.

.

söndag 12 december 2010

För tretton år sedan

baby grabbing mother's hand

För tretton år sedan var vår äldsta son alldeles nyfödd. Det var julstämning i rummet och jag var ganska medtagen men lyckligare än jag någonsin varit innan. Jag kunde inte sluta titta på vårt underverk.


Idag fyller han tretton år och han har fått styra hela dagen precis efter hans önskemål. Vi började dagen med den sedvanliga frukostbrickan på sängen följd av en skön morgon och frukost med nyköpt bröd från bageriet. Sedan ville sonen åka skridskor i ishallen. Det uppskattades av samtliga barn. Det var dessutom första gången vår yngste son åkte och han var så duktig. Vilken glädje det är att se ett rödmosigt stålande ansikte som är fyllt av stolthet inför sin stora bedrift. Väl hemma igen åt vi resterna av den Flygande Jacob som gjorde stor succé igår. Jag gjorde en klassisk och en lite starkare modernare variant som kallades Flygande Jacob med jetmotor, där de extra ingredienserna var sweet chillisås, mango chutney och sambal oelek. Receptet finns på Matklubben. Den tog slut i ett kick så den rekommenderas varmt. Trettonåringen har nu lagt denna rätt på sin lista över favoriträtter. Gårdagens middag avslutades med Vit chokladmousse med blåbär, jordgubbar och egenhändigt gjorda små chokladkonstverk.


Efter lunchen såg vi på en film, Prinsen av Egypten. Den var ganska läskig tycker alla. Just nu har vi lanat i två timmar. Vad betyder då att lana jo, lana kommer från förkortningen LAN (Local Area Network) och lanar gör man på LAN-partyn då man kopplar ihop datorer till ett nätverk och spelar mot varandra. Det var sonens önskemål att alla skulle sitta på vinden där vi har alla våra datorer samlade. Här har vi alla jobbat med olika saker vid datorerna. De två äldsta barnen lanar, näst yngsta tittar på, yngsta pysslar och ritar, maken jobbar och jag bloggar. Vad vi gjorde var inte lika viktigt som att vi alla satt tillsammans. Gulligt tycker jag och maken.


Födelsedagsbarnet hade bestämt att vi skulle gå på en speciell restaurang på stan men den visade sig vara bokad. Nu blir det istället pizza och fortsatt mys i soffan med en film till. Jag tror att han är helt nöjd med sin dag och jag tycker att den är riktigt bra organiserad av honom. Dessutom fick han sin hett efterlängtade nya mobiltelefon X10 Mini Pro. En gladare trettonåring är nog svårt att hitta just nu.

9 kommentarer:

 1. Låter som en toppendag för honom och för er alla!=)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med en stor familj och vad roligt att storebror är nöjd och glad med sin stora dag.

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dag!! Jag längtar tills min egen dotter är så pass gammal att hon själv kan bestämma hur hon vill ha sin dag :) Kanske nästa år då hon fyller fyra? :) Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar dag ni verkar ha haft. :) Det är så viktigt med gemenskap i familjen, oavsett vad man gör. Bara man är tillsammans.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbart! Grattis till trettonåringen!

  SvaraRadera
 6. Ett stort GRATTIS på födelsedagen till trettonåringen! Det är en viktig dag och vad härligt att få lov att planera hela dagen helt och hållet själv. Och vilken dag sedan! En riktigt härlig familjedag med mycket mys och roligheter. Jag förstår att han är helnöjd! :)

  Ha en fortsatt trevlig kväll!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Låter mysigt! Min dotter är född på självaste julafton, tror det är lite speciellt att få barn i juletider.

  SvaraRadera
 8. Grattis till din "lilla" tonåring! Vår minsting fyllde tretton för två veckor sedan -det är en stor dag!
  Det är så roligt att se skrivande från så många olika vinklar, som i din blogg. Här finns skrivandet med från en existentiell vinkel, om hur det faktiskt ger mening till livet -till vardagvinkeln med hur det knypplas in i prioriteterna som kommer med familj, med tid för kärlek, julpynt ... och födelsedagar:)

  SvaraRadera
 9. Adela:
  Vi hade en riktigt härlig dag :)
  Kram!

  Åsa:
  Jodå, en stor familj är vi och roligt hade vi. Födelsedagsbarnet somnade glad och nöjd :)

  Trillingnöten:
  Det blev verkligen en lyckad dag! Jag tycker att alla åldrar är lika härliga att uppleva. Man ska försöka att stanna i nuet eftersom tiden går så snabbt. Din lilltjej är tonåring mycket snabbare än du kan ana. Njut av varje dag med henne!

  Nina:
  Precis så är det, man får njuta av varje stund som man får spendera tillsammans. Tiden går alldeles för fort för något annat.
  Kram!

  Annika:
  Vi har haft det fantastiskt härligt! Trettonåringen tackar!

  Lotta:
  Jag älskar familjedagar och det verkar som om mina barn gör det också :) Jag vet ju att tids nog har det flugit ur boet och firar på ett annat sätt, så jag passar på så länge jag bara kan :D
  Kram!

  My Myself and I:
  Det tror jag också. De är ju den ultimata julklappen :)

  Sofie B-C:
  Det är en speciell dag att fylla tretton. Då är de inne i en ny period i livet, tonåren och allt vad det innebär. Än så länge har jag en riktigt go tonåring och det är jag så tacksam över.

  Jag blir så glad över att du uppskattar mina inlägg. För mig är det precis så det måste vara, att väva ihop skrivandet tillsammans med familjeliv. Att göra den bästa väv som det är möjligt för mig att göra. Allt har sin tid och prioriterar man rätt så infinner sig harmoni.

  SvaraRadera