.

.

måndag 12 november 2012

Att skriva

är något helt fantastiskt. Det finns så många lager av känslor, tankar, idéer och mänskligt beteende i det skrivna ordet. Jag är glad över att få vara en liten, liten del av den rörelsen.


Jag läser vidare och känner in mitt andra manus ännu en gång. Lite måste jag förundras över varifrån berättelsen kommer. Det känns lite svindlande!

Idag vill jag förmedla tankar om just skrivande. "Writing is an exploration of human condition" det tycker i alla fall Ian McEvan och jag måste verkligen hålla med.

10 kommentarer:

 1. Hej, har du redan skrivit en bok? Så toppenbra! jag ser att du är på ditt andra manus, är det en fortsättning på det första eller en helt fristående?
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag har skrivit färdigt två manus, det är det andra jag jobbar med nu för att göra det bättre. Det är inte en uppföljare utan en helt fristående berättelse.

   Radera
 2. Jag hejar på dig som vanligt! Det krävs ändå en hel del kurrage att skriva böcker!
  Lycka till!
  Kram Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, det kan jag verkligen behöva!
   Kram!

   Radera
 3. Håller helt med. Jag har träffat många människor i mitt arbete som jag läst av och använt mig av i mitt skrivande. Jag har inte använt dem som individer utan mer som ett summelsurium som jag plockar av vid behov. Att träffa många olika människor ger nyanser vad det finns för karaktärer och bidrar till att de jag skriver om blir mer levande och komplexa. Mycket bra inlägg, tack :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att använda sig helt ohämmat av människor i ens närhet och händelser i livet är väl en nödvändighet när man skriver. Sedan ska man självklart göra det med stor försiktighet, annars har man nog snart inga vänner kvar : ) Det är mycket spännande!

   Radera
 4. Det är verkligen helt fantastiskt med skrivandet, en annan värld som öppnas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande, man får uppleva hur många liv och hur många världar man vill!

   Radera
 5. Jag tror att man överlag blir en inkännande människa när man skriver - en som ser under ytan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är en nödvändighet. Man ser på världen och på skeenden på ett speciellt sätt.
   Kram!

   Radera