.

.

onsdag 20 november 2013

Bara och nio andra

har fått synas i sömmarna idag.


Det är riktigt kul att gå igenom olika ord och se hur många man använt och hur många som är onödiga. Möjligen var jag lite stressad under bara, så jag kanske bara får återgå till dem en gång till.

Dagens skrivinspiration handlar om redigering. Det finns, precis som i allt annat, oändligt många olika sätt att göra det på. Själv känner jag igen mig mycket i det David Guterson säger, att redigeringen är ständigt pågående.

12 kommentarer:

 1. Det är konstig hur blind man kan bli för sina egna texter. Att gå tillbaka och se om man använder vissa ord lite för mycket är ju en bra idé. Jag ska ta mig en titt på vilka ord jag upprepar i mina texter.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det absolut, man läser texten så många gånger att man till slut inte ser den. Det är spännande att se vilka ord man använder ofta.
   Kram!

   Radera
 2. Vilka är dina favoritord? De där du skulle kunna stoppa in i vilken mening som helst? :) Mina är "faktiskt" och "egentligen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt faktiskt, det är lite olika för varje manus. Så verkar jag gilla och allt finns det en hel del av. : )

   Radera
 3. Det där med att lusläsa sina egna texter kan vara lite jobbigt (men ack så nödvändigt!) då man upptäcker just överanvändning av vissa ord, eller när amn inser att det spelar ingen roll hur många gånger man läser, det finns alltid något att ändra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marina, kul att ha dig här! Det är svårt att läsa sitt eget manus, särskilt som man läst det hur många gånger som helst redan. Man blir helt enkelt blind för sin egen text. Det verkar alltid finnas något att ändra, man undrar verkligen om det någonsin kommer att bli helt färdigt. : )

   Radera
 4. En text blir nog egentligen aldrig färdig om man ska utgå ifrån sig själv. Men till slut måste man ju släppa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har rätt och någon gång måste man verkligen släppa det ifrån sig. Jag ser verkligen fram emot att göra det nu. : )

   Radera
 5. Just nu försöker jag låta bli att lägga märke till favoritorden eftersom jag vill producera och inte stryka. Men anar redan att en del också kommer att handla om att stryka en mängd inledande Och eller Men...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ju, man måste strunta i dem i skrivarfasen för att kunna gå tillbaka senare. Jag har många så och att i det här manuset.

   Radera
 6. Mina favvosar är: lite och hela. Ordet plötsligt, började och i nästa ögonblick har jag lärt mig 'gå runt' vid det här laget. Skönt! Kör på nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har upptäckt många så och att i det här manuset. Jag tror det kan vara lite olika ord i olika manus. Det är skönt när man har lärt sig vilka ord det är så att man kan försöka undvika dem eller skriva på ett annat sätt. Om det behövs. Jag kör på och kämpar vidare! Kram!

   Radera