.

.

torsdag 18 augusti 2011

Nya sköna juveler

Idag skulle jag inhandla en skolalmanacka till äldsta sonen. Jag hämtade upp min lilla förstaklassare efter hans allra första dag i den riktiga skolan. Han var glad som en lärka. Jag var med honom i morse då han kom till skolan tillsammans med några små busiga fjärilar i magen. De ville inte vara stilla. Men så kom den första kompisen fram, jublande glad över att se honom och han gav honom en lång härlig kram. Efterlängtad! Det är en härlig känsla. En känsla som lugnar. Till och med små fjärilar i magen. Sedan var sonen redo att möta allt det nya. Tillsammans med alla sina kompisar. Och någon ny. Det var härligt att se hur harmonisk den lilla gruppen redan är. Det lugnar även något större fjärilar i mammas mage.

Åter till inhandlandet. Sonen och jag begav oss ner till stan för att shoppa några saker. Förstaklassaren ville ha ett pennskrin trots att det egentligen tillhandahålls allt han behöver i skolan. Klart han skulle ha. Han hittade ett fint med smileys på, med tillhörande pennset. Perfekt! Äldsta sonen fick en fin skolalmanacka. Och mamma som inte skulle handla alls såg att man kunde köpa fyra böcker och betala för tre. OCH så fick man ett fint skydd till böckerna. Svårt att motstå, så det fick följa med fyra böcker och ett trevligt skydd hem också. Dessutom köpte jag en jättefin tunika på rea, från By Ti Mo, som blir perfekt att ha när jag sitter och skriver i höst. Och så fick min förstaklassare ett par välbehövda jeans. Sedan gick bara vi två till Mc Donalds och drack var sin milkshake och firade första dagen i skolan. Sådant är guld värt. Att få sitta en stund och prata med ett av barnen. Mysigt!Nu är det bara det där med tiden. Hur ska jag hinna allt jag vill. Ta hand om och leva nära mina barn. Och maken. Läsa alla underbara böcker. Skriva alla mina berättelser. En ekvation som tål att tänkas på. Men jag måste tro på att allt som man vill går. Det är snart höst och jag är fylld av energi och lust. Jag känner en lätt rastlöshet inom mig idag. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag vill börja skriva men sitter med min lilla minidator eftersom min vanliga gav upp. Väntar otåligt på den nya. Jag har ett stort jobb framför mig. Ett som jag ser mycket fram emot. Kanske är det spänningen inför det som gör mig så rastlös. Vardagen flyter inte riktigt ännu. Uppstarten är lite rörig med fyra barn. Men jag vet att tiden snart är inne. Tiden som är till för bara mig och mitt skrivande. Det måste vara förväntan som gör mig rastlös. Jag har haft uppehåll med skrivandet hela sommaren. Jag är så redo att komma igång igen som det är möjligt att vara.Jag gillar texten på bokfodralet. Kliv in i en annan värld. Precis så är det. Både när man läser och skriver. Man får verkligen kliva in i en annan värld. Jag älskar det!

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken fin dag du och dina barn haft idag. Underbart med första skoldagen! :-)
  Härligt med bok-shopping med! Och jag förstår precis känslan av rastlöshet du har, jag brukar ha samma under början av hösten, då luften känn lätt och klar och det doftar energi! Man har sådan lust att ta tag i alla nya projekt och jag ser så fram emot höstens aktiviteter med barnen, ridning, dans, söndagsskola och simskola. Det ska bli mysigt!
  vad är det för dator du köpt?
  kram Caroline

  SvaraRadera
 2. Har hört mycket positivt om tre av de där böckerna, den fjärde, Gargoylen, har jag inte hört talas om. Själv ska jag snart ge mig i kast med Niceville.

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra första skoldag för både sonen och mamman. Och så känner jag igen mig i dina funderingar om hur man ska få ekvationen vardagsliv att gå ihop. Men på något konstigt vis så gör det ju det för det mesta. :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig dag!
  Och det där med böcker - det finns inget bättre än att kliva in i en annan värld för några timmar! :)
  Hoppas du får många sköna skrivtimmar även om du förlorar dig i en bok eller lever livet. :)

  SvaraRadera
 5. Caroline:
  Första dagen på hösten, trots att det är sensommar så är det ändå en liten försmak av hösten. En härlig lite pirrig dag för oss alla :)

  Jag tror du har rätt om rastlösheten. Man vill komma igång. Man vill utnyttja all energi som man samlat på sig under sommaren.

  Datorinköp sköts av maken som jobbar med datorer hela dagarna. Vi brukar handla av Dell. Maken tycker dessutom att jag ska ha två skärmar så att jag lättare ska kunna redigera det jag skriver :)
  Kram!

  Nilla:
  Precis så var det för mig också. Tre böcker som jag hört mycket gott om och som jag vill läsa. En bok där jag helt enkelt fastnade för framsidan först. Sedan lät den även intressant när jag läste på baksidan.

  GlimraSkimra:
  Det blev en perfekt första dag för oss alla :)

  Det mesta har en tendens att ordna sig. Bara man hänger med i svängarna och lär sig att utnyttja tiden väl :)

  Märta:
  En perfekt dag!
  Utan böcker skulle livet alltid vara fattigt, hur mycket pengar man än skulle ha.
  Jag ser fram emot många härliga skrivtimmar. Så mycket att skriva, så lite tid :) Jag förlorar mig också mer än gärna i en bok eller i livet då och då.

  SvaraRadera
 6. Allt har sin tid - så klart att din 7-åring och resten av familjen kräver sitt. Sedan - det vet du egentligen av erfarenhet att du kommer igång och att du inte kan sluta - förrän familjen så kräver sitt igen.
  Du har det inom dig och det mååååste komma ut genom tangenterna - ja - du vet hur det är när skrivandet kräver sitt och du inte har ett val längre. Ja valet att vara lycklig - du är lycklig när du skriver:-)
  Lycka till med ALLT & Kram

  SvaraRadera
 7. MEN, hade inte du en hemlighet som du skulle avslöja?

  SvaraRadera
 8. Ebba:
  Tack snälla du! Det är klart att det är så, jag älskar att vara med min familj. De är viktigare än allt annat. Det är bara det att alla har kommit igång nu. Alla utom jag som hjälper alla andra att komma igång :) Samtidigt vet jag att det är precis så som du beskriver det. När jag väl är igång, så är jag igång på riktigt. Och jag längtar oändligt. Jag är definitivt lyckligare när jag skriver och jag väljer att vara lycklig! Jag hoppas på samma lycka för dig :)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Åsa:
  Ingen hemlighet, men något som gjorde mig väldigt glad :) Det kommer!

  SvaraRadera