.

.

söndag 8 januari 2012

Kvinnokraft och en ny början

Vår värld är inte något att vara stolt över. Och ändå har vi enormt mycket att vara stolta över. Allt vackert som omger oss. Allt det som vi får tillgång till i den del av världen som vi föddes i. Men vi kan göra den så mycket bättre. Vi kan dela med oss av allt det som vi har fått. Världen behöver förändras. Vi behöver jämna ut och dela med oss av allt det vackra och allt det goda. Tillsammans är det enda sättet.

Här i västvärlden kan vi börja med att stödja varandra. Hjälpa, stötta och lyfta. Avundsjuka och nedslående kommentarer borde bannlysas. När vi har nått dit så kan vi sprida allt det goda och låta det ta över hela världen.

Låt en inspirerande kvinna, Isabel Allende, inspirera och berätta om vikten av kvinnokraft.Kvinnokraften är en kraft som är oändligt underskattad och det är bara vi kvinnor själva som kan ta den till nya höjder. Låt oss göra det. Tillsammans!

Nu är snart jullovet slut och vardagen tar vid igen. Det är med blandade känslor jag tar till mig den informationen. Sovmorgnar, o ljuvliga sovmorgnar är slut. Tider ska passar, läxor ska läsas. Kläder ska läggas fram varje kväll och barn ska somna i tid. Samtidigt börjar det en tid med ordentlig arbetstid. Den avbryts inte ständigt med röda dagar. Det känns ganska härligt ändå. Nu börjar det nya året på riktigt, det nya arbetsåret. Allt kan hända och jag är redo.

En helt ny början har fått ta plats i mitt andra manus. En hook? Kanske! Något jag gillar är det definitivt. En början som faktiskt startar upp en spännande berättelse och hjälper till att knyta ihop. Det är väl det man vill ha? Kanske! I min berättelse har den i alla fall tagit plats och det känns fantastiskt. Nu har jag kommit en bra bit vidare och snart hoppas jag få önska den här berättelsen lycka till på vägen!

7 kommentarer:

 1. Den där kvinnokraften försöker jag tillvarata och uppmuntra hos andra varje dag! Jag kallar den för urkraften. :)

  SvaraRadera
 2. Kul att du skrev om början. Jag tror man inte ska vara rädd att tänka om när det gäller skrivandet, man måste nog alltid vara redo att göra om något som inte fungerar, hur svårt det än känns och hur förtjust man än är i det man först skrev. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 3. Du överraskar:-) Kul - en ny början!

  Var det inte så att du snodde de första meningarna i det här manuset och satte dem i ditt första?
  Kanske var riktigt bra gjort - det skapade en kreativ spänning hos dig och ett nytt tänk. Bravo!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej, kika gärna in på min blogg Anneli. Kram Ulla

  SvaraRadera
 5. Hanna:
  Urkraften är en väldigt viktig mänsklig kraft, men kvinnokraften är en alldeles speciell kraft :) All den här härliga kraften behöver vi ibland ta tillvara på på ett bättre sätt. Vad bra att du hjälper till att uppmuntra den.

  Åsa:
  Eller hur! :)

  Kati:
  Tack!
  Nej man ska inte vara rädd för att tänka om. I det här fallet så har jag snarare lagt till än ändrat. Jag tror att det blir bra faktiskt.

  Ebba:
  Tack!
  Det är inte så dramatiskt som det låter, bara ett tillägg som startar upp berättelsen.

  De första meningarna fick ju som sagt flytta till mitt första manus, så det behövdes något nytt i det här. Kreativa spänningar som leder en framåt gillar jag :)
  Kramar!

  Livet och vardagen:
  Tack snälla du! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, tänk vilken styrka som finns inom oss alla! Faktiskt!
  Styrka att gå upp tidigt på morgonen för att gå till jobbet till exempel :) haha

  SvaraRadera