.

.

torsdag 2 juni 2011

Bokglädje och helgnöjen

I brevlådan igår fick jag boken Som någon annan bäddar av Hanna Lans. Jag ser mycket fram emot att få läsa den. Att få hem den gjorde mig mycket gladare.


Först ska jag läsa ut Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Det går långsamt just nu. Jag är så trött på kvällarna och inte blev det bättre av att jag inte kan sova ordentligt nu med värken i benet. Fast det finns ju andra sätt att uppleva böcker på, tills jag blir piggare igen.


Jag längtar efter semester. Oj, vad jag ska läsa mycket i sommar. Skriva, läsa och vara med familjen. Underbart!

Annars är det lite mycket som händer just nu med tanke på mitt tillstånd. Igår hade vi studentfest för systersonen. Eller hans mamma hade den hos oss eftersom vi har mest plats. Det var en viktig dag för honom eftersom det har varit en lång väg för honom att ta sig fram till målet. Det blev en kväll fylld av känslor. Jag kämpade på, men var väldigt trött när kvällen var slut. Ikväll ska vi, eller de som kan, bada i grannens bubbelpool utomhus. Själv tänker jag inte klättra i den även om det varma vattnet kanske skulle vara bra för mitt ben. Det är just de rörelserna som fortfarande gör ont. Det får bli ett glas rosé i solstolen istället. Det som är jobbigast just nu är att jag är så trött eftersom jag bara kan sova på rygg, som jag aldrig gör annars. Kroppen är inte nöjd med läget helt enkelt.

Idag skulle vi åkt iväg med husbilen. Om jag känner mig bättre imorgon så åker vi då istället. Vi ska då ta oss till Tylösand. Där är det helt fantastiskt. Det skulle vara skönt att komma bort och koppla av lite nu. Bara sitta i solen och njuta. Och läsa


8 kommentarer:

 1. Du får gärna berätta efteråt vad du tyckte om boken! Jag hoppas så att smärtan släpper, jag vet hur vidrigt det är att leva med värk!

  SvaraRadera
 2. Hanna:
  Det ska jag absolut göra. Usch ja, värk är verkligen inte roligt. Men det börjar släppa nu.

  SvaraRadera
 3. Hoppas så att det ska vända HELT och att du får sova ordentligt och läsa utan att nicka till:-)
  Jag har själv tvingats att sova på rygg i 11 år pga en axelskada. MEN jag fick hjälp av homeopatisk medicin och blev bra. Nu kan jag sova i "min" ställning (uthälld på magen) och det är underbart. Det finns hopp även om det tar tid ibland.
  Kämpa på & stor kram (hoppas att det blir Tylösand imorgon (idag)

  SvaraRadera
 4. Ja, berätta gärna om Hannas bok! Och hoppas du slipper värken snart.

  SvaraRadera
 5. Det där med trötthet på kvällarna känner jag igen... Mycket sånt just nu! Hoppas ni får en jättefin resa till Tyskland!

  SvaraRadera
 6. Mmm, rosévin och läsning i solen - det låter underbart och det är du värd:). Hoppas att du får en lika omtumlande, sträckläsande och fantastisk upplevelse av Hannas bok som jag fick:).
  Kram och krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Ebba:
  Jag tänker faktiskt ofta på dig när jag har ont, hur många jobbiga saker du får stå ut med. Mina små krämpor är ingenting i jämförelse. Vad skönt att du också kan sova gott igen, att kunna det är verkligen livsviktigt.
  Kram!

  Annika:
  Jag ska berätta om Hannas bok när jag läst den.

  Trillingnöten:
  Vårtrött har man nog varit från och till men nu är det sommar och jag vill vara pigg och vaken :)

  Maria:
  Tack snälla du! Det ÄR underbart! Jag ser verkligen fram emot att läsa Hannas bok. Jag börjar ikväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja Anneli så omtänksam du är:-)
  Jag kan lova att du inte skulle märka någonting om vi träffades IRL, jag menar hur jag mår - jag har lärt mig leva med "det jag har". Jag klagar sällan - men har valt att berätta här i bloggvärlden hur en människa kan ha det och ändå vara lycklig.
  Kramar

  SvaraRadera