.

.

tisdag 14 juni 2011

Sommarlov


Nu har det ljuvliga sommarlovet börjat. Efter en morgon med en familj springande fram och tillbaka. Jag är aldrig lika förberedd som jag önskar att jag skulle vara. Kläderna låg i fina högar. Men rosorna hade jag glömt plocka in. Mina egna kläder hade jag också glömt ta fram. De kort som jag brukar ge lärarna för att visa vår uppskattning hade jag också glömt att göra så halva natten gick åt innan jag var färdig med dem. Ett barn och pappa rusade till slut iväg till en skola. Vi har två skolor vilket är frustrerande sådana här dagar. Jag ville ju vara med på båda avslutningarna. Sedan var det dags för dottern att springa iväg. Sedan mamma och lillkillen som skulle till dotterns avslutning i hennes skola. Äldsta sonen började senast och gick iväg sist. 

Det var tårfyllda avsked i båda skolorna då vår näst yngsta killes båda fantastiska lärare blir tvungna att sluta eftersom de inte har tillräckligt med förskolebarn nästa år. Ett mycket kortsiktig och konstig beslut av skolan tycker alla. Underbara lärare försvinner till någon annan skola och nästa år skapas ett glapp i systemet. Och sedan? Inte bra alls. Dotterns skola drar också ner på personal och även hennes lärare och mentor blir tvungen att sluta nästa termin. Hon är en klippa och älskad av barnen. Min dotter drog igång en namninsamling på skolan och fick ihop 200 namn mot att hon skulle behöva sluta. En underbar dotter. En stolt mamma. En ännu stoltare lärare. Jag håller tummarna för att det skakar om i ledningen. En ledning som verkar ha svårt att se hur saker ska fungera bäst hela vägen för barnen. Nåja, det där har skolorna aldrig varit någon höjdare på, tycker jag. När det verkar vara brist på bra lärare, borde inte de lärare som är bra, lärare som är respekterade och älskade, få jobba kvar då? Det känns så självklart för mig. Inget är tydligen så enkelt.


Nu hoppas jag att all oro och sorg över allt detta får vila ett tag. Nu ÄR det sommarlov. Nu ska händerna bli skrynkliga av alla bad.


Nu börjar den tiden som laddar batterierna för resten av året. Nu ska vi ladda allt vad vi förmår. Dagarna ska fyllas av sol, bad och vila. Vi ska läsa, skriva och leka. Men framför allt ska vi njuta!

12 kommentarer:

 1. Vilken speciell dag och vemodig, men hos er blev den mer vemodigt än annars. Så synd!

  Men sommarlovsfeelingen verkar vara på plats iallafall - vad härligt:-)

  Njut och må bra med dina telningar:-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken driftig dotter du har. Hon kommer nog att gå långt. :) Men jag förstår att det var en jobbig dag för er, hoppas bara att det blir bra lärare för barnen till hösten.

  Njut nu av sommaren så mycket ni kan. :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är tråkigt när det blir på det viset. Kortsiktiga besparingar som slår hårt i det långa loppet. Trist!

  Däremot är det härligt att ni nu får njuta av ett efterlängtat och härligt sommarlov och jag tycker det låter som ni har härliga dagar framför er. Njut och ha en fantatiskt fin sommar! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Been there, done that... ;)

  Ha en underbar sommar!

  SvaraRadera
 5. Ebba:
  Det var en mycket vemodig dag! Men känslan av att sommarlovet har börjat får fungera som plåster på såren för tillfället.

  Vi tänker njuta och vi har redan haft en fantastisk eftermiddag och kväll tillsammans. Alla barnen har hållit tal, dagen till ära. Det känns som om de fattar, fattar att vi trots allt tjatande bara vill dem allt väl. De har talat om för oss, maken och mig, att de tycker att de har den bästa familjen. Det värmer djupt inne i hjärtat. Här sitter nu en mycket lycklig och stolt mamma, och ser lillkillens födelsedagsfilm Trassel, tillsammans med mins guldklimpar :)
  Kramar!

  Nina:
  Jag tror du har rätt och jag är oerhört stolt över henne. Vi njuter av sommaren och hoppas att det löser sig på bästa sätt :)
  Kram!

  Lotta:
  Det är tråkigt att men fortfarande inte tänker långsiktigt i skolan. Det viktigaste borde vara det som är bäst för barnen och deras utbildning. Nu styr ekonomin helt och hållet.

  Oavsett så tänker vi njuta av sommaren. Batterier behöver fyllas på :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Glimra:
  Jo tack, alldeles för ofta :)
  En underbar sommar önskas tillbaka!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilket härligt positivt inlägg om sommaren!! Vackra bilder med!
  Och jag förstår att känslorna är starka när man tvingas skiljas från fröknar man tycker om! Synd att de väljer att ta bort fröknar så!
  kram till dig

  SvaraRadera
 8. Caroline:
  Tack snälla du!
  Det kändes tungt idag och tårarna kom både på barn, föräldrar och lärare. Tråkigt!

  Men nu ÄR det sommar och batterier behöver laddas :)

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 9. Åh, sommarlov! Vad härligt :) Jag tycker de där indragningarna är ruttna, för det kommer ju att gå ett år kanske och sen behövs de här personerna igen! Ingen logik alls...

  SvaraRadera
 10. Då hoppas jag att dina barn får ett riktigt skönt sommarlov!

  SvaraRadera
 11. Låter härligt - njut riktigt ordentligt nu :) Jag ska också bara slappa och pyssla med mina djur. Och läsa! Önskar er en skön sommar!

  SvaraRadera
 12. Trillingnöten:
  Ingen logik alls. Tråkigt!
  Sommarlov är härligt!

  Åsa:
  Det hoppas jag också att de får. Och jag :)

  My Myself and I:
  Ja, nu ska vi njuta. Läsa, skriva och bara vara. jag önskar dig också en riktigt härlig sommar!

  SvaraRadera