.

.

tisdag 5 april 2011

Återblick


Idag har det varit ganska lugnt hemma hos oss. Dottern har varit hemma från skolan och så har fönsterputsaren varit här. Wow, är det så det ser ut utanför fönstret. Man kan väl säga att det behövdes. Jag har dessutom varit utanför huset för första gången på fem dagar. Det var ljuvligt trots att det har regnat och var ganska kyligt.

Idag petade jag också lite i min första roman. Det blev 500 nya ord i den. Det kändes konstigt att läsa ur den igen. Det började med att jag skulle läsa första kapitlet för att bli påmind om vilka ord jag börjar den med, sedan fortsatte det med en del ändringar och tillägg. Man kan liksom inte låta bli. Jag är säker på att det behöver göras många fler ändringar i den, men jag väntar med det tills jag får lektörens utlåtande. I morgon vill jag fortsätta med roman nummer två. Det är den jag lever i just nu så det är den som jag vill skriva på.

8 kommentarer:

 1. Konstigt det där att man aldrig slutar ändra och "rätta till"...

  SvaraRadera
 2. Underbar bild! Man kan hålla på att peta och ändra hur länge som helst. Till slut måste man säga KLAR och lämna manus ifrån sig! Men det tar cirka 20-30 genomläsningar innan man når dit... Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Vilken mäktig bild:-) Börjar man peta så petar man mera. När kommer lektörsutlåtandet då (frågar en nyfiken skrivarvisionär)?
  Skönt att du fick lite luft idag! Kram

  SvaraRadera
 4. Nilla:
  Nej, det verkar vara omöjligt. Jag undrar om man fortsätter att "ändra" och irritera sig på saker även om man blir utgiven.

  Kim:
  Det verkar som att man alltid kan ändra på något, men som du säger så måste man släppa taget någon gång.
  Kram!

  Ebba:
  Jo, det verkar som om det alltid finns något att ändra på. I slutet av april kommer lektörsutlåtandet. Superspännande och superläskigt!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vilken härlig bild!! Ja, visst blir det ett petande och påtande... Det roligaste tycker jag själv är de fria flödestadiet -det i början då orden bara tycks trilla ut. Men sedan blir det ju som på bilden en fråga om att stävja flödet, liksom underbygga det och ge det form. Och det stadiet har ju också sin charm. Lycka till med skrivandet idag -och hoppas dottern kryar på sig!

  SvaraRadera
 6. Sofie:
  Tack! Dottern är frisk igen.
  Det fria skrivflödet innehåller mest lycka för mig också. När en text har legat en längre tid så är det lite spännande att läsa den och att peta i den igen.

  SvaraRadera
 7. Lektörsutlåtandet - jag har skrivit upp i min almanacka att det kommer i slutet på april:-) Det kommer säkert att bli ett positivt lyft för dig. Om du är som jag ser du bara det negativa först och bearbetar det, sedan kommer det positiva komma krypande och segra:-) Ska tänka på dig:-)Kram

  SvaraRadera
 8. Ebba:
  Tack, snälla du!
  Jag hoppas på det bästa. Det kommer säkert att vara mycket att ändra och fixa, men det är ju för att få den hjälpen som jag skickat till lektör från början. Jag hoppas bara att det inte är för nedslående :)
  Kram!

  SvaraRadera