.

.

lördag 27 augusti 2011

Iakttagelser


Fy attan vad det åskade i morse. Jag vaknade med ett ryck vid halv sex. Det var helt galet. Åska och dunder avlöste varandra nästan helt utan uppehåll. Det dundrade precis hela tiden. Som om det var krig. Eller som om jordens undergång var nära. Superläskigt! Maken och jag drog ur kontakterna i sovrummen och till datorerna. Alla barn utom ett vaknade. Alla valde att sova kvar i sina egna sängar, utom dottern som la sig i makens. Han kan inte somna om när han har blivit väckt. Skönt att de känner sig så trygga. Det måste betyda att jag inte har fört över min rädsla på dem. Fast även min har blivit bättre med åren. Jag håller mig dock ifrån alla fönster så bilden på  åskan har jag lånat på nätet.

Jag håller på att redigera och tittar framför allt på mina gestaltningar. Då kommer orden extra mycket i centrum. Ibland dyker det upp en del mer eller mindre roliga ord när man ska verifiera kommentarer. Vad sägs om det här:


Vad får ni för associationer till det? Jag tycker att det är ett helfestligt ord. Bara tanken på det får mig att fnissa. Maken fattade ingenting eftersom han försökte läsa det på engelska. Det blir ju inte kul alls. På svenska blir det helknäppt och motsägelsefullt på alla sätt.

Så något ännu roligare. Jag har fått hem två nya böcker som jag ser mycket fram emot att läsa. Två signerade exemplar som gör mig glad.

4 kommentarer:

 1. Hörde bara åskan i fjärran i morse. Men när jag något senare åkte till Lund, 30 min härifrån var det STORA vattenpölar där och hade åskat och regnat rejält sa de!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Kim:
  Här var det riktigt läskigt! Ibland undrar jag, naturkrafterna verkar bli mer och mer kraftfulla. Det gör mig lite orolig inför framtiden.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är så läskigt med åska! I somras försökte jag mig på någon slags "face your fear" teknik för att "möta min rädsla". Jag satte mig i mörkret, vid fönstret och tittade på blixtrarna, vilket slutade med att jag blev ÄNNU räddare. Och darrade som ett asplöv :-). Mycket nöje med boken!

  SvaraRadera
 4. Just åska är ju lite svårt, för det ÄR ju farligt, om man är på fel plats. Jag ser mycket fram emot att läsa boken :)

  SvaraRadera