.

.

fredag 12 oktober 2012

I stället för dig


Jag har läst I stället för dig av Sofie Sarenbrant. Det är en fristående fortsättning på hennes debutbok Vecka 36.

Baksidestexten ser ut så här:
"Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.

I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.

Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur."


Det är en mycket spännande berättelse som håller en fången ända tills slutet av boken. Jag som inte är jätteförtjust i vanliga deckare uppskattar Sofies alldeles speciella sätt att berätta en spännande historia på. Här får vi förstå vådan av hemligheter och hur illa det kan sluta. Det är inte alltid bäst att inte berätta hur saker ligger till, inte ens för någon annans eget bästa.

Boken börjar så här:
"Något var fel.
Hon kände det tydligt och kunde inte värja sig för skräcken som sköljde över henne. Smärtan hade kommit från ingenstans och nu strålade den ut över magen. Hon tappade kaffekoppen hon höll i handen och hörde hur den krossades i bitar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar