.

.

tisdag 27 mars 2012

Väntan

till vansinne.


Idag är det fem månader sedan jag skickade mitt första manus till förlag. Tre av dem har inte svarat ännu. Två  förlag har jag väntat på i fyra månader och ett förlag i en månad. Vad betyder det? Ett av favoritförlagen finns kvar, men förra gången fick jag vänta i sex månader på en refusering från dem så . . . Jag vill ju tro på att någon faktiskt läser det. Fast jag har faktiskt ingen aning. Hur lång tid man väntar verkar inte ha någon som helst betydelse. Den refuseringen som tog längst tid förra gången tog ett helt år. En del förlag säger att refuseringarna går snabbare, men det verkar inte stämma alls. Nåja, det är bara en del i det stora hela. Alla möjligheter ligger öppna framför mig.


Under tiden så jagar mitt andra manus mina tankar. Under min promenad försökte jag få rätsida på hur jag ska gå vidare. Det fungerade inte alls. Jag har fastnat. Jag funderar på lektörens förslag men kan inte riktigt få ihop det med mina egna tankar. Det kanske kommer. Jag hoppas det. Det är klart att det gör!

20 kommentarer:

 1. Jag vet inte hur det där med väntetider fungerar. Vad säger hemsidan? Kan du maila och fråga?

  Det är lite som jag och lotter. Innan jag har rättat dem har jag väldigt mycket pengar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta säger att de försöker svara inom tre månader ibland något längre. Man kan ju maila men jag vet inte om de gillar att man jagar på. Man vill ju inte irritera dem : )

   Självklart har man skrivit en bok som snart ska ges ut, innan man får en refusering : )

   Radera
 2. Jobbigt att det tar så himla lång tid! Går det inte att kontakta dem och få dem att läsa?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jobbigt, men förlagen får in så många manus att väntetiderna bara blir längre och längre. Man kan definitivt kontakta dem, men jag vet inte om de uppskattar det. Man vill ju inte irritera dem : )
   Kram!

   Radera
  2. Jag förstår att du tänker så men tänk om en push är just vad som behövs?! Ibland är det bra att visa framfötterna!
   Kram!

   Radera
 3. Tänk vad väntan kan vara jobbig! Hoppas du får besked snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntan kan verkligen kännas oändlig. Jag hoppas också att det inte ska dröja så mycket längre, men framför allt önskar jag att det ska bli ett positivt svar : )

   Radera
 4. Den som väntar på något gott.. får vi hoppas!
  *håller tummarna* :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Jag hoppas så mycket som det är möjligt och om det är på något gott så fortsätter jag gärna hoppas : )

   Radera
 5. Jag tror att det är bra att det dröjer. Det betyder att de faktiskt tar sig tid att läsa och begrunda. Tror jag...

  Håller också tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Jag hoppas verkligen att det är så. Man ska aldrig sluta hoppas, man vet aldrig när det efterlängtade positiva svaret dyker upp : )

   Radera
 6. Kan tänka mig att det tar längre tid när de funderar över en bok, de flesta hamnar nog i klockrena nej-högen men så finns det ju de manus som de begrundar och kanske behöver diskutera på fler möten, läsas av fler personer... då måste det ju ta längre tid.
  Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, det kan jag verkligen behöva! : ) Det är klart att man hoppas att det är så. Det låter i alla fall logiskt.

   Radera
 7. Beträffande ditt andra manus så tror jag absolut att det kommer att lossna - ge det tid bara ... ge det tid ... sedan "poff" så löser det sig utan större eftertanke - vänta bara - ha tro ...

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så att man behöver låta det vila en stund för att hitta rätt väg. Jag tror att jag har hittat en väg i alla fall, om det är den rätta återstår fortfarande att se : )

   Många kramar!

   Radera
 8. Ja, vad ska man tro? Favoritförlag får säkert väldigt många manus att beta igenom :) Kanske det tar längre tid därför? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert, fast även de små förlagen kan ta tid på sig, de har ju inte lika stora resurser som de stora har. : )

   Radera
 9. Jag fick nyligen en refusering från Gilla Böcker, typ 9 mån efter inskickning. "välskrivet, men tyvärr..." typ. Insåg att det bara var standardformulering. De har säkert inte läst det. Hoppas att du får napp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Vad tråkigt! Det är verkligen konstigt att det ska behöva ta så lång tid. Jag hoppas att du också får napp!

   Radera
  2. Fast du kanske har bestämt dig för att ge ut den själv nu. Det kanske är det enda rätta.

   Radera