.

.

tisdag 5 april 2011

Sanity over Vanity

Jag skrev om vårt ganska osunda sätt att se på oss själva här. Hur vi jagar det omöjliga och hur vi plågar våra kroppar till bristningsgränsen. Det är sorgligt att inte kunna se det magiska i att vi finns överhuvudtaget. Hur mycket glädje vi har av våra kroppar. Hur mycket den gör för oss.

Så mycket tid och pengar som vi lägger på våra utseenden. Tänk vad vi hade kunnat åstadkomma om vi lagt en del av det på något som gör skillnad i världen istället. För att göra jorden till en bättre plats att leva på. Och att utveckla våra inre värden. Jag tror att det är dags för lite "Sanity over Vanity".

Den här hittade jag hos Fighter. Man blir glad. Love your tree!

5 kommentarer:

 1. Bra att du ta upp det här! Visst finns det mycket viktigare saker i livet än utseende. Jag försöker verkligen att leva efter de tankarna. Köper nästan aldrig några kläder (garderoben är ju full ändå!!) Nästan inget smink, frisören får vila mycket, slutat att färga håret och tänker mig för inför varje liten pryl jag eventuellt tänker mig köpa. Det finns så mycket annat i livet som är viktigare!

  SvaraRadera
 2. Kim:
  Tack :)
  Kram!

  Monika:
  Det tangerar ju galenskap ibland. Jag hoppas att vi snart ser värdet i de inre egenskaperna som det som är viktigast i livet. Man kan ju faktiskt känna sig fin utan att gå till överdrift :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att det finns annat att fokusera på :) Jag kör heller inget smink, kläder köper jag minimalt och struntar i mode. MEN färga håret måste jag. Orkar inte med grått just nu. Jag är fasiken inte ens 30 :)

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten:
  Jag tycker att det är viktigt att man får känna sig fin. På vilket sätt det nu är. Huvudsaken är att man har perspektiv på det. Att man förstår att utseende, kläder och smink bara är en liten del av oss.

  SvaraRadera