.

.

fredag 31 december 2010

Mitt 2010

Jag tycker om julbrev men tycker att de kan bli en aning långa så vi har sedan några år gjort ett komprimerat julbrev. Det blev som vanligt lite olika utseende på julkorten  varav ett såg ut som nedan. Det vikitga glittret syns tyvärr inte på bilden. I år gjorde jag 20 stycken själv och 20 stycken var köpta till förmån för barncancerfonden.


Innehållet i vårt komprimerade julbrev blev i år detta.

 2010
Året startar med en kall vinter och mycket snö * Våren låter vänta på sig men kommer till slut * I och P jobbar duktigt i skolan * Vi gör några härliga off-season utflykter med husbilen * N fyller 4 år * S tillbringar mycket tid med ett stort datorprojekt * Fantastiska husbilsresor i ett soligt Danmark och södra Sverige * Härliga dagar i kajstugan i F med den helt fantastiska golf- och krabbfestdagen * Vi har en stor höstfest med våra skånevänner * B fyller 6 år * A tar tag i sin dröm om att skriva en bok * I fortsätter att spela klarinett och är jätteduktig * P spelar numera saxofon som ett riktigt proffs * I fyller 10 år * B börjar i förskoleklass och tycker att det är jättekul * I börjar i mellanstadiet * P börjar i högstadiet * Hösten är intensiv * Barnens skola förbereds för rivning och en ny skola börjar byggas efter jul * Christmas Carols på konserthuset * P fyller 13 år och är nu tonåring * N gör stora framsteg hela tiden och är vår lilla solstråle * Julen firas tillsammans med farmor E och farfar E hemma hos oss * Nyår firas tillsammans med grannar.
                                          _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

2010 har varit ett harmoniskt år för oss. Inga riktigt svåra saker har hänt runt oss så det är något att vara mycket tacksam över. Året har kantats av mycket jobb men har flutit på fantastiskt bra. Jag som brukar vara rastlös har känt ro och glädje i mitt skrivande. Jag längtar fortfarande efter omväxling men jag är inte lika otålig längre utan trivs bättre i min vardag nu när jag får skriva. Bloggen har gett mig så mycket mer än jag någonsin hade kunnat ana när jag startade den. Så många fantastiska människor som jag har fått den stora glädjen att lära känna. Här finns inspiration i överflöd och en outsinligt mängd med uppmuntran och peppning. Jag kan faktiskt säga att jag har utvecklats otroligt mycket under det här året som jag har bloggat. Det hade jag aldrig förväntat mig när jag startade bloggen på kul den 18 januari 2010.

När vi flyttade till Mallorca för att stanna där i ett år så frågade en skeptisk person, som jobbar som personlig coach, varför vi ville iväg. Han hade fått för sig att jag ville fly bort från vardagstristessen och trodde att vardagen skulle vara likadan för oss där. Han frågade vad det var jag sökte. När jag tänkt efter en stund så sa jag, harmoni, i mig själv och med min familj. Vi behövde helt enkelt göra en reset och vara tillsammans på ett nytt sätt. Komma närmare varandra igen. Han var nöjd med mitt svar och förstod till slut hur vi tänkte. Det blev precis så bra som jag önskat och mer därtill. 2010 har vi levt i den harmonin som vi skapade på Mallorca. Trots massor av jobb och allt som hör en stor familj till.

Att skriva har förstås en stor del i att jag kan leva i den harmonin. Att skriva gör mig till en bättre människa. Jag blir lugnare och mycket lyckligare. I skrivandet har jag hittat något som jag sökt i hela mitt liv. Det är ett slags kall. Att bli utgiven är så klart det största målet, det är klart att man vill dela upplevelsen med så många som möjligt men ATT skriva är och förblir det viktigaste för mig. Jag känner mig extremt lyckligt lottad. Jag har en fantastisk kärleksfull familj, underbara vänner, vi är friska och jag får hålla på med det som är det roligaste som finns, att skriva. För allt det känner jag ödmjukhet och tacksamhet och jag hoppas att vi får ett lika fantastiskt 2011.

Jag tycker om nyårsafton och det rena vita bladet som ligger framför oss. Ett kritvitt tomt blad som ska fyllas med liv. I morgon börjar vi fylla det. Använd det väl och fyll det med glädje, kärlek och lycka. Lev det liv du önskar. Vänta inte för din tid är nu.

Encouragement
Encouragement - Quotes - Pictures

Jag hoppas att vi alla får ett fantastiskt 2011.

Gott Nytt År!11 kommentarer:

 1. Tack för ett fantastiskt år! Det har varit så roligt att få följa dig, din vardag och ditt skrivande. Tack vare all inspiration som jag fått härifrån tar jag steget själv och försöker mig på att skriva den där boken jag tänkt på så länge!
  Jag hoppas verkligen att ditt 2011 blir helt underbart med mycket glädje och goda nyheter. Gott Nytt År! Kramar

  SvaraRadera
 2. Önskar dig fina Anneli ett fantastiskt nytt år och att din skrivinspiration ska fortsätta blomma!

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 3. Är så glad för att du finns! Tack för ett fint 2010 - jag hoppas och önskar att 2011 blir ditt bästa år ditills :-D

  Kramar från mig <3

  SvaraRadera
 4. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År med utgivning av din bok. Det har varit roligt att lära känna dig här på din blogg och få dina kommentarer på min blogg. Ser fram emot att följa dig även 2011. Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt julbrev! Ser verkligen fram mot att dela 2011 med dig här på bloggen. Önskar dig en härlig nyårsafton och ett fantastiskt Gott Nytt År! Kram, S

  SvaraRadera
 6. Hej kära vän!

  Vilket underbart julbrev och inlägg! Inspirerande och fyllt med framtidstro och hopp.

  Tack för ett underbart år med din fina blogg Anneli! :) Jag ser fram emot att få följa dig under det kommande året, ett år som jag är helt övertygad om kommer vara ditt år. Året då det händer. Då hjulen börjar rula och jag ser verkligen fram emot att få se dina böcker på rad i bokhandeln.

  Jag är glad att du hittade till mig så att jag hittade till dig den där gången för en herrans massa månader sedan. Här har jag stannat kvar. Jag fastnade för din outsinliga värme och omtänksamhet, din glädje för det skrivna ordet som jag delar med dig och för din förmåga att skildra stort som smått, lycka och sorg och din inspirerande framtidstro. Du är sannerligen en inspirationskälla och du vet hur mycket jag uppskattar dig och din vänskap. Dina alltid lika vänliga och omtänksamma kommentarer på min blogg fyller mig med sådan värme och glädje. Du anar inte. Tack för att du finns du fian bloggvän och för att du delar med dig av dig själv.

  Ett fantastiskt spännande och kreativt 2011 önskar jag dig Anneli.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Allt verkar vara redan sagt med så fina ord. Jag kan hålla med föregående människor: en rolig och intressant blogg, fina kommentarer och mål med livet. Tack för dina kommentarer på min nystartade blogg. Jag önskar dig allt gott 2011! Blev inspirerad att göra något liknande med det här årets jul/nyårskort! Det verkar väldigt kul och personligt! Det ska absolut bli något liknande till mina släkt o vänner. Tänk om det här året blir det året du blir utgiven! Håller tummarna!

  SvaraRadera
 8. Det är så roligt att läsa julbrev om året som gått! Jag önskar dig ett lika bra 2011 som 2010 har varit. Ett bokkontrakt på det och det blir perfekt, eller hur?

  SvaraRadera
 9. Gott nytt år Anneli! Hoppas att 2011 blir ett fantastiskt utgivningsår :)
  Kram

  (det blev en ny blogg...)

  SvaraRadera
 10. Med hopp om att du blir publicerad i år,

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 11. Trillingnöten:
  Tack själv! Jag följer din blogg med samma glädje. Vad roligt att du ska skriva din bok, jag ser fram emot att följa med i ditt skrivande.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Adela:
  Tack, snälla du.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Pennelina:
  Åh tack, snälla du! Dina ord värmer mitt hjärta.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Kim:
  Tack, snälla du!
  Din blogg ger så mycket inspiration så jag ser också fram emot att följa dig under 2011.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Sofie B-C:
  Tack, snälla du!
  Jag ser också fram emot att dela det nya året genom våra bloggar. Du är en stor inspirationskälla för mig.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Lotta:
  Tack, snälla du!
  Dina ord får tårarna att komma. Jag är precis lika glad över den här vänskapen med dig. Någon varmare och mer positiv människa än dig får man leta efter. Vi delar många vardagliga känslor för hem och familj och livet i synnerhet. Dina kommentarer kan lysa upp en hel dag. Jag ser fram emot att fortsätta följa dig 2011.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Miranda:
  Tack snälla du för dina vänliga ord och tack för tummhållningen :)
  Vad roligt att du blev inspirerad av mitt julbrev/julkort. Jag tycker att det är en bra och kort presentation av året som varit och det brukar vara väldigt uppskattat.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kram!

  Annika, Bokplantan:
  Julbrev är kul att läsa om de inte är för långa :)
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kram!

  Annika:
  Tack!
  Vi får hoppas på att 2011 blir ett utgivningsår för oss båda :)
  Vad kul att du fick ihop en ny blogg, när du försvann skapades ett tråkigt tomrum.
  Jag önskar dig ett fantastiskt 2011.
  Kramar!

  Nilla:
  Jag önskar detsamma för dig och ett fantastiskt 2011 överhuvudtaget.
  Kram!

  SvaraRadera