.

.

tisdag 23 augusti 2011

Mindfulness


Min tisdag blev helt underbar. Jag fick precis en sådan härlig dag som man kan önska sig. Först kramade jag barnen när de gick till skolan. Sedan tog jag en härlig promenad. När jag kom hem så var det meningen att jag skulle börja mitt redigeringsarbete. Vädret hos oss idag, var så härligt att jag istället bestämde mig för att sitta en stund i solen, under tiden som lillkillen lekte i trädgården. I solen läste jag först igenom sammanfattningen från lektören och funderade lite över den. Jag blir fortfarande lika lycklig när jag läser vad som skrivits. Sedan läste jag i boken som jag läser just nu. Samtidigt som lillkillen hade mängder av saker att visa mig. Jag kände mig så förunderligt avkopplad. Och jag njöt. Jag vet ju att tiden är knapp. Tiden då solen fortfarande värmer. Jag vill utnyttja tiden vist. Snart är det mörkt och kallt igen och tiden kommer att spenderas till största delen inomhus. Idag behövde jag njuta av känslan av värme och sol. Samla ännu några sommarminnen.

Jag hann till och med börja med lite uppvärming i mitt redigeringsarbete. Det kändes så bra. Så otroligt tillfredsställande. Jag är igång. Äntligen är jag på väg igen. En dag fylld av mindfulness i dess renaste form, om ni frågar mig.

9 kommentarer:

 1. Vilken underbar tisdag du haft! Det går liksom i stillhetens tecken :)

  SvaraRadera
 2. Så skönt! Sådana dagar får man spara närmast hjärtat :-)

  SvaraRadera
 3. Vad det låter härligt att bara kunna vara och njuta...

  SvaraRadera
 4. Låter som en väldigt bra dag ! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag försöker också ta tillvara på solen och värmen med skogspromenader och promenader till olika sjöar. Oj, vilka fina bilder du tagit av västkusten! Jag blev alldeles lyrisk, havsälskare som jag är.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Fånga dagen!
  Först nu såg jag inlägget om lektörsutlåtandet. Än en gång grattis! Vet precis hur glad du känner dig. Ska förresten gå på en helgkurs med Ann, i Stockholm. :)

  SvaraRadera
 7. Livet som det ska vara! Blir rofylld och glad bara av att läsa!
  Och visst är det så, att den där stilla ron och friden måste man se till att ha inom sig.
  Allt blir så mycket lättare då.

  Stor kram och ett hopp om att hösten ger oss många härliga soliga dagar. Än är det låångt till vargavintern. :)

  SvaraRadera
 8. Trillingnöten:
  Absolut fantastisk! Det är inte alla dagar som är lika avslappnade och sköna.

  Susanne:
  En sådan dag kan göra en hel vecka fantastisk. :)

  GlimraSkimra:
  Det ÄR härligt! Fast nu är ju inte alla dagar lika njutbara. Fast de flesta hamnar på plussidan i alla fall, så det känns bra :)

  Mia:
  En helt fantastisk dag!
  Kram!

  Maria:
  Tack snälla du! Havet är en ständig källa till glädje och inspiration. Vi får hoppas att solen och värmen stannar kvar länge.
  Kramar!

  Åsa:
  :)

  Annika:
  Tack snälla du!
  Det känns så otroligt härligt att känna att man faktiskt är på rätt väg :)

  Det låter spännande att gå på kurs med Ann. Hoppas att det blir riktigt inspirerande och trevligt.

  Märta:
  Allt blir verkligen mycket lättare när man känner harmoni i sig själv.

  Det ÄR långt till vintern och jag tror verkligen på en skön höst. Mörkare blir det definitivt i alla fall men då tänder vi bara levande ljus och myser inomhus istället. Och läser och skriver :)
  Kram!

  SvaraRadera