.

.

måndag 18 november 2013

Så många onödiga så

det fanns i mitt manus. Runt 250 stycken har jag tagit bort idag.


Det är i alla fall väldigt vackert där jag befinner mig i berättelsen.

Imorgon ska jag titta lite på andra ord som förmodligen förekommer lite för frekvent i manuset. Det blir spännande att se hur många ord det blir kvar till slut.

Dagens skrivinspiration handlar om att våga lita på sitt undermedvetna när man skriver. Det kan dyka upp magiska saker om vi gör det. Själv har jag upplevt det många gånger. Otroligt spännande!

8 kommentarer:

 1. Jag håller med. Man ska nog ta det på allvar, det där som "bara dyker upp", medan man skriver för någonstans finns en tanke med det med, även fast man inte förstår det med en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Om jag inte gjorde det skulle inte mina manus bli någonting. Det undermedvetna styr väldigt mycket av mina texter. Ibland förstår jag inte alls vad som händer, men till slut faller allt på plats. Det är en häftig känsla!

   Radera
 2. Det är ju så svårt att se själv vad man har skrivit fel eller konstigt. Jag kan se det om jag lägger ifrån mig texten i flera månader. Men annars blir man blind för sina fel och jag brukar låta andra titta på texterna och tala om för mig var jag felar. Min pappa är grym på svenska och kan det mesta om meningsuppbyggnad osv. Det brukar bli han som får läsa mina texter och ge mig råd.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt svårt och hur många gånger man än läser verka det dyka upp nya fel. Det är otroligt lyxigt att ha någon närstående som är duktig på svenska. Var glad över att du har det.
   Kram!

   Radera
 3. Jag hade varit så snål med såna att min redaktör på flera ställen föreslog att jag skulle lägga till dem:)

  SvaraRadera
 4. Måste instämma med Åsa. Får ibland förslag på att lägga till några så. Har större problem med ordet "lite"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att vi alla har olika ord vi gillar. Kanske passar de helt enkelt ihop med våra berättelser.

   Radera