.

.

måndag 6 december 2010

Writer Qualifications



Det finns så mycket som sagts om att skriva. Det som kommer tillbaka oftast är ATT skriva. Ofta. Det är det enda sättet som finns för att bli författare. Att ta sig tid och sätta sig ner och skriva.

Just nu känner jag mig kluven. Jag blir mer och mer frustrerad över att inte hinna skriva. December är så proppfull av aktiviteter och händelser att det slukar massor av tid. Samtidigt är det en månad som jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt med mina barn för att skapa och upprätthålla traditioner. Det är inget jag känner mig tvungen att göra, det är verkligen något jag vill göra. Det svåra är kollisionen. Just nu är mitt huvud fullt av ord och meningar som vill ut. Samtidigt pågår livet. Jag vill göra allt men det går inte att göra allt samtidigt. Jag försöker att tänka på att januari snart är här. Januari som ger mig skrivtiden tillbaka igen. Samtidigt är jag rädd att allt ska försvinna. Alla de där meningarna och orden. Så är jag tillbaka till det ultimata svaret som är organisation. Där finns min svaga punkt. Jag vaknar varje morgon med samma positiva känsla. Idag ska jag arbeta metodiskt så att jag hinner skriva. Sedan rusar dagen förbi mig och jag känner mig frustrerad och arg på mig själv. Organisation kräver också träning så kanske blir jag lite bättre varje dag. Imorgon är en annan dag, då måste jag hinna skriva lite.

7 kommentarer:

 1. Usch, känner så väl igen den där frustrationen. Den enda tröst jag har är att det inte är många dagar kvar tills januari. Fast jag vet inte om det var mycket till tröst...

  kram!
  Karina

  SvaraRadera
 2. Jag känner också stress och frustration! Men man ska kanske tillåta sig att ha lite skriv-ledigt i december, för att hinna med julen och livet och allt som är inplanerat nu.
  Jag vill skriva - och måste! skriva, men hinner inte just nu, och det gör mig urstressad!

  SvaraRadera
 3. Känner igen frustrationen! Alltför väl. Men jag har ett dokument i datorn där jag skriver upp nyckelord, meningar, händelser osv så jag inte glömmer dem tills det är dags att sätta igång med skrivandet igen. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Karina:
  Det är en större tröst än du tror. Tiden går fort och det är bättre att njuta i nuet än att gräma sig över det man inte hinner.
  Kram!

  Stort och smått:
  Jag tror faktiskt att du har helt rätt. Det är bättre att ge sig själv ledigt än att vara arg på sig själv över allt som man inte gör. Snart är det januari och då är allt tillbaka till det normala igen. :)

  Nina:
  Bra tips!
  Men flowet, det härliga flytet kan man ju inte spara på. Man får bara hoppas på att det återkommer när man börjar skriva igen :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jadu, att skriva är ju det svåra. Nåt kommer väl alltid ut, men när :) Skriv ned fina meningar som du har i huvudet på ett block så går de alltid att använda så småningom :)

  SvaraRadera
 6. Strunt i att skriva - nu är det december med lussekatter, julkort och alla mysiga förberedelser. Dina ord och idéer finns kvar i januari. :)

  SvaraRadera
 7. Trillingnöten:
  När jag väl tar mig tiden att skriva så kommer det alltid. Det är som om det finns därinne i huvudet och bara väntar på att få komma ut :)

  My Myself and I:
  Du har så rätt! En sak i taget blir säkert bäst för både kropp och själ :)

  SvaraRadera