.

.

lördag 16 april 2011

Att bara vara


I dag blir det nog ingenting skrivet. Jag har varit på stan med min äldste son, som skulle klippa sig. Det är alltid lika mysigt att vara på tu man hand med något av barnen. Efter klippningen fick han köpa ett mycket efterlängtat PS3 spel. Vi ska på födelsedagsfest idag vilket innebär inslagning av present och att ta fram kläder till barnen. Sedan är det ju förberedelserna inför vårt besök. De kommer lagom tills vi kommer tillbaka från födelsedagsfesten. Sängkläder och rum ska fixas. Det ska städas och fejas. Jag såg en skylt där det stod ungefär så här: "Förra veckan var det städat här, synd att du inte kom då!". En sådan skulle jag vilja ha. Fast maken skulle inte klara av det. Han vill ha städat. Han är också den som städar mest. Jag plockar och han städar. Det fungerar bra faktiskt. För det mesta i alla fall. Igår var vi på tippen och slängde en massa skräp som vi rensat. En hel släpkärra blev det. Trots att det är superjobbigt och tråkigt att rensa så uppskattar jag ljuset och rymden som det skapar. Det känns mer avkopplande för varje måste som man bockar av. Man kommer närmare själslig harmoni. Jag känner mig harmonisk idag. Vi har jobbat mycket under veckan som gått så nu kan vi ta det lugnt och njuta av allt det som vi redan har gjort.

I morgon hoppas jag att jag kan få lite skrivtid. Mellan 12 och 16 ska gästerna iväg och spela golf. Man vill liksom bara skriva när man är inne i berättelsen. Om det går några dagar så glider man ur sitt flow och det tar emot att sätta sig och skriva igen. Fast så sätter man sig och så tar det inte många minuter innan man är mitt inne i den igen. Det är lite magiskt faktiskt!

5 kommentarer:

 1. Håller med dig om att det är bättre att skriva hela tiden, ja för avbrott för sömn, mat motion etc... Håller med dig om att det är magiskt!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Kanske har du ännu mer flyt i skrivandet nu när ni röjt undan och fått mer rymd ...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar den där skylten oom städningen! Hahahaha, så känner jag med... :) Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Och där blev jag än mer påmind om att vi behöver vårrensa huset, från saker, känslor, skit, damm och annan bråte. Men inte denna helg, jag är helt enkelt för trött, maken är i fjällen och ungarna är hur snoriga som helst, inte läge. Kanske påsken blir rensandets helg. Jag kände harmonin flöda, vill inte lämna inlägget känns det som.

  SvaraRadera
 5. Kim:
  Det är mer än magiskt :)
  Jag försöker att skriva så mycket som jag kan. Jag tror att skrivandet blir så intensivt när jag skriver just för att jag har begränsat med skrivtid.
  Kram!

  Ebba:
  Jag tror du har helt rätt för jag känner mig mer harmonisk än jag gjort på länge :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Visst är den bra. Jag köper den direkt om jag hittar den :)
  Ha en fortsatt skön helg!

  Ann:
  Jag vill inte påminna om så tråkiga saker MEN jag måste verkligen erkänna att harmonin har parkerat i min själ nu när vi lättat på tyngden som onödiga saker medför :)
  Däremot är jag glad om jag kan dela med mig av harmonin :)
  Hoppas att barnen snart blir friska och att du själv slipper bli sjuk.
  Ha en riktigt skön fortsatt helg!

  SvaraRadera