.

.

onsdag 6 april 2011

Shopping med eftertanke


Jag har köpt en klänning på Tradera. Det är en Odd Molly klänning som har funnits i mina tankar sedan den kom. Jag tyckte att den var för dyr då. Nu har jag lyckats göra ett riktigt fynd istället. Jag gillar fynd och så har jag äntligen klänningen hos mig. Precis lagom till sommaren.

Jag tycker om att shoppa och jag gillar fina saker. För mig handlar det mer om rätt perspektiv. Att veta vad som är viktigt i livet när det verkligen gäller. Det är viktigt för mig, i det liv som jag valt att följa, att ge mig själv tillåtelse att köpa saker som gör mig glad. Saker som sätter guldkant på livet. Men det finns inga saker, kläder eller pengar som definierar mig som människa. Det är yta och bara just det. Jag har funderat mycket på det här och efter mycket noga övervägande kommit fram till att om jag lever det liv som jag önskar och gör saker som gör mig lycklig så gör det mig faktiskt till en bättre medmänniska. Jag ser egentligen inte någon konflikt mellan att vilja shoppa och att vara en god människa. Så som jag ser det så är det inte vi som har som ska leva fattigare utan de som är fattiga som ska få mer. Vi ska dela med oss. Det tycker jag är vår plikt som medmänniskor. Människan ha i urminnes tider velat smycka sig så jag tror att vi har det behovet inbygt i oss. Att få känna oss fina. Jag tror inte på att försöka gå emot det utan mer att hålla det på rätt nivå. Se det ur rätt perspektiv.

5 kommentarer:

 1. Riktigt toksnygg klänning, lätt en jag själv skulle vilja spatsera runt i i sommar :) grattis till kapet.

  SvaraRadera
 2. Perny:
  Tack! Visst är den :)
  Hoppas att vi får en riktigt skön vår och sommar.

  SvaraRadera
 3. Att shoppa med eftertanke och samtidigt göra fynd och bli en bättre medmänniska - kan det bli bättre än så? Knappast:-) Kram

  SvaraRadera
 4. Helt sant Anneli! Shoppa med eftertanke och inte vi som har som ska leva fattigare utan de som är fattiga som ska få mer, vi ska dela med oss. Bästa jag hört på länge;)
  Klännigen är en dröm...får gärna komma till mig med=)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera