.

.

måndag 19 november 2012

Om att väva in ord

i en berättelse har jag fått fundera över lite idag.


Dagen började inte särskilt bra för jag var inte alls energisk och glad utan ganska låg. Men maken och jag pratade lite om orsakerna och jag vet ju att det bara är att bryta ihop och gå vidare. Jag tror på bättre tider och känner faktiskt att de verkligen är på väg. På riktigt.

Först på eftermiddagen började jag titta på mitt andra manus och de förbättringar som behövs i den. Vi är överens lektören och jag i allt utom en sak. Men just nu jobbar jag med det som vi tycker samma sak om och har fått ihop 1400 nya ord. Det känns otroligt bra och jag känner att manuset växer, inte bara i ord utan också i värdefullt innehåll.

Min underbara familj har låtit mig leva i min skrivande värld och skött allt under kvällen. Barnen har ätit och  jag precis läst för småkillarna och nattat dem. Därför smyger jag upp och gör ett snabbt inlägg om min dag som till slut blev helt underbar. De äldre barnen väntar på mig och maken har gjort en kycklingsallad åt oss vuxna. Ett glas rött vin tyckte han också att jag var värd idag. Han är den bästa maken man kan tänka sig. ♥

Jag avslutar därför nu med dagens låt till mitt soundtrack för min andra bok. I wont give up med Jason Mraz. Det stämmer både på min huvudkaraktär i manuset och för mig! : )

10 kommentarer:

 1. skönt att dagen vände och blev bättre. och vad härligt med en soundtrack till sin bok, sådana brukar jag också göra. Spännande att genomföra lektörens förslag och se hur boken liksom lyfts till en ny nivå. :)) den känslan fick iaf jag efter min omarbetning och det låter som om du också haft den idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt när man kommer igenom och får energin tillbaka. Jag gillar att ha ett soundtrack till mina manus, de ger en extra dimension till orden. Jag har haft en riktigt bra dag. Till slut! Jag är mycket nöjd med det nya i manuset och att jag kan förstå lektörens tankar. Det gör det lättare att jobba med texten.

   Radera
 2. Så härligt att det blev en fin dag. En kycklingsallad och ett glas vin - det låter ju som en helt fantastisk måndag! Skönt att du känner att det blir bättre, kanske kan känna lite julmys så småningom också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en riktigt härlig måndag till slut! Julkänslan dyker nog också upp snart : )

   Radera
 3. Hoppas att det som är jobbigt vänder snart...
  Jättekul att det går framåt med manuset, det känns som att pausen du hade ifrån det gjorde att du kunde ta tag i det med nya ögon? Ska bli spännande att läsa sen!
  Hoppas du får en fin dag idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jobbiga tar nog ett tag att vända, men jag är säker på att det blir bra till slut. Pausen från manuset verkar ha gjort underverk, nu ser jag klarare på det. Det känns mycket bra. Hoppas att du får en skön vecka nu i sluttampen! :)

   Radera
 4. Ibland måste man ner på botten för att vända och uppskatta ljuset ovanför. ;)
  Skönt att du valde dagsljuset!
  Lycka till med din omarbetning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det nog, man uppskattar allt mer om det inte alltid är lika uppåt. Jag väljer alltid ljuset för jag har ju allt man kan önska sig, trots allt. : ) Tack! Jag jobbar vidare med omarbetningen och det är mycket spännande och roligt.

   Radera
 5. Härligt att dagen slutade bra. Lycka til lmed manuset! kram

  SvaraRadera
 6. The only way is up! Håller tummarna att det går bra med ditt manus!

  SvaraRadera