.

.

måndag 29 augusti 2011

Här händer det

inte mycket idag. Det verkar som om jag fastnade längst nere i dalen i min berg- och dalbana. Jag har inte skrivit ett enda ord i min roman. Jag har inte ens tittat på den. Jag fick något slags pre-höst-depp. Idag kunde jag bara se den långa vintern och alla jackor, mössor, vantar och tjocka skor framför mig. Och alla månader som måste gå innan våren är här igen. Så jag tog en kort depp paus. Men den är över nu. Jag gillar ju hösten jättemycket. Så imorgon är jag definitivt igång igen.

Things Novelists Do While Their Novels Remain Unwritten.

12 kommentarer:

 1. Du kommer igen - det är så där det är när man skriver.

  Du har iallafall inspirerat mig vad det gäller musik - fast jag har inte Spotify.
  Jag googlade på modern klassisk pianomusik och fann: Mark Salona på Youtube - toppen för mig - har suttit många timmar med manus o kursbrev idag och njutit.
  Tack & Kramar

  SvaraRadera
 2. Vissa dagar blir det inte mycket skrivet alls. Så är det och det är inte hela världen. Själv har jag ofta fått frågan när min bok ska vara färdigskriven. Jag har aldrig satt någon tidsram för det. När man har ett aktivt liv med förvärvsarbete och en massa annat att ta hänsyn till så kan man inte alltid hinna skriva lika mycket och lika länge som om man vore lycklig nog att ha skrivandet som sitt förvärvsarbete. Hur fort det går tycker jag är fullständigt irrelevant. Det är hur bra det blir och hur nöjd man själv känner sig med sin bok när den är färdig som betyder något.
  Oj, vilken lång kommentar men ha nu en bra kväll så blir det mer skrivet en annan dag ska du se och hösten ÄR mysig har vi ju slagit fast... :-)

  SvaraRadera
 3. Hösten är klurig. En sådan otroligt härlig årstid egentligen MEN man vet ju att den långa kalla vintern följer på den..
  Hoppas morgondagen är gladare!

  SvaraRadera
 4. Jag ser höstens klara färger, jag ser vinterns glittrande snö, jag ser levande ljus och värme inomhus. Det vill bli bra...

  SvaraRadera
 5. Ebba:
  Det var bara en liten lätt dipp :)
  Vad glad jag blir över att ha inspirerat dig till att hitta härlig skrivmusik. Måste kolla upp vad det är för musik.
  Kramar!

  Helena:
  Du har så rätt. Det är inte alltid lätt att få tid att skriva när man är mitt uppe i livet. Om man till slut blir nöjd med resultatet så spelar det ingen roll hur lång tid det tar att komma dit.

  Det känns bra att veta att hösten är mysig (och så glömmer vi det där kalla, vita som kommer efter) :)

  Pennelina:
  Stor kram tillbaka! :)

  Märta:
  Tack! Det är väl det som är kruxet med hösten. Att kunna njuta av den utan att tänka på det kalla, vita som kommer efter :)

  GlimraSkimra:
  Tack för de uppmuntrande orden. Det du ser är så vackert alltihop. Klart att det vill bli bra :)

  SvaraRadera
 6. Usch, så där kände jag för nån dag sen! Jag såg all snö som ska komma, allt mörker och hur länge det håller på. Jag tror att vi är traumatiserade på grund av de två föregående åren med den hemska vintern som var då! :)

  SvaraRadera
 7. Haha, jag gillar filmen och känner igen mig som tusan:)

  SvaraRadera
 8. Gillar också hösten och hoppas på en mildare vinter än de två senaste ...

  SvaraRadera
 9. Ja, nog har vi fått lite höstkänsla nu. Hösten är både positiv och negativ. Mycket vackra färger men mörkt och betydligt kallare...

  SvaraRadera
 10. Känner likadant, älskar hösten men stâr bara inte ut med vargavintern. vi fÂr ta ett steg i taget och njuta nuuuu :)!

  SvaraRadera
 11. Trillingnöten:
  Jag ser INTE fram emot vintern, särskilt inte om den blir lika lång och kall som de senaste har varit. Men vi får ta en sak i taget. Nu är det sensommar och så kommer hösten. Sedan är det snart vår igen :)

  Åsa:
  Jag också. Både gillar och känner igen :)

  My Myself and I:
  Hösten är mysig, vintern är ryslig :)

  Monika:
  Just idag la jag märke till hur mörkt det har blivit på kvällarna. Och mycket kallare.

  Frida:
  Babysteps, så tar det längre tid tills vintern kommer :) Man måste verkligen passa på att njuta nu!

  SvaraRadera