.

.

söndag 28 augusti 2011

Dagens skrivmusikDetta är musiken för den delen i manuset som jag har redigerat idag. Det är nästan smärtsamt vackert. Inte så upplyftande, jag vet. Men det är så sinnesstämningen ser ut just nu. I manuset alltså, inte hos mig. Jag är fortfarande lika löjligt glad över att få skriva. Bara cirka 400 ord idag. Men det är ord som är vägda på guldvåg. Det sorgliga låter sig inte sägas i vilka ord som helst. Det kan hända att det jag skriver på just nu inte är så glatt, men jag hoppas kunna få fram känslor som berör. Som får tårarna att komma. Det låter dyster det också. Hela romanen är inte sorglig. Det finns många härliga ljuspunkter också. Jag återkommer med musik som passar dem senare. Nu ska jag fortsätta skriva en liten, liten stund till innan barnen blir aggressiva och vill ha mat :D

4 kommentarer:

 1. Vackert !
  Jag tycker om klassiskt..
  Kramis..och hoppas du mår mycket bättre nu :)

  SvaraRadera
 2. Mycket vackert! Törs knappt tänka på hur sorgligt det du skriver måste vara när du har den till soundtrack.
  Och samtidigt, vad NYFIKEN jag blir på din bok!

  SvaraRadera
 3. Vilka bra musikval du gör till ditt manus-)
  Hur gör du för att hitta dem?
  Den förra du bjöd på var svårt att sluta lyssna på - en del av Ólafur Arnalds musik passade väldigt bra till mitt manus oxå. Det finns tårar även i det.

  Det där med antalet ord går inte riktigt att räkna när man redigerar eftersom man liksom böljar fram o tillbaka i texten. Ibland ligger man där bara och skvalpar och det är så det ska vara - just då.

  Underbart att höra om din skrivglädje.

  Nu ska jag skrika på mat och bli otålig - inte för att det tjänar något till - jag får ju göra den själv:-) Men det går så bra det med:-)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Mia:
  Tack jag mår utmärkt! Det är vackert med klassisk musik.
  Kram!

  Märta:
  Kul att få göra dig lite nyfiken :) Ganska sorglig är den allt. Men inte hela tiden :)

  Ebba:
  Tack, vad kul att du gillar mina musikval. Jag hittar nästan all musik på Spotify. Det tar lite tid men det är det väl värt. Kul att den passade ditt manus också. Bra sorglig musik är inte jättelätt att hitta. Jag ser SÅ mycket fram emot att få läsa din bok och att få ha den i min bokhylla.

  Jag håller med om antalet ord. Än så länge har fler ord försvunnit än det kommit till, men man vet aldrig var det slutar :)

  Hoppas att du fick i dig någon mat även om dina skrik inte hjälpte :D

  Kramar!

  SvaraRadera