.

.

fredag 16 mars 2012

Fredagsdansen

Fredag igen! Idag har det varit helt underbart ute. Våren är så fantastisk och känslan av en härlig nystart gör kroppen och själen lätt. Nu börjar allt om igen och jag är redo och har egentligen varit redo länge nu.

Jag tänkte berätta om hur våra fredagsdanser kom till. En del har redan hört berättelsen men en del nytillkomna vet kanske inte hur det gick till. Det började under vårt år på Mallorca. Vi tillbringade ett läsår där 08/09 och det var ett av det mest fantastiska åren som jag har upplevt och det blev också en nystart på mitt fortsatta liv, eftersom det var där jag började skriva på riktigt. Vi tog med oss vårt svenska fredagsmys dit då vi åt gott och umgicks. Hemma hade vi sett Idol och Let´s dance efteråt, men på Mallorca hade vi inte svensk tv så vi bestämde oss för att ha egen dansfest istället. Vi klädde upp oss inför kvällen, åt maten och sedan började festen. Vi satte på musik och så dansade vi allihop. Barnen älskade det. Vi hade så otroligt roligt tillsammans. När vi kom tillbaka till Sverige så glömde vi bort det i början, tills barnen påpekade hur mycket de saknade det. Nu har vi nästan alltid lite förfest eller efterfest med dans på fredagarna igen och hela familjen tycker att det är en väldigt bra tradition som de gärna fortsätter med.


Så nu är det fredag och dags att dansa igen. Jag kan lova att det inte alls kommer att kännas dåligt efteråt. Tvärtom, det är upplyftande att dansa. Det startar också upp helgen för oss, så häng med för nu kör vi igång vårt eget Let´s dance!

10 kommentarer:

 1. Vilken alldeles underbar idé!!!!! Så helt fantastiskt!!

  Själv har jag kört denna låten i 40 minuter på hög volym - helt själv, ensam hemma. Bäst idag. Den enda tänkbara.

  http://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc&ob=av3e

  Varm kram till dig, underbara Anneli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en härlig idé, en som har gett mig och min familj mycket glädje och lycka i flera år nu : )

   Jag förstår dig, den låten känns helt rätt just nu. Dansen får kanske vänta ett tag.

   Många varma kramar och alla mina tankar till dig!

   Radera
 2. En fantastisk tradition! Om det är ok tar jag och snor den av dig =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Du är mer än välkommen att sno den :D

   Radera
 3. Det lät som en mycket rolig tradition ni skapade där på Mallorca. Och vilken tur att den inte blev kvar därnere utan fortsätter lysa upp era fredagar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en perfekt tradition som håller ihop familjen i en tid fylld av diverse olika aktiviteter. Jag är också väldigt glad att den följde med oss hem : )

   Radera
 4. Åh - vad det låter härligt - bästa traditionen man kan tänka sig:-)

  När jag dansade (sker inte just för tilfället) blev min vovve Razz så troligt glad och hoppade o skuttade - vi hade det så härligt han och jag. En tradition som jag nog ska försöka ta med mig med barnbarnen när de är här på fredagar. Ikväll var min sondotter Leah här och vi borde ha dansat men vi hann inte. Vi spelade kort (på hennes vis, hon är bara 3 1/2), skalade morötter, blandade dip av yoghurt, mynta o salt, njöt av det vi åt tillsammans, körde en omgång, nej två omgångar hundmemory.
  Leah som inte kunde uttala min hunds namn så länge han levde - sa nu när hon såg hans bild i fåtöljen idag: "Titta, farmors hund "Lass". Och jag sa: "Ja det är min älskade 'Razz'.
  Leah sa: "Han är död".
  Jag sa: "Ja, precis som 'Leo!(Det var deras familjs hamster som dog alldeles efter Razz och hon såg honom i det tillståndet).

  Barn är så underbara - de kan gå vidare och dansa fastän 'olyckliga saker sker' - Så gosiga de är.
  Kom låt oss dansa för livet så länge det går:-)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen den bästa traditionen en familj kan ha : )

   Även djur kan gilla dans och den glädje som den skapar. Och barn älskar dans, särskilt tillsammans med vuxna. Det är som om man delar något som fullkomliga jämlikar när man dansar.

   Vad mysigt du har haft det med ditt barnbarn, den tid man får tillsammans med barn är ovärderlig.

   Klart vi ska dansa för livet, det gör vi så länge vi kan stå upp och sedan dansar vi sittandes eller liggandes om det så behövs : D

   Kramar!

   Radera
 5. Vilken underbar tradition! Jag älskar den :)

  SvaraRadera