.

.

tisdag 6 november 2012

Nu ska vi se

om jag får några utmärkta tips som kan hjälpa mig med att få ut min bok i världen eller i alla fall i Sverige (till att börja med).


Skriv din bok och sälj den av Dag Öhrlund landade hemma hos mig idag. Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den.

Ibland kommer dagar då man tvivlar, man undrar om man alls kommer att få se sin bok tryckt. Just nu har jag sådana dagar. Kanske beror det mest på att jag är sjuk och inte gör något vettigt. Kanske är det något annat. Den senaste tiden har jag tänkt tanken på hur livet såg ut innan jag skrev. Då när jag hade tid för annat, mer tid för att göra genomtänkt mat till barnen, mer tid för att läsa, tid för annat kreativt som scrapbooking, mer tid för barnen och mycket mer tid att bara vara. Och ändå går det inte att tänka sig. Mitt liv har fått en ny dimension i den skrivande världen. Lyckan och den rena euforin när man befinner sig mitt bland orden är obeskrivlig. Så det är nog bara att lära sig leva med allt det som det skrivande livet innebär. Leva med att blanda djup tvivel och olidligt väntande med överjordisk glädje och eufori i det obeskrivliga tillståndet som ett fantastiskt skrivflow ger.

16 kommentarer:

 1. Dag Öhrlund skräder inte orden precis. Kände mig inte direkt uppmuntrad när han skrev om alla packar med manus som ligger på förlagens golv. MEN efter att jag pustat ut och tänkt: "Näe du Dag far o flyg - jag måste tro på mitt skrivande. Så är det bara."
  Det är ju trots allt några som kommer igenom nålsögat varje år - så varför inte du och jag Anneli?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte fel att se sanningen i vitögat, det är verkligen inte lätt att bli antagen. Men det gör också att man förstår att det gäller att aldrig ge upp, att man måste kämpa hårdare och vara envis. Att alltid resa sig upp varje gång man faller. Dessutom är det precis som du säger, någon måste ju ta sig igenom nålsögat, så varför skulle det inte kunna vara vi? Plötsligt händer det . . .
   Kram!

   Radera
 2. Spännande! Det här vill jag höra mer om! Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt spännande och det kommer mer om den när jag läst den.
   Kram!

   Radera
 3. Åh, den boken vill jag också läsa! Ska bli kul att se om du tycker den är bra.
  Ja, mycket skulle man hinna om man inte skrev, men vad mycket fattigare livet skulle vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli väldigt spännande att läsa den, jag återkommer med vad jag tycker. Du har rätt i att livet skulle vara väldigt mycket fattigare om man inte fick skriva. Tur att man får : )

   Radera
 4. Ja, det är ord och inga visor i Dags bok men det är också så som verkligheten ser ut. Det han säger är att det gäller att vara envis och ha ett ordentligt jävlar anamma. Vilket vi ju har, eller hur? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om det är en bok med en hård verklighetsanknytning. Men det är lika bra att veta vad man ger sig in på och hur man ska ta sig igenom. Och det är klart att vi är envisa och har ordentligt med jävlar anamma! : )

   Radera
 5. Spännande! Kul att du är nära....! Själv är det ljusår kvar tills jag kan börja tänka på utgivning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt spännande, men nära vet jag inte, det är inte alls lätt att ta sig igenom förlagens nålsöga. Lycka till med ditt eget skrivande, rätt som det är så har du ett färdigt manus.

   Radera
 6. Ja, så är det att vara kreativ och svårt att sluta när man väl fått smak på det;-) Önskar dej all lycka!
  Kram Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Du har så rätt i att den kreativa världen är en härlig värld att få vara i, även om den inte alltid är lätt att leva i.
   Kram!

   Radera
 7. Krativiteten kostar på och de här djupa dalarna och höga toppar är verkligen det när man skriver. Det gäller nog bara att se till att ha flertalet toppar än dalarna. Lycka till. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i, om man bara har fler toppar än dalar så ska det nog ordna sig. Än så länge så väger glädjen väldigt mycket upp för mig. Då är det bara att jobba på : ) Tack och lycka till du också! Kram!

   Radera
 8. Oj då, det verkar vara ord och inga visor i Öhrlunds bok - men det är väl det man behöver ibland. Kanske värt att införskaffa..
  För övrigt...egen tid finns inte riktigt om man skriver.
  Varje ledig stund sitter jag framför datorn! TV existerar knappt längre.
  Fast i och för sig är väl det bara positivt...

  SvaraRadera
 9. Det är säkert bra att ha en realistisk syn på att skriva och att bli antagen av förlag. Då är det mindre risk att bli besviken. Hur man använder sin tid är ju ett val man själv gör, även om det kreativa skrivandet inte alltid låter sig kuvas. Det enda jag inte vill prioritera bort är mina barn, de behöver mig fortfarande och jag dem. En dag när de flyttar hemifrån så har jag all tid i världen igen för att använda all min tid hur jag vill.

  SvaraRadera