.

.

lördag 28 januari 2012

Smått och gott en lördag

Lillkillen och jag skulle byta en jacka till en större storlek idag så vi åkte iväg till shoppingcentret. Då råkade jag springa på lite reaböcker och det är aldrig fel.


Den man älskar av Emily Giffin, en kärleksroman med humor och hög igenkänningsfaktor. Det låter väl lite mysigt. Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, en författare som jag inte alls fastnat för innan, men jag har bara läst en av hennes böcker, så nu ger jag det ännu en chans. Varför gråter inte Emma av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig, en bok som jag dragit mig för att läsa in i det längsta. Men har Emma behövt uppleva något så fruktansvärt så ska väl jag orka läsa hennes berättelse som hon vill berätta.


Lite nya tidningar blev det också. En alldeles ny och fräsch tidning som jag inte har sett förut.Woman har en framsida som drar ögonen till sig, så jag vill definitivt testa den. Man får passa på när det är kampanjpris för sedan blir den 20:- dyrare. Vi Läser, har jag velat köpa länge men den säljs inte överallt. Även denna har just nu ett kampanjpris och det passar mig utmärkt.

Då är det bara att frigöra lite tid för att läsa. Nattsömnen blev inte så bra då den stördes av ett gallstensanfall. Fy vad de är jobbiga! Första gången jag hade det var när jag var gravid med mitt första barn, sedan har det gått lite upp och ner med anfallen. Det var länge sedan sist, men nu har jag haft ett par ganska tätt. Man borde säkert ta bort dem, men jag och sjukhus är inte någon höjdare tillsammans, vi har aldrig varit bästisar om man säger så, så jag avvaktar nog ett tag till. Jag tror inte att det blir mycket läsa ikväll i alla fall, för jag behöver sova. Tidningarna kan jag bläddra i medan jag väntar på mina basketkillar när de tränar i morgon. Ett perfekt sätt att utnyttja den dyrbara tiden på : )

25 kommentarer:

 1. Vilken känsla det är att köpa nya böcker och tidningar, mysfaktor på hög nivå!
  Hoppas du får sova utan gallstensanfall i natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas också på en god natts sömn!
   Nya böcker! Det är en av de bästa känslorna. Man kan bläddra lite i dem och känna lukten av bokpapper och sedan läser man dem : )

   Radera
 2. Men stackare! Gallstensanfall ÄR verkligen hemskt! Och varför kommer de på nätterna?!
  Nu är det tack och lov många år sedan jag hade problem men jag får rys i hela kroppen bara jag tänker på hur otäckt det var! *kram*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför kommer det på nätterna? Det är ju då det är som jobbigast, när man är trött och behöver sova. Det är verkligen något av det värsta man kan råka ut för, i sjukdomsväg i alla fall. Hua! Kram!

   Radera
 3. Jag blir verkligen inspirerad till att läsa när jag ser dina fynd. Varför tar jag mig aldrig tid...? :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får göra så gott man kan med den tid man har : ) Men att ta sig tid att läsa är så härligt!

   Radera
 4. Åh, fyrvaktaren tyckte jag riktigt, riktigt bra om. Hoppas du gör detsamma. Kul att du köpte lite böcker. Det är alltid roligt, då vet man att man har mysiga lässtunder framför sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir verkligen spännande att se vad jag tycker om Fyrvaktaren. Böcker kan man aldrig ha för många av.

   Radera
 5. Det är en skön känsla att komma hem med lite nytt att läsa. Själv kom jag hem med två nya pocketböcker härom dagen och nu vill jag läsa dem bägge bums.

  Usch och fy för gallstensanfall! Som gallstensopererad vet jag precis vad du går igenom och det är verkligen en pärs. Som opererad kan jag rekommendera en operation om dina problem fortsätter. Jag kan aldrig mer få gallsten däremot kan jag om jag äter alldeles för fet mat, eller för mycket av te.x äpplen, päron, ägg etc. få symptom, men de är inte ens i närheten av vad ett anfall är. Operationen är bland det bästa jag har gjort då det gav mig tillbaka livskvalité. Dessutom hade jag inget val då jag till slut fick opereras akut.

  Ta hand om dig vännen och så hoppas jag att du får sova ordentligt i natt.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Jag börjar få fler böcker än jag kan se framför mig att hinna läsa, och ändå köper jag nya då och då. Någon gång kommer jag att ha tid och då har jag mycket att läsa : )

   Gallstensanfall är verkligen ingen dans på rosor. Hua!! En operation är nog inte fel, det är bara det att det kommer så sporadiskt att man glömmer bort det emellan. Man vill ju helst slippa opereras akut.

   Hoppas att du har en riktigt skön helg med de dina!
   Kramar!

   Radera
 6. Jag har inte läst någon av böckerna! Väntar på en recension! Tidningen Woman har jag inte sett, spännande med Keira Knightly på omslaget! Måste jag köpa! Vi gillar jag, köper den då o då! Nattinatti kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att läsa de nya böckerna, när det nu blir! : ) Och att läsa tidningarna förstås.

   Ha en riktigt härlig fortsatt helg!
   Kram!

   Radera
 7. Jag gillar såna där fynd! Och Vi läser är en alldeles ny favorit för mig :)

  SvaraRadera
 8. Tidningen WOMAN har jag inte hört talas om och trodde först att det var en engelsk tidning, men såg nu att det var svensk text. Vad är det för fel på KVINNA undrar jag då... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller varför inte FRUNTIMMER. Fniss...

   Radera
  2. Ja, varför inte Fruntimmer, det hade varit lite kul! :)

   Radera
 9. Jag har läst Emma Jangestigs bok, men tyckte faktiskt att den var så där. Den är väldigt distanserad och inte skriven i jagform, eftersom hon låg nedsövd så länge att mycket skildras ur hennes pappas synvinkel.

  Torftigt språk dessutom. Jag gillar hennes blogg mycket mer, där känns hon mer öppen och ärlig. Ska bli spännande att höra vad du tycker om den.

  Hoppas natten har varit lugn - tänker på dig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det extra intressant att se vad jag tycker om boken. Kanske måste man läsa den ur en annan synvinkel än ur den litterära?

   Jag har inte läst hennes blogg, det är kanske dags för det nu. Hennes historia är ju en mammas värsta mardröm så man värjer ju sig in i det sista.

   Natten var fantastisk! Tackar som frågar!
   Tack för dina tankar, jag tror att de hjälpte till på vägen.
   Kramar!

   Radera
 10. Tack för tipsen om den nya tidningen. Den har jag inte sett ute i butikerna. Usch, inte kul med gallstensanfall, det gör ONT! Krya på dig!
  Kram Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!

   Jag har inte läst någon av tidningarna ännu, men lite flärd i livet är aldrig fel :) Och inte heller att läsa om att skriva.

   Ja, gallstensanfall gör verkligen ont! Men jag fick en god natts sömn i natt, så jag mår mycket bättre nu.
   Kram!

   Radera
 11. Kan du se över vad du har ätit, är det inte det som är boven?
  Jag hade ett par rediga känningar av äpple för några år sedan och har inte ätit det sedan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju lite koll på det, äpplen går bra, men däremot går inte ägg särskilt bra. Det är så jobbigt eftersom jag tycker väldigt mycket om ägg OCH det är så bra snabbmat! Jag hade ätit ägg till frukost, det vad dumt! :)

   Radera
 12. Så Åsa påpekar äpple ang. gallstensanfallet - tur jag inte har något sådant problem för jag äter minst ett äpple om dagen (utan skal) och annan frukt också.

  Mysigt med nya böcker.
  Har oxå en del nya liggande - men Emmas bok har jag läst, den utger sig inte för att vara en litterär höjdpunkt men jag tyckte den var läsvärd ändå, det gick att se bortom det litterära på grund av hennes egen historia.

  Jag har inte läst någon av Läckbergs böcker men jag har Änglamakerskan liggande på tur ... någon gång - har svårt att prioritera den - undrar varför?

  VI - skulle jag oxå vilja ha, synd att jag inte såg den idag när jag var och handlade Herbamare och knäckebröd (Leksands/brunbrända).

  Håll nu gallan i skack så att du får sova ordentligt och vakna pigg och glad till en ny måndagsmorgon:)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det verkar vara olika, äpplen går bra för mig, men inte ägg.

   Böcker är en ständig källa till lycka. Emmas bok verkar vara diskuterad, på olika sätt. För mig tar det emot att läsa, eftersom jag tyckte att det var en sådan fruktansvärd historia när det hände. Som så många gånger är verkligheten mycket värre än det någonsin kan bli i böckernas värld.

   Som sagt var, Läckberg ska få en chans till av mig :)

   Jag har sneglat på Vi länge nu, nu var det dags.

   Gallan skötte sig utmärkt i natt och jag sov som ett tryggt barn hela natten. Jag hoppas detsamma för inatt.

   Kramar!

   Radera