.

.

tisdag 24 januari 2012

Crazy days


Det har varit en helt galen dag. Maken och jag har sovit lite för lite i natt eftersom en granne behövde någon att prata med sent i går kväll. Det gör vi så gärna, men lite trötta har vi allt varit idag.

Vi har hastigt och lustigt bytt skola för två av våra barn. Tanken har funnits länge på grund av flera olika anledningar, bland annat ett oändligt strulande med lärare. Nu bestämde vi oss för att det var dags att göra något så fort som möjligt. Så dottern provade den nya skola i fredags och det blev en mycket positiv känsla för henne. Vi bestämde oss på eftermiddagen och startade flytten mellan skolorna. Hon gick i sin gamla skola igår, sa hej då och packade ihop sina saker. Började sin ny skola idag och är redan nöjd över vårt gemensamma beslut. Perfekt! Samtidigt visade det sig att det hade dykt upp en plats i ettan också så den bestämde vi oss för att ta när vi fick chansen. Igår när sonen skulle hämtas fick han veta att det var dags att säga hej då till sina klasskompisarna och sin fröken. Som den mest overkligt trygga och lättsamma kille han är, så tyckte han att det var helt ok. Vi hade pratat lite om att vi skulle byta skola förut, så det kom inte helt ur det blå som tur var. Han började i sin nya klass idag och han hade tre kompisar redan i den nya klassen, så det gick hur bra som helst. Det var ganska rejält pirrigt i magen både igår kväll och i morse, både för barn och föräldrar. Därför var vi också med i skolan både maken och jag i morse, i fall de skulle behöva oss. Vi stannade i en kvart ungefär och sedan var båda barnen redo att låta oss gå. De är glada och lyckliga och vi föräldrar ser fram emot en skola som är lugn och harmonisk för barnen. Och vi hoppas att de får ha kvar sina fröknar länge för att skapa kontinuitet.

Till slut fick jag lite ro att sätta mig vid datorn igen och jag bestämde mig snabbt för att det var dags att sluta förhala.Därför har jag börjat läsa igenom och redigera mitt andra manus igen. Det känns riktigt bra. Jag måste koncentrera mig mer och göra en sak i taget och inte låta huvudet fyllas av måsten och sedan bli så överväldigad att det är svårt att göra någonting. Nu ska jag läsa igenom mitt andra manus helt och hållet och sedan ska jag skicka iväg det. Nu är det slut på procrastinating!

Lite skrivtips brukar alltid göra mig inspirerad.

14 kommentarer:

 1. Här går det undan i svängarna! :) Vad skönt att det gick bra i alla fall! Inga problem med barnen dina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de är väldigt trygga mina barn och det är jätteskönt! Situationen blev ohållbar utbildningsmässigt och vi var tvungna att göra något åt det. Snabbt kan vara bra ibland, så att man inte hinner fundera och oroa sig så mycket :)

   Radera
 2. Ibland, ofta, är Just Do It-mentaliteten den absolut bästa. Skönt att höra att det funkade så bra för barnen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, just do it, tror jag ofta är bra för barn, så de inte hinner fundera och oroa sig så mycket. Jag är så glad att det gick så bra.

   Radera
 3. Vad skönt att ni fattat ett beslut och att det verkar funka bra! Åren i skolan är ju så troligt viktiga ur många perspektiv. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns jätteskönt och barnen är redan i full gång i sina nya klasser. Det är verkligen viktigt att det är bra och tryggt för dem i skolan. Kram!

   Radera
 4. Vilka vändningar det kan bli när väl besluten är fattade. Då blir det ibland sådana här rokader. Bra!
  Hoppas det faller väl ut med barnens nya skolor.
  Och att du blir nöjd efter din genomläsning, skönt att inte vela längre. Önskar dig all den energi du behöver och lycka till (alltid lycka till!)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en väldigt snabb förändring för barnen, men vi har funderat länge och det kändes som om det var lika bra att göra bytet så snabbt som möjligt. Vi är jätteglada allihop och det fungerar redan väldigt bra :)

   Det är så underbart roligt att vara igång med redigeringen igen. Tack sötaste du för ditt lycka till, det är jag övertygad om att jag kommer att behöva :)

   Kramar!
   Kramar!

   Radera
 5. Vad skönt att det gick så bra att byta skola! Och att de förhoppningsvis kommer till en mycket bättre nu. Hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns toppen nu när det är gjort och barnen trivs så bra.

   Radera
 6. vad skönt att det blev bra förändringar, hoppas de får uppleva mycket roligt i sin nya skola =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteskönt och jag är säker på att de kommer att ha det bra nu.

   Radera
 7. Tack för skrivtipsen! Nu fick jag lust att tänka ut en ny karaktär...;-)Inspirerande? Ja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade skrivtipsen :) Hoppas att de hjälper dig att hitta en karaktär som är rolig att skriva om.

   Radera