.

.

torsdag 23 juni 2011

Drömmar

ja, sådan som man har när man sover. De kan var riktigt konstiga.


I natt har jag drömt väldigt mycket. Först drömde jag en dröm som det kändes som om jag har drömt förut. En de ja vu dröm. Jag minns inte alls vad den handlade om bara att jag kände att jag hade drömt den förut. Och så var den läskig. Det kändes som om jag var på väg mot något läskigt, något obehagligt. I slutet gick jag hand i hand med ett barn på en gata. Det var mörkt och ingen annan var där. Då plötsligt ser vi en hund framför oss och jag vet att det inte är bra. Att vi har nått till det läskiga. Så jag vaknar och kan inte somna om direkt. Känslan är så stark att det var något obehagligt som skulle hända i drömmen, att jag var rädd för att somna om och fortsätta drömmen. Mycket konstigt!

Till slut somnar jag i alla fall om. Då är jag plötsligen hemma hos poeten och författaren Bob Hansson och hans fru. Jag vet inte om han har någon fru men i min dröm hade han det. Hon liknade Caroline af Ugglas och hade samma personlighet. Nu var jag och en tjej till (som jag inte kände) inbjudna till dem. De bodde i ett mycket märkligt hus. Det växte träd inne i väggarna och upp över taket. Det fanns inga fönster så det var jättemörkt inne. Utom i vardagsrummet som vätte mot en å. Där var hela väggen gjord av glas. I ån hade de en vacker båt. En lite mindre, typ Wasaskeppet. Bobs fru gick ut för att hämta kaffe i en kran som var inbyggd i fören på båten. Bob själv pratade och skrattade och hade en massa diskussioner om livet. På väggen hade han en inramad tavla med vrakdelar av ett flygplan som störtat någonstans i ett krig där han själv råkat befinna sig. På vrakdelarna fanns en massa signaturer. Jag har ingen aning om vem som hade signerat dem. Vi hade mycket trevligt och vi skulle klä om till middag. Min klänning passade inte, jag fick inte ens på mig den över axlarna så jag gick omkring i Bobs vardagsrum med klänningen över huvudet. Det var en femtiotalsklänning med en massa tyll i underkjolen. Jag fick panik och undrade vad jag skulle ha på mig, jag hade inte med mig någon annan. Bob skrattade och sa att det inte alls var viktigt. Jag kunde ha på mig den klänningen som jag hade när jag kom. Själv undrade jag hur jag kunde gå omkring med en klänning över huvudet i bara trosorna i Bob Hanssons vardagsrum. Sedan vakande jag.

Snacka om något för en drömtydare :)

Idag har jag skrivit många ord. 3 400 prick. Nu är jag där igen. Jag har precis kommit tillbaka ifrån en hisnanden tur i berg- och dalbanan. Och det närmar sig slutet. I morgon är det midsommarafton. Typiskt. Nu när jag är så nära. Jag undrar om man kan skriva en liten stund även på midsommarafton. Jag tror minsann att det skulle kunna gå.

9 kommentarer:

 1. Hahaha, oj, vad jag skrattade när jag kom till klänningen på huvudet! *Fniss* Och självklart kan du skriva även på midsommarafton. Själv ska jag käka värktabletter och sura över att det inte blev som jag tänkt mig denna midsommar. Sedan ska jag rycka mig i kragen och minnas midsomrar som blivit exakt som jag tänkt mig. :)

  Drömtydning är jag tyvärr kass på. Sorry. Men ha en trevlig midsommar oavsett om du skriver eller inte!

  SvaraRadera
 2. Haha, tänk vad detaljerat du kom ihåg den:)

  SvaraRadera
 3. Otroligt rolig dröm. Det låter som om det var ganska skön atmosfär hemma hos Bobban :-)

  Hoppas nu den här kommentaren kommer fram. Jag vet inte hur många gånger jag kommenterat hos dig från min mobil och upptäckt att det inte gått. Nu sitter jag vid en "fast" dator. Trevlig midsommar (och skriv, vetja :-)!)

  SvaraRadera
 4. Ha, ha - vad jag fick skratta:-)
  Det jag mest tänkte på var att det ska bli så intressant att läsa din bok - sen:-)

  Du fick ihop drömmen ganska bra - går säkert ännu bättre med boken.

  Tack för det här underbara inlägget!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Med sådana färgstarka drömmar är det inte konstigt att karaktärer och handlingar i ditt skrivande lever sitt eget lilla liv!

  En sagolikt skön midsommarhelg önskar jag dig och de dina.

  SvaraRadera
 6. Hanna:
  Ja, det var verkligen en konstig dröm :) Fylld av detaljer. Jag hoppas att jag får lite tid att skriva i helgen.

  Vad tråkigt att du är sjuk, hoppas att du snart är frisk igen. Och att din midsommar blir härlig i alla fall.

  Åsa:
  Väldigt detaljerad. Och konstig! :)

  Susanne:
  Japp, kommentaren har nått fram. Vi hade det väldigt trevligt hemma hos Bob. Ända tills vi skulle byta om. Hua, vad jobbigt det kändes :)
  Ha en riktigt skön midsommar du också!

  Ebba:
  Jag hoppas att min bok inte blir lika tokig. Och fylld av skumma detaljer :) En kändis spelar ju faktiskt en ganska stor roll även i min bok, men det är inte Bob :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Märta:
  Haha, kanske är det så :)
  En lika sagolik och härlig midsommar önskar jag tillbaka till dig och din familj!

  SvaraRadera
 8. Fantastiska drömmar :) Haha. Ibland kan man undra vad det är som får en på såna drömmar!

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Drömmar kan vara riktigt konstiga :)

  SvaraRadera