.

.

torsdag 2 december 2010

Presentkalender


Vi har haft en presentkalender i ungefär 10 år. Det är en alltid lika välkommen start på julen. Från början hade vi bara ett barn som fick alla de 24 små presenterna. Efterhand har det tillkommit 3 barn i vår familj. Nu delar 4 barn på de 24 presenterna och är lika glada och nöjda med det. Det känns som om de vet att vår familj delar på det vi har. De är alltid givmilda och delar med sig av saker de har och godis de får. Mitt mammahjärta ler och stoltheten känner inga gränser vid varje tillfälle som jag får se deras härliga syskonkärlek.


På Mallorca ville jag fortsätta vår tradition men jag hade inte med mig tomten som håller alla presenterna i sin famn. Jag fick utöva min kreativitet och tillverkade en upp-och-nervänd julbukett som innehöll de 24 presenterna och röda kulor som hängde i glitter. Barnen var nog extra glada när den traditionen fick följa med ända till Mallorca.

6 kommentarer:

 1. Vilka fina presentpaket! Måste erkänna att jag tar genvägar nuförtiden -men när man påminner sig om hur magisk julen är för barn känns det värt att lägga på ett kål!

  SvaraRadera
 2. Vad fint att de får dela på presenterna! Det är annars lätt att rättvisetänkandet går till överdrift och leder till för mycket av allt.

  SvaraRadera
 3. Måste vara otroligt spännande för barnen att få en sån adventskalender!

  SvaraRadera
 4. Barn är mer givmilda än man kan ana ibland :) Man blir rörd!

  SvaraRadera
 5. Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg. Eller vem det nu var... ;)

  Mysigt med små familjetraditioner!

  SvaraRadera
 6. Mysigt! Som barn hade jag en presentkalender o mina barn också. Ida bor inte hemma längre o Lotta är snart 16 o hon vill inte ens ha en chokladkalender. Kan sakna barndomsjularna! - Igelkottens elegans har jag läst, en underbar bok! Ska se filmen snart! Ha en finfin fredag. Kram Anna

  SvaraRadera