.

.

måndag 20 juni 2011

Slutet

Jag har kommit till slutet. Tack vare alla märkliga vägar som min berättelse har tagit mig på så vet jag inte längre hur den ska sluta. Det slut som jag tänkte mig när jag började skriva har nu blivit helt omöjligt. Nu ska mina två trådar bindas ihop till en sammanhängande enhet. Jag behöver ta en powerwalk för att få igång kreativiteten i en högre växel. Nya tankar måste få spela med i spelet. Just nu finns ingenting. Frustrerande. I morgon får jag ta nya tag. Min första roman var så självklar under hela skrivandet och därför också slutet. Den här känns som om den har ett eget liv. Jag har inte kunnat hålla den på rätt spår utan den har tagit sig iväg på egna äventyr hela tiden. Nu måste jag städa upp och få ihop allt till något som håller ihop. Ett slut som jag kan vara stolt över.

Det finns så många slut att välja på. Alternativa slut har alltid varit spännande. Vad säger ni om den här:

6 kommentarer:

 1. Tänk att du snart har ett första utkast klart! Så spännande. Tyckte du började med det nyss - hur lång tid tog det dig egentligen? Och hur många ord blev det?

  SvaraRadera
 2. Ohh - vad kul:-)
  Nu får du finsnickra lite.
  Vad du har varit snabb och duktig:-)

  Kanske ett "bättre" slut än det på videon passar i din bok?:-)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Åh vad spännande! Du är alltid så sprudlande energisk i dina inlägg, vilket ger mig massa energi och lust att börja skriva på min bok nu! Fantastiskt!
  Hur lång tid har du hållit på med denna boken? Jag har ju inte följt din blogg så läge, så jag har inte så bra koll på dig.. :-)
  kram!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter att romanen lever sitt eget liv och gör lite som den vill. Hoppas slutet kommer till dig som en glad överraskning. :)

  SvaraRadera
 5. Annika:
  Tiden går fort när man har roligt :) Det var 8 månader sedan jag skrev de första orden. Jag har inte satt den sista punkten ännu men jag har jag skrivit ca 64 000 ord.

  Ebba:
  Tack! Först ska slutet skrivas och sedan blir det säkert lite finputsning.

  Jag hoppas att mitt slut blir lite mer passande än filmens :)
  Kram!

  Caroline:
  Det är lätt att vara sprudlande och energisk när man får göra något som man älskar. Att skriva är helt fanatastisk och jag är så tacksam för att jag får göra det. Jag började skriva på den här romanen för 8 månader sedan men med fyra barn blir skrivtiden inte så lång men väldigt intensiv :)
  Kram!

  Märta:
  Det är så spännande! Jag vet knappt vad jag ska skriva innan jag skriver det :)

  My Myself and I:
  Tack! :)

  SvaraRadera