.

.

onsdag 22 juni 2011

Även i ett liv i kaos

går det att skriva. Vi håller på att byta fönster i hela huset. Det innebär två veckor av kaos. Ljudet, smutsen och livet på en byggarbetsplats är inte helt komplikationsfritt. Vi äter frukost och mycket lätt lunch på vinden. Vi lever i princip uppe på vinden just nu. Nu är nedervåningen färdig, så imorgon hoppas vi kunna äta på vanligt sätt igen. Värre blir det när de ska jobba uppe på vinden där datorn står. Jag måste lösa det på något sätt :)

Luftig planlösning!


Städningen som vi gjorde i förra veckan kan man väl lätt säga var onödig. Väldigt onödig! Spisen skriker efter hjälp!


Köket just nu. Skydda vad som skyddas kan.


Själv gömmer jag mig bakom datorn med musik i hörlurarna och skriver. Maken har jobbat hårt på morgnarna när vi andra har sovit. Det är mycket som måste flyttas när nya fönster ska in. Han är så snäll, maken. Nu får vi ju städa varje kväll också. Det går inte att leva i det dammet som skapas. Det blir superfint med nya fönster i alla fall. Det är alltid någon tröst.

Så jag skriver, trots kaoset,  för jag vill så gärna komma till slutet. Nu är det inte mycket kvar. En liten tvist i slutet bara så är första versionen klar. Då måste jag läsa igenom allt för att se så det håller. Och håller ihop. Spännande!

Vi vet ju alla hur viktigt det är med en bra berättelse.

6 kommentarer:

 1. Trodde väl aldrig i livet att jag skulle skratta till klippet när det började - men det gjorde jag och det högt!
  Skriver du ett sådant slut blir ALLA nöjda:-)

  Lycka till i dammet - vilken duktig spis som kan skriva och be om hjälp!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ebba:
  En bra historia kan man ha nytta av på många sätt :) Jag kan nog inte säga att mitt slut är så roligt men jag hoppas att det är passande för berättelsen.

  Spisen såg ledsen ut förut idag, men nu är den ren igen :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Om man vet att det kommer att bli något bra av/efter det där kaoset, då kan man lättare stå ut med det. :)

  SvaraRadera
 4. Ja jäklar vad det hålls på i huset. Att du lyckas skriva i alla fall är ju fantastiskt :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Jisses vilket festligt inlägg -och jag känner igen det där med byggkaoset. Vi har byggarbete både hemma och i sommarstugan just nu. Värst med byggarbetare i huset tycker jag är att visa att man är "upptagen" medan man sitter och tänker:)

  SvaraRadera
 6. Glimraskimra:
  Det är ju det som håller en uppe. Att det blir bra till slut :)

  Trillingnöten:
  Tack! Det ska bli skönt att ha huset för oss själva i helgen :)

  Sofie:
  Då vet du hur det är att leva med en massa okända människor i huset. Och oreda och smuts :) Men det blir fint när det är färdigt. Det kan kännas jobbigt att se så upptagen ut, som man faktiskt är, när man jobbar hemma, så att man inte bara ser ut som om man latar sig medan de jobbar för fullt :D

  SvaraRadera