.

.

torsdag 7 november 2013

Men jag gillar verkligen

min berättelse. Vilken härlig känsla det är. Därför vill jag ta med er till den vackra plats där den delvis utspelar sig.


Jag har redigerat drygt femtio sidor i mitt andra manus i dag och jag ändrar visserligen en del, lägger till och tar bort, men jag tycker verkligen om att läsa det. Det börjar kännas som om det ska få åka vidare på nya äventyr snart. Få stå på sina egna ben. Jag kan inte ens beskriva hur spännande det känns!


Skrivinspiration är alltid trevligt. Här delar Lisa Jewell med sig av sina skrivtips. Mycket bra tips. Fast jag tycker att det är väldigt kul att skriva. Jag älskar det. Det är det andra som är jobbigt. Det som gör att man inte kan komma dit man hoppas komma. För oss som kämpar med förlag och refuseringar tar vi med oss det här. Det behövs bara en person som tycker om ditt manus så har du kommit väldigt långt. Det behövs bara ett förlag som älskar och tror på din berättelse.

8 kommentarer:

 1. Håller med om allt hon säger. Speciellt det sista. Det gäller bara att hitta den personen. Och det är det som tar tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju! Dessutom ska det ju passa in i utgivningen hos förlaget. Det tar tid, men det är bara att kämpa på. :)

   Radera
 2. Och angående det där hon sa om att det inte är roligt, jag tror vad hon menar är att när man skrivit några böcker har det liksom blivit ett jobb som alla andra, man en helt annan press på sig och behöver dessutom färdigställa det inom en viss tid. Det är förmodligen helt annorlunda mot det man gjorde innan. Plus, när man får tillbaka texten gång på gång och uppmanas skriva om eller klippa ner känns det kanske inte riktigt lika lustfyllt precis hela tiden... :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert. Jag har ju inte kommit dit ännu och inte behövt känna den pressen. : ) Samtidigt förstår jag ju på ett plan, det är definitivt ett hårt arbete, även om det är roligt.

   Radera
 3. Läste igår om Peter LeMarc! Han blev nobbad av skivbolagen tjugotalgånger innan han fick ett ja! Han gav inte upp precis som du! Och han är en begåvning! Heja dig!!!

  Verkligen en idyll du skriver om! KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Precis. Det behövs bara en enda person som gillar det du har skrivit. Och om man tänker att det ändå finns rätt många förlag att skicka till, har du många chanser också :) Håller tummarna!

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot att läsa någon av dina böcker sen! Ville bara säga det.

  Anna Granström.

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig läst någon av hennes böcker, men blir ju lite nyfiken nu. Och din bok hoppas jag också att jag snart får läsa.

  SvaraRadera