.

.

torsdag 4 oktober 2012

Jellicoe Road


Jag har läst Jellico Road av Melina Marchetta (X-Publishing).

Baksidestexten ser ut så här:
"Som elvaåring överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Många år senare hinner historien ikapp henne. Samtidigt väcks gamla konflikter till liv på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.

Jellicoe Road är en lika vacker som skakande skildring av två generationers vänskapsband, mörka hemligheter och hjärtslitande tragedier. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Parallellt med att Taylor tvingas konfronteras med sitt livs största utmaningar, visar sig ett manuskript innehålla nyckeln till det förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden på något sätt sammanflätade med Taylors? "

Den har blivit otroligt rosad både här och där och förväntningarna var stora när jag började läsa den. Det är på så många plan en helt fantastisk berättelse att den kommer att hamna väldigt högt upp på min favoritlista av böcker som jag har läst. Fast precis som många andra sagt förut, så tar det lång tid innan man börjar hänga med på riktigt. Jag hade läst halva boken innan berättelsen började falla på plats, så ha tålamod. För när man har kommit dit, så är det en otroligt spännande och helt underbar berättelse.

Boken börjar så här:
"Det tog min pappa hundratrettiotvå minuter att dö. Jag räknade dem. Det skedde på Jellicoe Road. Den vackraste väg jag någonsin sett, där trädkronornas skimrande lövverk bildade ett tak över våra huvuden, som en tunnel till Shangri-La."

5 kommentarer:

 1. Vilken början på en bok - jag faller direkt!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fantastisk bok! Men man får ha lite tålamod i början av boken, sedan är man fast. I alla fall var jag det.
   Kramar!

   Radera
 2. Vad glad jag är för att du recenserat den och skriver att man måste ha tålamod! Jag har börjat, lagt ifrån mig den och börjat igen. Ok, jag ska ha tålamod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände precis som du och undrade vad det var som var den här bokens stora hemlighet, ända tills i mitten av boken. Sedan uppdagades både det ena och det andra :) Läs på och ha tålamod! :) Jag hoppas att du hittar allt det som jag hittade i boken.

   Radera
 3. Jag har också börjat. Fattar inte varför alla verkar hylla den.

  Så... tålamod säger du?

  SvaraRadera