.

.

onsdag 8 juni 2011

Hur börjar man då

Idag var jag ute och gick ordentligt för första gången sedan min bensträckning gjorde mig handikappad. Helt underbart! Ännu bättre var det när jag under promenaden passade på att fundera över Simonas inlägg om en romans början. Det är klart man vill ha en dramatisk början. Jag tittade på min början på roman nummer ett och det var bara att erkänna. Den var supertråkig. Men hur ändrar man den och får den spännande, det var frågan? Svaret fick jag på min promenad. Nu är den ändrad. Jag har strukit och skrivit om och jag har hittat en mycket bättre början. En som gör att man måste läsa vidare. Det känns bra. Fantastiskt rent av. Nu kan jag sova riktigt gott i natt. Om det inte börjar åska förstås. Men det är en annan historia.

6 kommentarer:

 1. Min början är inte heller så lattjolajban. Men lite. De som har min slags humor kommer kanske fortsätta läsa.

  SvaraRadera
 2. Början är superviktig fick jag lära mig av min redaktör, därför rumsterade vi om lite för att få en intresseväckare redan på första sidan.

  SvaraRadera
 3. Tänk vad lite input och en promenad kan göra efter dagar av stillhet. Sov nu riktigt gott i din egen sovställning - som du kanske uppskattar ännu mer numera.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, början tycker jag är så viktig, och hur skapar man en bra sådan? Det är frågan. Nu när jag ska ge mig på en riktig roman är det något jag funderar på också!

  SvaraRadera
 5. Nilla:
  Jag vet inte om den behöver vara så lattjolajban egentligen. Jag tror däremot den ska spegla bokens innehåll och gripa tag så att man vill läsa vidare.

  Åsa:
  Jag tror också det. Det gäller bara att lyckas med det också. Jag hoppas att min nya start väcker intresset.

  Ebba:
  Mina promenader skapar verkligen guldgruvor åt sinnet. Jag sov mycket gott och vi slapp åskan :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Vad spännande med din roman. Lycka till med den viktiga början.

  SvaraRadera
 6. Början är JÄTTEviktig, inte minst när man skickar till förlagen. Fångar man inte den som läser där lär man inte få något kontrakt. Själv har jag lagt av med en och annan bok i mina dar för att inledningen var så tråååkig. Lycka till nu med romanen och benet!
  Kram

  SvaraRadera