var väldigt spännande. Den andra författaren har jag aldrig läst, men ser fram emot det nu.

   Radera
 12. Hurra, vad roligt det var! Jag länkar ditt fina inlägg till min blogg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt roligt! Och vad kul att du länkar. Kram!

   Radera
 13. Heja för alla författarmingel!

  Vad underbart att du var med och inte minst att du hade möjlighet att träffa Åsa igen.

  Det var en presentpåse som hette duga - bara att njuta fullt ut på flera plan.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar författarmingel! : ) Att träffa Åsa är såklart en riktigt härlig bonus.

   Jag kommer att ha mycket trevligt med innehållet i den goddiebagen. : )

   Kram!

   Radera
 14. Det låter som att du haft en riktigt givande kväll. Bra att du inte ger upp hoppet om utgivning!

  SvaraRadera
 15. Det var en riktigt härlig kväll. Nej, jag ger inte upp, på ett eller annat sätt så ska det gå!

  SvaraRadera