.

.

torsdag 29 mars 2012

Mycket skrämmande

men otroligt viktig information. En dryg timme som jag är glad att jag använde till att se på den här filmen. Oavsett vad man tror på vad gäller alternativ medicin och konspirationsteorier, så finns det mycket att lära och ta till sig. Framför allt så tror jag på att få alla fakta framför sig, så att man själv kan få möjlighet att välja sin egen väg och själv få ta ställning till vad man tror på. För att kunna leva hälsosamt måste man ju veta vad som är hälsosamt. Det är fruktansvärt skrämmande att det finns en möjlighet att vi som enskilda människor är så lite värda i jämförelse med de stora pengar man kan tjäna på vår ohälsa. Man måste ju bara hoppas på att världen inte är så obehagligt cynisk. Eller som en säger i kommentarerna nedanför filmen.

Damn those that get in between me and my health!



Mer information finns här.

4 kommentarer:

 1. Usch, jag klarar inte av sådant. Hur är det möjligt att det får ske?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen obehagligt men jag vill veta sådant som kan påverka min och min familjs kropp och hälsa. Bara om man vet, kan man göra saker på bästa sätt.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Huu - vilken balansgång det är och bara tanken på hur lite vi vet - egentligen.

  Såg ett otroligt övertygande inslag i någon kanal att vi inte ska/bör äta rött kött pga: ""bla.. bla ..."

  Då tänkte jag - när det förespråkades i samma inslag att vi istället bör äta mera fisk o skaldjur - att jag skulle vilja se/höra en motstående, samtida rapport om vad just fisk/skaldjur har för (skadlig??) inverkan på våra kroppar och vår hälsa - men det framgick ju inte.

  Inte en lätt balansgång att veta vem vi ska lyssna på och ta efter och vad vi inte ska lyssna på osv ...

  Jag och en del andra får helt enkelt fortsätta att vara rädda - för att inte veta vad vi egentligen ska göra för att förebygga en god hälsa hos sig själva och sina barn ... vad innehåller haven? Egentligen?? Jag älskar fisk! Jag älskar skaldjur! Och rött kött! Men är förvirrad - har jag missförstått ditt inlägg nu?

  Kramar från Ebba

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte hur du uppfattade inlägget, men jag känner precis som du att man bara blir mer och mer förvirrad och det känns som om man inte kan äta något alls snart.

  Jag såg också det med rött kött och det finns också med i filmen ovan. Där säger man att det inte är köttet som är farligt, utan det som vi tillsätter i köttet. Så är det nog med de flesta råvaror, mycket hänger på hur mycket vi manipulerar det. Kanske borde vi gå tillbaka till ursprunget mer och inte tillsatta så mycket konstigheter för att det ska se finare ut och hålla längre.

  Jag äter också allt och tror att det är mest sunt i längden.

  Inlägget handlar mest om filmen som pekar på att läkemedelsbranschen inte alls vill att vi ska använda oss av alternativa läkemedel, som är bättre för oss, för då skulle de förlora enormt mycket pengar. De tjänar ju onekligen på vår ohälsa och tanken på att de egentligen inte vill att vi ska vara friska är väldigt skrämmande

  Ännu värre är det att filmen pekar på att traditionella metoder för att bota cancer egentligen gör oss sjukare. Att strålningen och medicinerna är farligare för oss än själva sjukdomen. Det känns läskigt och även här blir man helt förvirrad. Man undrar verkligen hur mycket man kan lita på sjukvården. Det känns läskigt.

  Det är verkligen en balansgång. Varje vecka så känns det som om man får veta att nya saker är farliga. Det känns nästan omöjligt att göra rätt. Hur man än vänder och vrider sig så blir det fel. Det enda vi kan göra är väl att vara pålästa och att köpa bra mat.

  Många kramar!

  SvaraRadera