.

.

onsdag 31 augusti 2011

När det ena leder till det andra

då får man plötsligt en massa nya saker att göra. Vårt fönsterbyte, som vi är mycket nöjda med förresten,  leder till att fönsterkarmarna behöver målas som leder till att man vill byta gardiner som leder till att barnen vill göra om i sina rum som leder till att vi måste ta tag i vårt eget sovrum som är det enda rummet i vårt hus som ännu inte fått en ansiktslyftning. Det leder till man funderar över allt som behöver köpas och fixas i hela huset och jag fattar inte varför, för det gick så superbra förut även om det inte var riktigt så bra som vi kanske önskar. Phu! Nu ska vi ännu en gång fundera över möbler och lampor och färger och piffet. Maken och jag tycker inte alltid lika. Ganska sällan tycker vi lika, faktiskt. Om inget annat, så håller det sinnet vaket. :D Men på något sätt brukar det lösa sig till slut. Det är dags att ta tag i en del i det här huset. Det är det verkligen. Men det tar så mycket tid. Tid som jag inte har. Eller tid som jag just nu vill lägga på annat. Skriva till exempel. Eller inte ens till exempel, utan skriva, punkt.

Just nu funderar vi på sänggavlar och sängbord, precis så som vi gjort i  snart 10 år, ända sedan vi flyttade hit. Jag måste vara extremt kräsen eller så finns det inget som är roligt här i Sverige, för jag hittar inget som jag bara måste ha. Och hittar jag något så gillar maken inte det, och hittar han något så gillar inte jag det. Då började jag fundera på att fixa något själv. Jag hittade många kul tips på nätet.

Här kan man variera sig med olika tapetvåder. Praktiskt för då borde man aldrig behöva tröttna.


Sedan kan man ju alltid måla den gavel man önskar ha direkt på väggen. Man får precis vad man vill ha och kan alltid måla över och välja en ny.


Denna gillar jag. Kul ide att låta mönstret från gaveln fortsätta upp i väggen.


Lyxigt, snyggt! Fast det kräver mycket fingerfärdighet att få till en så fin gavel själv.


Här känns det som att man alltid skulle bli glad när man lägger sig på kvällen.


Ett måste för musikälskaren. Dock kräver också den här mycket fingerfärdighet. Och tålamod.


Ett modelejon ser ut att bo här. Smart med gavel och överkast i ett.


Ja, vad ska man säga? Man skulle vara ganska ensam om just det här upplägget. Fast jag gillar det. Jag undrar bara var man får tag i en struts.


Så till något som verkligen skulle passa mig. Helt underbart!


Nu återstår bara att se vad det blir. Kanske blir det något helt annat. Fortsättning följer!

12 kommentarer:

 1. Gillar också den nedersta gaveln men böcker runt om. Så skulle jag vilja ha det. :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. MED böcker runt om... ska det vara. Inget annat. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, den sista bilden. Det var ju verkligen inspirerande, ett bibliotek i sovrummet/som sovrum. Så ler jag när jag ser att vi två just nu läser samma bok...

  SvaraRadera
 4. Den sista bilden - tänker jag så här om som är "gammal & praktisk" = Mycket att damma blir det, host, host i sängen. MEN mysigt ser det ut:-)
  Jag gillade den där där mönstret från gaveln fortsatte upp på väggen.

  Själv föredrar jag sänggavlar med franska "snurror" på - som i Provence. Inte bara huvudgavel då utan fotgavel oxå - annars känns det som om jag ska ramla ur sängen:-)

  Vi - Razz & jag sov i en säng utan fotgavel på en av resorna under semestern - han gav upp ganska snabbt. "Inget skönt matte, du får ligga där själv och hålla balansen" sa han och la sig i en fåtölj med armstöd på.

  Lycka till med piffet sedan oxå - älskar piff:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Själv skulle jag valt strutsrummet!
  Nerå, det nedersta bokrumet var så vackert att jag började famla efter hammaren!

  SvaraRadera
 6. Nina:
  Den är härlig. Tänk att sova helt omgiven av böcker :)
  Kram!

  Helena:
  Det ser verkligen mysig ut att vara så omgiven av böcker. Kanske skulle drömmarna bli mer fantasifulla och inspirerande i ett sådant rum :)

  Kul att vi läser samma bok. Det ska bli kul att höra vad du tycker om den.

  Ebba:
  Tack!
  Du har säkert rätt, men jag vill helst inte vara praktisk. Fast jag borde eftersom jag inte gillar att städa :) Det blir nog något mycket enklare trots allt.

  Själv gillar jag sängar utan fotgavel bäst, men jag har inga djur i sängen. När barnen var riktigt små var det annorlunda. Ett av barnen rasade faktiskt ner där en natt, men det var sedan.

  Kramar!

  Märta:
  Strutsrummet är, om inget annat, annorlunda :) Men bokrummet är en bokälskares absoluta dröm.

  SvaraRadera
 7. Lite som en dominoeffekt :) Så himla lätt hänt är det! :) Tänk att kunna ha obegränsat med pengar men också någon som kan bygga exakt det man vill ha! Vilken dröm!

  SvaraRadera
 8. Men vad fina, gillar skarpt den siste!

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Det är ju kul, men som du säger så skulle det vara lättare om man hade mer pengar. Det skulle vara fantastiskt att kunna göra om och köpa precis vad man vill ha. Under tiden får man göra så gott man kan med det man har :)

  SvaraRadera
 10. My Myself and I:
  Den med böckerna är verkligen en dröm :)

  SvaraRadera
 11. Hahaha, en struts, vilken galen sängkammare. Och vad glad jag är att mitt läsförbud är över.

  SvaraRadera
 12. Ann:
  Ja, lite mer annorlunda borde man kanske vara :) Låter jobbigt med läsförbud :)

  SvaraRadera