.

.

söndag 11 mars 2012

Mitt bokskåp

är låst och nyckeln är borta.


Jag har ingen fin bokhylla ännu för jag letar efter precis den rätta. Under tiden har jag dem i ett skåp, mitt bokskåp. Nu kan jag inte längre komma in i det för småkillarna lekte med nyckeln när de byggde en koja för ett tag sedan och nu vet de inte var nyckeln tog vägen. Vi har letat och letat. Själv håller jag på att få lätt panik. ALLA mina böcker finns därinne när jag vill hitta något att läsa. Jag vill kunna öppna det och lukta på mina böcker eller bläddra lite i dem. Maken skulle såga igenom låset, men vi bor i ett gammalt hus som är byggt i rejäla material, så också dörren till mitt bokskåp och därför går det inte att bara såga igenom låset utan hela dörren måste förstöras. Inte bra alls. Så barnen och jag får fortsätta att leta efter nyckeln och själv får jag fortsätta att längta efter mina böcker.

Idag har småkillarna åkt buss till basketen för att vår bil är på lagning efter en smärre olycka med en stolpe. Småkillarna kan inte minnas att de har åkt buss, fast de faktiskt har gjort det, så de var eld och lågor inför det stora äventyret. De tyckte att vi alltid skulle åka buss dit. Tänk vad lite som behövs för att skapa lycka hos små barn. Underbart!


Söndag, igen! Imorgon är det dags för verkligheten att komma tillbaka igen. Jag välkomnar den för att då kan jag arbeta med allt roligt jag har att göra igen. Det är så härligt. Hos oss känns det väldigt ljust och lovande ut just nu och det är inte bara våren som hjälper till med det. Det är många spännande saker som är på gång och vi håller tummarna för att allt ska gå åt det håll som vi önskar.

Life is a highway, I wanna ride it all night long.

14 kommentarer:

 1. När du väl hittar nyckeln kanske du får sätta en stor kloss på den:)

  SvaraRadera
 2. Synd att varken stolpar eller nycklar kan hålla sig där de ska!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stolpen var nog där den skulle, det var maken som var på fel plats : ) Däremot nyckeln är definitivt på fel plats. Den ser jag fram emot att få se mycket snart igen. : D

   Kramar!

   Radera
 3. Hoppas du hittar nyckeln, böcker vill man inte vara utan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, böcker går det inte att vara utan!

   Radera
 4. Åh vad jobbigt att inte komma åt sina böcker! Jag hade blivit lätt galen tror jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Precis så är det, lätt galen är verkligen det rätta ordet! : D
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Nä! Din stackare! Det där bokskåpet måste upp! :) Typiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste verkligen upp! Nu när jag inte kan komma in där, så kan jag bara tänka på all härlig läsning som finns därinne : )

   Radera
 7. Så typiskt! Du har inte försökt med en annan nyckel? Gamla lås brukar ju gå att öppna med fel nyckel också... i alla fall när det gäller byråar och skåp. Förr när jag renoverade gamla möbler samlade jag ihop en hel plastpåse med nycklar, sedan var det bara att leta fram en som passade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket typiskt! Jag har provat de nycklar som vi har, fast det är inte många som finns kvar längre. Det är nog bara att fortsätta leta är jag rädd.

   Radera
 8. Hehe, rolig leksak =) Hoppas ni hittar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en toppenleksak : D Jag hoppas också!

   Radera