.

.

söndag 24 april 2011

Så härligt

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. På skärtorsdagen åkte vi iväg till Vann Spa i Bohuslän. Det är ett fantastiskt ställe som ligger otroligt vackert.


Vägen dit är lika otroligt vacker.


Förätten till de som önskade var marulk med underbart goda tillbehör.


De som önskade alternativ förrätt valde köttbullar?!


Till varmrätt fick vi alla pärlhöns på en talrik som mest liknade ett konstverk. Sedan firades svärfar med tal från A till Ö från alla barn och barnbarn i en samstämd symfoni i ord av uppskattning. Svärfar var lycklig och fick sedan en fin present.

Något annat som uppskattades av alla var Spa badet. Här fanns flera olika härliga små pooler med olika teman och en större pool där man kunde simma och leka. Vi badade både på skärtorsdagen och långfredagen. Den här långfredagen blev allt annat än lång, tung och trist.


Min favorit blev Skogspoolen. Den beskrivs så här:

I Skogspoolen ligger du bekvämt på en soffa klädd med mosaik i rogivande gröna nyanser. Vattnet är behagligt tempererat och du har blicken i taket där ett vajande bladverk projiceras. Du hör fåglar kvittra och känner en svag skogsdoft. En annorlunda naturupplevelse, minst sagt, och väl värd att prova på.

På långfredagen avslutade jag mitt besök i den poolen precis innan vi checkade ut från våra rum för att åka vidare till familjens sommarställe. Där fortsatte vi dagen med en promenad i bokskogen. Blåsippor och vitsippor tävlade om att lysa klarast.

Vattnet porlade så avslappnande härligt som det bara kan göra på våren.


Detta är, enligt mig, en av de vackraste platserna på jorden. Här utspelar sig delvis, min andra roman.På påskafton drog vi ris som vi eldade på förmiddagen. Sedan blev det korvgrillning över glöden.


Allt detta avslutades med grillning av marshmallows.Sedan var det dags för påsklunch för familjen. Efter det bjöds det på skumpa på altanen i stålande sol med musikunderhållning av två av mina barn och en kusin till dem, för övrig släkt och vänner i området. Saxofon och klarinett och allsång för födelsedagsbarnet. Vi blev 33 personer. Sedan var det dags för kaffe med tårta. Tårtan blev mycket beundrad och jag tycker att den blev fin. Jag tycker att det är jättekul att göra tårtor men gillar inte att äta tårta själv.När vi drog ris och eldade hittade vi ett tomt fågelbo. Det användes som dekoration på bordet. Mycket vackert och ett imponerande jobb utfört av fåglarna som bodde där.


Så var det dags för hemfärd och en sista bild av denna plats som är en av mina absoluta favoriter i världen.


Bilden från Vann Spa är lånad från deras hemsida.

9 kommentarer:

 1. Hej!
  vill önska dig en Glad fortsättning på påsken!
  Vilken fantastiska bilder du bjuder på, man blir alldeles varm och glad i själen,
  kram!

  SvaraRadera
 2. Åsa:
  Det har varit så härligt på alla sätt.

  Caroline:
  Tack! Vad snäll du är :)
  Ha en fortsatt härlig påsk!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Wow - blir ganska mållös:-) (Det är ju bara bra:-))
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastiskt helg :) Och vilken fin tårta! Blev supersugen! :)

  SvaraRadera
 5. Bultar ditt hjärta lite extra nu när påsken är över (strax) med tanke på att du ska få lektörsutlåtandet den här veckan?
  Första gången blir det nog en adrenalinkick - andra gången har man vant sig:-)
  All lycka & Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar påsk ni har haft och vilka härliga bilder du bjuder på. Så fint och tårtan imponerar. Jag är själv inte bra på just tårtor, men jag äter dem gärna. ;)

  Ha en fantastiskt vecka vännen och jag är så nyfiken på din nya roman. Ser fram emot att läsa den då den kommer ut. :) Här ska det skrivas så att det ryker om det denna vecka. Skrivandet har legat nere under påsklovet och jag längtar efter att fortsätta i morgon.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och en fantastisk helg. Skogspoolen lät verkligen lockande! Och tårtan!... Ett riktigt mästerverk! Bra gjort!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Ebba:
  Tack snälla du! Absolut bara bra, so far! :) Och ja, det börjar kännas lite i magen. Klart man är livrädd för att få veta att allt man skrivit är värdelöst.
  Kram!

  Trillingnöten:
  Vi har verkligen haft det helt fantastiskt :)

  Lotta:
  Tack, snälla du!
  Vi har verkligen haft det helt underbart. Vädret har dessutom varit helt på vår sida :)

  Det är så kul att du kommit igång med ditt skrivande. Hoppas att det går bra. Jag ser också fram emot att få läsa det du skrivit. Mitt skrivande har också fått vila i påsk. I morgon hoppas jag kunna komma igång igen. Kan knappt vänta :)
  Kram!

  Kim:
  Tack, snälla du! Jag tycker det är kul att göra tårtor :)

  Man kan inte annat än att vara tacksam över vad man får förmånen att uppleva i livet. Skogspoolen var en lisa för själen kan jag lova.
  Kram!

  SvaraRadera