.

.

torsdag 18 oktober 2012

När det saknas något

då gäller det att hitta något. Det har jag gjort idag. Jag har hittat det kapitel som jag tyckt jag saknade i mitt första manus. Det är ofta en diffus känsla, en som säger en något men man vet inte riktigt vad. Jag tror att jag har förstått och hittat rätt. Det är som om något knyts ihop och bildar en perfekt helhet. Jag är så nöjd!


Det är skrivandet i ett nötskal. Först har man ingen aning och sedan uppenbarar sig allt plötsligen. Det är nästan en religiös känsla.

Hur får man då sina idéer till sina manus. Ja, det finns i alla fall inte någon fiffig affär där de kan hämtas. Men de finns och man måste lära sig var man själv hittar sina. Jag hittar de allra flesta när jag powerwalkar. Fast idéer finns precis överallt. Bara min tittar och lyssna. Och tränar sitt eget skrividésinne.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Härlig känsla det där. Vi verkar ha upplevt den samtidigt också, för jag hade mitt moment i förrgår. Grattis till att ha hittat lösningen! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt härlig känsla! Kul att vi har flyt samtidigt : ) Tack och grattis du också!

   Radera
 3. Visst är det en härlig känsla när man hittar rätt i sitt manus, när man hittar den där pusselbiten som gör att allt faller på plats! Det är lycka! Ett kapitel kan skava hos mig länge och sedan, vips, så trillar lösningen in! Det är som att vinna på lotto!!!
  Grattis och hoppas att du hittar fler sådana där lösningar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den bästa känslan! Precis så där är det ju, man funderat och låter det vila lite och så plötsligt så vet man. Det är så häftigt! Er riktig högvinst! Tack och detsamma!

   Radera
 4. Gud vad spännande och roligt det låter. Önskar att jag hade det i mej.

  SvaraRadera