.

.

onsdag 25 januari 2012

My


Jag har läst My av Desirée Fredlund. Desirée tog ett helt nytt, djärvt grepp som egenutgivare och skickade ut 200 gratisex av sina böcker till familj, vänner, bloggvänner och kanske några till. Jag beundrar Desirée enormt mycket för hennes energi, mod, värme och styrka. Hennes My hade levt tillsammans med både henne och många av oss andra under en lång, tid innan Desirée bestämde sig för att publicera den själv.

My är ett naturbarn som sällan ser några hinder på sin väg. My som levt ett spännande liv utomlands kommer hem till Sverige för att bygga sig ett tryggt och ett lite mer vanligt liv. Problemet är att hon inte är vanlig, så hon fortsätter att leva på det sätt som hon vet är rätt för henne. Hennes liv är färgstarkt och yvigt. Hon gör allt hon gör med stor passion. Ganska snart blir hon kär i en polis, vilket inte blir helt lätt, eftersom de träffas när My blir gripen av honom. Fortsättningen på deras historia blir minst lika dramatisk för det nykära paret. Mys visdom och kunskaper om örter blir till stor hjälp för henne, när hon bestämmer sig för att hjälpa människor med lite speciella problem.

My är avväpnande och lätt att tycka om. Hon går sin egen väg och vågar ta stora bett av det goda livet. Ibland är hon såklart lite väl naiv och den inneboende Kittyfiguren får tar över en stund. Det är också vad som gör henne så charmig. My har många likheter med Desirée och jag kan tänka mig att hon levt ut en del hämningar i boken, som vi människor som inte lever i böcker har blivit påtvingade. Det tycker jag är härligt!

Grattis Desirée! Jag önskar dig all lycka och att du säljer väldigt, väldigt många böcker!

6 kommentarer:

 1. Och så ser vi fram emot tvåan, eller hur?!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det låter verkligen som en spännande bok!
  Och vilken stark författare som ger ut den själv, imponerande! Att följa sin dröm!
  kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Tack Anneli för dina fina ord <3

  SvaraRadera