.

.

tisdag 14 december 2010

Nytt bokpaket

Nu har jag mycket nytt att läsa. Det jobbiga är bara att välja i vilken ordning man ska läsa sina böcker. Den här gången har jag beställt Gränslös kärlek av Sofie Bager-Charleson, The Famished Road av Ben Oki, The Ice Queen av Alice Hoffman och Älskade syster av Joyce Carol Oates. Jag kan knappt vänta med att läsa dem alla. Vilken bok som blir den som jag läser nästa gång vet jag inte innan den dagen jag ska välja en ny och då beror det helt på hur jag känner mig vid just det tillfället. Vad det är jag behöver läsa just då. Just nu fortsätter jag med Igelkottens elegans som är en fröjd att läsa.

9 kommentarer:

 1. Ibland känner jag mig stressad när jag har många böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Gör inte du? Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Boken av Joyce Carol Oates har jag, men har inte hunnit läsa den än...

  "Gränslös kärlek" är jag nyfiken på också. :)

  SvaraRadera
 3. Hallå...Åhh vad böcker:) Jag älskar att läsa men är dålig på det just nu. Det är så myckett annat tyvärr i mitt liv just nu:) Hoppas att du mår bra och en stor kram från mig/ Anne

  SvaraRadera
 4. Åh nej ... nu känner jag för att krypa och gömma mig:)

  Såhär får man väl kanske inte säga -men det är mycket som jag skulle vilja göra annorlunda med den här debutboken om jag kunde. Och nu har ju du gått och lagt ut pengar och allt, Annelie ... Jag får helt enkelt ge dig pengarna tillbaka till sommaren när jag kommer till Skåne om du är missnöjd!:)

  Själva innehållet står jag för, även om jag förstår att det är mörkt. Men formen bjuder ofrånkomligen room for improvement. En sak som min bok kanske kan illustrera är just att det kan vara en poäng att skriva om en eller två gånger till -efter det att man först tror boken är färdig!

  I gengäld kan du räkna in mig som först i kön när din bok kommer ut - jag känner i märgen att det bara är en tidsfråga innan din bok ligger på diskarna. Men, som sagt -utrymme för bearbetning och omskrivning kan vara något som du är glad över i längden ...

  Tusen tack, förstås, för att du så omtänksamt gett boken en chans. Kram
  PS Jag är väldigt tacksam för feedback, förstås. Man vill ju lära sig av misstag(email är charleson09@btinternet.com).

  SvaraRadera
 5. Kim:
  Nej, jag gör inte det. Jag älskar att ha många böcker som väntar. Jag kan gå och känna på dem och läsa på baksidan då och då :)
  Kram!

  Nina:
  Jag anar att Älskade syster kan vara en aning tung precis som Blonde var :)
  Kram!

  Anne:
  Vad kul att höra från dig! Hoppas att går bra med allt det nya. Jag läser inte heller så mycket som jag skulle önska just nu, det är en lätt galen tid nu i december :)
  Kram!

  Sofie B-C:
  Tack! Det känns fantastiskt skönt att ha någon bakom mig som tror på det jag gör.

  Jag kan tänka mig att man ser allt i boken som man kunde gjort annorlunda men det ser inte den som läser så du behöver inte vara orolig. Jag tycker att det ska bli intressant eftersom min första berättelse också har ett mörkt tema. Framsidan ser spännande ut och baksidestexten gör mig nyfiken, precis så som det ska vara. Jag ser verkligen fram emot att få läsa den.

  Det är så intressant att du nämner just poängen med att skriva om en eller två gånger för jag har tänkt mycket på vad mitt nästa drag ska bli med min berättelse, om den blir refuserad av alla förlagen den här svängen. Det kanske inte är en sådan dum idé att läsa igenom den igen för att kunna göra förbättringar innan jag går vidare.

  Jag känner mig som en riktig novis som annat än läsare, men om jag kan ge någon feedback så gör jag gärna det :)

  SvaraRadera
 6. Det är så härligt att ha så mycket att välja på!!! Man vill läsa allt på samma gång och ändå inte, för man vill dra ut på det :) Lyckliga du!

  SvaraRadera
 7. Bahhh, jag är såå dålig på att ta mig tid att läsa böcker. Finner ingen ro om det inte är så att huset är städat, middagen uppäten och ingenting att titta på på tv:n.
  Vilket då i stort sett aldrig inträffar samtidigt.
  Nej, mitt sätt att läsa böcker är ljudböcker, i bilen - där finner jag den lugn och ro som kräver min fulla uppmärksamhet en bok behöver.

  SvaraRadera
 8. Jag blir stressad av mina bokhögar och alla böcker jag vill och borde läsa.

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Visst är det härligt! Jag gillar att bara gå och titta och känna på dem ibland :)

  CLE:
  Det är samma här, det är alltid full fart men jag försöker att läsa en stund på kvällen. Jag åker nästan aldrig bil så för mig fungerar det inte med ljudbok.

  Malin, Costa Brava:
  Du får lägga undan dem och bara ta fram en i taget :) Fast du håller ju på med en miljard andra saker så jag förstår att du inte hinner läsa :)

  SvaraRadera