.

.

söndag 3 april 2011

Refuseringar, tålamod och envishet


Det är många som tycker att jag tar mina refuseringar och motgångar på ett bra sätt. Vad ska man säga. Shit happens and then you die, brukar jag säga när det känns motigt. Fast det gör jag med glimten i ögat för jag tycker att livet är ett härligt fantastiskt äventyr som jag älskar att vara med på. Men hur gör man då? Jag har lärt mig både den hårda och långa vägen att ha tålamod. Mitt liv har bestått av mycket väntan på saker som jag önskat mig. Jag har stått ut, levt på och kämpat vidare i alla lägen. Vissa saker går bara inte att skynda på. Vissa saker kanske aldrig händer överhuvudtaget. När saker inte alls går åt rätt håll, ja, då är det bara att bryta ihop och gå vidare. Vad finns det annars att göra? Lägga sig ner och ge upp. Aldrig!

Jag är väldigt envis. När jag vill något riktigt mycket, så gör jag allt som överhuvudtaget är möjligt, för att det ska blir så. Att skriva och att bli utgiven är en sådan sak. Det är min passion och det som jag vill göra under resten av mitt liv. Här kommer tålamodet in. Det är något åren och livet har lärt mig. Jag har tränat på det så länge nu att jag behärskar det näst intill perfektion. Jag är övertygad om att jag kommer att bli testad och till och med nedslagen många gånger under vägens gång, men jag kommer att resa mig upp precis så många gånger som det behövs.

10 kommentarer:

 1. Bra där. Heja dej! Du förresten, vad tycker du om Anne Swärds bok? Jag har snart läst ut den, har ett tiotal sidor kvar.

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Envishet och mycket jobb ger oftast bra resultat! Du ska se att snart så... PeppKram! Anna

  SvaraRadera
 3. Du är en vippdocka precis som jag:-) Men jag är kanske inte lika tålmodig som du - men enveten är jag omtalad som. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag älskar den där envisheten! Bra! Det finns alldeles för många som lägger sig ned och ger upp för ofta tycker jag...det hjälper ju ingen. Du har helt rätt inställning!!

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt fint inlägg för oss som ska ge ut våra böcker någon gång.

  kramkram

  SvaraRadera
 6. Mycket bra inlägg!! Och bilden snor jag, hoppas det är ok! Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag är så glad för att du är envis! Ditt inlägg inpirerade mig till ett inlägg:)

  SvaraRadera
 8. Ann:
  Tack, snälla du!
  Jag har lite kvar att läsa i boken, men jag tycker att den är en annorlunda, fantastiskt och välskiven bok men ett underbart språk.

  Anna:
  Tack, snälla du!
  Jag hoppas att du har rätt :)

  Ebba:
  Ja, jag känner mig faktiskt lite som en sådan ibland :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Nej, att ge upp går ju inte. Hur skulle det se ut :)

  Cattis:
  Tack!
  Det är bara att kämpa tills det går vägen :)
  Kram!

  My Myself and I:
  Tack, snälla du!
  Sno på bara :)
  Kram!

  Sofie:
  Spännande, det ska jag läsa!

  SvaraRadera
 9. Har du läst "En dag" med David Nicholls? Plöjde den fredag-lördag och den lämnade mej med en massa känslor.

  SvaraRadera
 10. Ann:
  Jag har inte läst den än men den ligger på min lista inför nästa bokköp. Jag ser verkligen fram emot att läsa den. Hoppas att det var bra känslor som du fick av den :)

  SvaraRadera